ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » 3 patikimi būdai užšaldyti braškes, kad mėgautumėtės tarsi šviežiomis
Gyvenimas

3 patikimi būdai užšaldyti braškes, kad mėgautumėtės tarsi šviežiomis

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-07-02
Komentarų: 0
5 min. skaitymo
3 būdai užšaldyti braškes.
3 būdai užšaldyti braškes.

Braškės – vasaros skonio simbolis, kuriuo norisi mėgautis ištisus metus. Užšaldytos braškės puikiai tinka kokteiliams, ledams, desertams ir kitiems patiekalams. Tačiau svarbu žinoti tinkamus užšaldymo būdus, kad išlaikytų savo skonį, aromatą ir tekstūrą. Štai trys patikimi būdai, kaip užšaldyti braškes ir mėgautis jomis tarsi šviežiomis.

1 būdas: užšaldymas sveikomis uogomis

Šis metodas yra paprasčiausias ir puikiai tinka, jei norite braškes naudoti kokteiliams ar ledams, kur tekstūros pokyčiai nėra tokie svarbūs. Šis greitas užšaldymo būdas išsaugo braškių skonį, nors ir gali šiek tiek pakeisti jų tekstūrą.

Paruošimas: Kruopščiai nuplaukite braškes po šaltu tekančiu vandeniu ir švelniai pašalinkite žaliąją dalį. Jei braškės labai purvinos, galite jas trumpai pamirkyti vandenyje su actu (1 valgomasis šaukštas acto 1 litrui vandens), tada kruopščiai nuplauti. Nusausinkite uogas popieriniu rankšluosčiu, kad ant jų neliktų vandens lašelių. Vanduo užšalimo metu sudaro ledo kristalus, kurie gali pažeisti braškių struktūrą ir sumažinti skonį. Kruopštus džiovinimas yra labai svarbus norint išlaikyti gerą braškių kokybę.

Užšaldymas: Sudėkite nusausintas braškes ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, kad jos nesiliestų viena su kita. Užtikrinkite, kad tarp braškių būtų pakankamai vietos, kad jos tinkamai sušaltų. Užšaldykite jas kelias valandas, arba geriausiai per naktį, šaldiklyje, kol braškės visiškai sušals ir taps kietos. Po to sušalusias braškes perkelkite į hermetišką indą ar užšaldymo maišelį, išspausdami kuo daugiau oro. Pažymėkite indą su užšaldymo data.

Šis metodas padeda išvengti braškių sulipimo, todėl lengviau paimti reikiamą kiekį, nelaužant ir nežeidžiant kitų uogų. Užšaldytas braškes galite laikyti šaldiklyje iki 12 mėnesių, nors geriausia jas sunaudoti per 6 mėnesius, kad išlaikyti geriausią skonį ir tekstūrą.

3 būdai užšaldyti braškes. Braškių šaldymas maišelyje

2 būdas: užšaldymas su cukrumi

Šis metodas tinka, jei norite išlaikyti braškių spalvą, skonį ir tekstūrą, ir naudoti jas desertams, uogienėms ar kituose receptuose, kur svarbu išsaugoti uogų formą. Cukrus padeda išlaikyti braškių tekstūrą, apsaugo jas nuo spalvos pakitimų ir sumažina ledo kristalų susidarymą užšalimo metu.

Paruošimas: Nuplaukite ir kruopščiai nusausinkite braškes popieriniu rankšluosčiu. Šis žingsnis yra labai svarbus, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų ir braškės nesuliptų. Supjaustykite jas norimo dydžio gabalėliais. Mažesni gabalėliai užšąla greičiau.

Sumaišymas su cukrumi: Sudėkite braškes į indą ir apibarstykite jas cukrumi (apie 2 šaukštus cukraus 1 puodeliui braškių, bet galite reguliuoti pagal savo skonį ir braškių rūgštumą). Gerai išmaišykite, kad braškės būtų tolygiai padengtos cukrumi. Cukrus ištrauks braškių sultis ir padės išsaugoti jų spalvą bei tekstūrą. Jei norite saldesnio rezultato, galite naudoti daugiau cukraus.

Užšaldymas: Sudėkite braškių ir cukraus mišinį į hermetiškus indus ar užšaldymo maišelius, palikdami šiek tiek vietos, kad mišinys išsiplėstų užšalimo metu. Išspauskite kuo daugiau oro iš maišelio, prieš uždarydami. Pažymėkite indą su užšaldymo data. Laikykite šaldiklyje. Šiuo metodu užšaldytas braškes rekomenduojama sunaudoti per 6-12 mėnesių, kad išlaikyti geriausią kokybę.

3 būdas: užšaldymas tyrės pavidalu

Šis metodas tinka, jei norite išlaikyti braškių spalvą, skonį ir tekstūrą, ir naudoti jas desertams, uogienėms ar kituose receptuose, kur svarbu išsaugoti uogų formą. Cukrus padeda išlaikyti braškių tekstūrą, apsaugo jas nuo spalvos pakitimų ir sumažina ledo kristalų susidarymą užšalimo metu.

Paruošimas: Nuplaukite ir kruopščiai nusausinkite braškes popieriniu rankšluosčiu. Šis žingsnis yra labai svarbus, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų ir braškės neužsiliptų. Supjaustykite jas norimo dydžio gabalėliais. Mažesni gabalėliai užšąla greičiau.

Sumaišymas su cukrumi: Sudėkite braškes į indą ir apibarstykite jas cukrumi (apie 2 šaukštus cukraus 1 puodeliui braškių, bet galite reguliuoti pagal savo skonį ir braškių rūgštumą). Gerai išmaišykite, kad braškės būtų tolygiai padengtos cukrumi. Cukrus ištrauks braškių sultis ir padės išsaugoti jų spalvą bei tekstūrą. Jei norite saldesnio rezultato, galite naudoti daugiau cukraus.

Užšaldymas: Sudėkite braškių ir cukraus mišinį į hermetiškus indus ar užšaldymo maišelius, palikdami šiek tiek vietos, kad mišinys išsiplėstų užšalimo metu. Išspauskite kuo daugiau oro iš maišelio, prieš uždarydami. Pažymėkite indą su užšaldymo data. Laikykite šaldiklyje. Šiuo metodu užšaldytas braškes rekomenduojama sunaudoti per 6-12 mėnesių, kad išlaikyti geriausią kokybę.

3 būdai užšaldyti braškes. Braškių tyrė

Svarbu atsiminti

Nepriklausomai nuo pasirinkto metodo, svarbu naudoti šviežias, kokybiškas braškes. Gerai uždaryta hermetiška tara ar maišeliai padės išvengti braškių išdžiūvimo ir užtikrins jų ilgesnį tinkamumą vartoti šaldiklyje. Užšaldytas braškes geriausia naudoti per 6-12 mėnesių.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:braškėsBraškių šaldymasŠaldytas maistas

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir stiliaus detalės. Tikiu, kad kiekvienas žmogus turi savitą istoriją, o mada – tai ne tik drabužiai, bet ir saviraiškos būdas.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Liverpulio nelaimė - nuotraukos šaltinis bbci.co.uk
Gyvenimas

Liverpulio nelaimė – daugiau nei 50 sužeistų

2025-06-05
Sinoptikai pataria. Liūtis Lietuvoje
Gyvenimas

Orų prognozė pranašauja stiprias orų permainas. Sinoptikai dalijasi patarimais kaip pasiruošti netikėtumams

2025-06-05
Kodėl naudoti actą skalbiant?
Gyvenimas

11 priežasčių, kodėl naudoti actą skalbiant ir jo privalumai

2025-06-28
Kaip laikyti vyno taurę, kad vynas atskleistų visą savo skonį: someljė patarimai
Gyvenimas

Kaip laikyti vyno taurę, kad vynas atskleistų visą savo skonį: someljė patarimai

2025-06-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?