ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » 10 maisto produktų, kuriuos patariama valgyti pusryčiams
Naudinga

10 maisto produktų, kuriuos patariama valgyti pusryčiams

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-30
Komentarų: 0
4 min. skaitymo

Pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis, todėl natūralu, kad jis turėtų būti pats sveikiausias. Sveiki pusryčiai suteikia energijos, padeda geriau susikaupti ir palaiko gerą nuotaiką visą dieną. Šiame straipsnyje aptarsime 10 maisto produktų, kurie yra ne tik skanūs, bet ir naudingi jūsų sveikatai.

10 maisto produktų, kuriuos patariama valgyti pusryčiams
10 maisto produktų, kuriuos patariama valgyti pusryčiams

Tunas

Šios žuvies nereikėtų valgyti per dažnai, nes ji linkusi kaupti gyvsidabrį. Tačiau kartkartėmis tuno sumuštinis pusryčiams gali būti puiki pasirinktis. Tune gausu omega-3 riebalų rūgščių, kurios saugo širdį, kraujagysles ir smegenis. Be to, ši žuvis yra puikus baltymų šaltinis, kuris suteikia sotumo jausmą ilgam laikui. Patarimas: rinkitės tuną aliejuje arba natūraliame sultyse, be pridėtinių konservantų.

Žemės riešutai

Vos 30 gramų žemės riešutų suteikia apie 7 gramus baltymų, tai yra maždaug 1/10 dienos normos. Be baltymų, jie gausu sveikųjų mono- ir polinesočiųjų riebalų, folio rūgšties bei vitamino E, kuris padeda odai ir imunitetui. Žemės riešutus galite sutrinti į pastą ir valgyti su vaisiais ar viso grūdo duona arba tiesiog užkąsti su puodeliu arbatos ar kavos.

Graikiškas jogurtas

Vienoje porcijoje graikiško jogurto gali būti net 17 gramų baltymų. Labai svarbu rinktis natūralų jogurtą be pridėtinio cukraus ir perdirbtų vaisių, kitaip pusryčiai taps cukraus bomba. Graikiškas jogurtas taip pat gerina virškinimą, palaiko sveiką žarnyno mikroflorą ir suteikia sotumo jausmą.

Taip pat skaitykite

Veganiški sausainiai su šokolado gabaliukais
Veganiški sausainiai su šokolado gabaliukais
2025-07-04
Karamelės padažas
Karamelės padažas – tobulas desertams pagardinti
2025-09-09
Koks pulsas laikomas normaliu: parametrai pagal amžių
Koks pulsas laikomas normaliu: parametrai pagal amžių
2025-08-18
Minkšti šokoladiniai sausainiai su šokolado gabaliukais
Minkšti šokoladiniai sausainiai su šokolado gabaliukais
2025-06-05

Kietasis sūris

Keli gabalėliai kietojo sūrio per dieną gali sumažinti insulto riziką. Sūris yra puikus baltymų šaltinis, o taip pat suteikia kalcio, kuris stiprina kaulus. Pasirinkite natūralius kietuosius sūrius, vengdami perdirbtų ir labai sūrių produktų.

10 maisto produktų, kuriuos patariama valgyti pusryčiams. Kietasis sūris

Moliūgų sėklos

Moliūgų sėklos – puikus papildymas košėms, jogurtui ar salotoms. Jose gausu magnio, kuris svarbus širdies veiklai, ir baltymų, kurie suteikia energijos ilgam laikui. Be to, moliūgų sėklos turi cinko, kuris stiprina imuninę sistemą. Patarimas: skrudinkite jas lengvai namuose, kad sustiprėtų skonis ir aromatas.

Tofu

Tofu yra universalus produktas, kurį galima dėti į omletus, kepti ar tiesiog vartoti šiltą. Jame gausu magnio, vario, cinko, vitamino B1 ir baltymų. Tai puikus pasirinkimas vegetariškiems pusryčiams, nes tofu suteikia sotumo ir palaiko raumenų sveikatą.

Grūdai

Avižiniai dribsniai – sveikas ir sotus pusryčių pasirinkimas. Jie padeda palaikyti normalų cukraus kiekį kraujyje, kompensuoja skaidulų trūkumą ir gerina žarnyno funkcijas. Avižose taip pat yra baltymų, kurie suteikia energijos visai dienai. Patarimas: įberkite šiek tiek riešutų, sėklų ar uogų – taip pusryčiai taps dar sveikesni ir skanesni.

Kiaušiniai

Kiaušiniai yra puikus subalansuotos mitybos elementas. Geriausia pusryčių variacija – kiaušinienė su daržovėmis ir nedideliu kiekiu sūrio. Kiaušiniai suteikia ilgai išliekantį sotumo jausmą, baltymų ir B grupės vitaminų, kurie padeda palaikyti energiją ryte.

Cinamonas

Cinamonas – puikus prieskonis pusryčiams. Jį galima įberti į jogurtą, avižinius dribsnius ar net kavą. Tyrimai rodo, kad cinamonas gali padėti sumažinti cukraus kiekį kraujyje ir pagerinti insulino jautrumą. Tai ypač naudinga žmonėms, turintiems diabetą ar prediabetą.

Uogos

Sauja šviežių ar šaldytų uogų pusryčiams – puikus pasirinkimas. Uogose gausu antioksidantų, kurie saugo smegenis, širdį ir kraujagysles, o taip pat palaiko odos sveikatą. Be to, jose yra daug skaidulų, kurių daugelis žmonių gauna per mažai. Patarimas: rinkitės sezonines uogas arba šaldytas be cukraus.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Taip pat skaitykite

Nuostabaus skonio šonkauliukai
Nuostabaus skonio šonkauliukai: prireiks visai nedaug pastangų, o rezultatas bus pasakiškas!
2025-09-12
Jogurtinis padažas prie šašlykų
Jogurtinis padažas prie šašlykų nustebins kiekvieną paragavusį
2025-07-09
Vištienos marinatas: kaip paruošti sultingą ir kvapnią mėsą
Vištienos marinatas: kaip paruošti sultingą ir kvapnią mėsą
2025-09-08
Ar varškės apkepas turi būti su razinomis, ar be jų
Ar varškės apkepas turi būti su razinomis, ar be jų? Ši dilema pagaliau išspręsta
2025-10-02

ŽYMOS:maisto produktaipusryčiaisveikata

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kuriuose maisto produktuose yra daugiausia cukraus?
Sveikata ir grožis

Kuriuose maisto produktuose yra daugiausia cukraus?

Kaip meluoja skirtingi Zodiako ženklai?
Horoskopai

Kaip meluoja skirtingi Zodiako ženklai?

17 veiksnių, kurie gali padėti sumažinti smegenų ligų riziką
Uncategorized

17 veiksnių, kurie gali padėti sumažinti insulto, demencijos ir depresijos riziką

Keturios spalvos, kurios išliks amžinai madingos. Sužinokite!
Gyvenimas

Keturios spalvos, kurios išliks amžinai madingos. Sužinokite!

Lytinius hormonus sujungiantis globulinas – kodėl jis svarbus jūsų sveikatai?
Sveikata ir grožis

Lytinius hormonus sujungiantis globulinas – kodėl jis svarbus jūsų sveikatai?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?