ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » 4 paprasti ir skanūs receptai su kopūstais. Būtinai išbandykite juos visus!
Receptai

4 paprasti ir skanūs receptai su kopūstais. Būtinai išbandykite juos visus!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-08
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
4 paprasti ir skanūs receptai su kopūstais.
4 paprasti ir skanūs receptai su kopūstais.

Jei manote, kad kopūstai yra nuobodi daržovė – jūs klystate. Šiandien jums paruošėme receptus su kopūstais, kurių dėka kopūstus galite paruošti 4 skirtingais bei skaniais būdais!

Šviežių kopūstų salotos

    Skanios ir maistingos salotos, puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos patiekalų arba kaip lengva vakarienė.

    4 paprasti ir skanūs receptai su kopūstais. Šviežių kopūstų pyragas. Nuotraukos šaltinis: plnyhrniec.dobrenoviny.sk
    Nuotraukos šaltinis: plnyhrniec.dobrenoviny.sk

    Ingredientai:

    • 165 g baltųjų kopūstų
    • 100 g agurkų
    • 100 g kukurūzų
    • 6 putpelių kiaušinių arba 2 vištų kiaušinių
    • svogūnų
    • 2 šaukšto alyvuogių aliejaus
    • 1 šaukšto citrinos sulčių
    • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

    Kaip gaminti?

    Taip pat skaitykite

    Avižiniai sezamo sausainiai su šokolado gabaliukais
    Avižiniai sezamo sausainiai su šokolado gabaliukais – be pridėtinio cukraus
    2025-06-28
    Minkšti morkų keksiukai
    Minkšti morkų keksiukai
    2025-09-08
    Kiaulienos ir pupelių troškinys
    Kiaulienos ir pupelių troškinys
    2025-06-04
    Baltojo šokolado pyragas su avietėmis
    Baltojo šokolado pyragas su avietėmis
    2025-06-04
    1. Smulkiai supjaustykite kopūstus, sudėkite į salotų dubenį ir lengvai suspauskite rankomis, kad jie išskirtų sultis ir būtų minkštesni.
    2. Agurkus supjaustykite trumpomis juostelėmis ir smulkiai supjaustykite svogūną.
    3. Įberkite kukurūzų ir į ketvirčius supjaustykite virtus kiaušinius.
    4. Salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis, tada pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir sumaišykite.

    Kepti kopūstų kotletai

      Nustebsite, kokie jie skanūs ir sultingi. Puikiai tiks norint kažko lengvesnio, ypač vakarienei.

      4 paprasti ir skanūs receptai su kopūstais. Kepti kopūstų kotletai. Nuotraukos šaltinis: plnyhrniec.dobrenoviny.sk
      Nuotraukos šaltinis: plnyhrniec.dobrenoviny.sk

      Ingredientai:

      • 300 g maltos mėsos
      • 75 g kopūstų
      • 40 g varškės
      • 1 arba 1 su puse šaukšto avižinių dribsnių
      • krapų
      • česnakų granulių

      Kaip gaminti?

      1. Kopūstus supjaustykite kuo mažesniais gabalėliais.
      2. Maltą mėsą sumaišykite su kopūstais.
      3. Šakute išplakite kiaušinį, suberkite sūrį ir išmaišykite iki vientisos masės.
      4. Į dubenį su malta mėsa supilkite kiaušinių mišinį, tada suberkite smulkintus krapus, druską, juoduosius pipirus ir česnakų granules. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus.
      5. Suberkite avižinius dribsnius ir sumaišykite.
      6. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, šlapiomis rankomis formuokite kotletus ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

      Salotos su kopūstais ir vištienos gabaliukais

        Fantastiškas receptas lengvai ir skaniai vakarienei!

        4 paprasti ir skanūs receptai su kopūstais. Salotos su kopūstais ir vištienos gabaliukais. Nuotraukos šaltinis: plnyhrniec.dobrenoviny.sk
        Nuotraukos šaltinis: plnyhrniec.dobrenoviny.sk

        Ingredientai:

        • 300 g vištienos krūtinėlės
        • 2 šaukštų sojos padažo
        • 200 g kopūstų
        • 9 vyšninių pomidorų
        • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
        • 1 šaukšto citrinos sulčių
        • 1 šaukštelio garstyčių
        • 1 šaukštelio prancūziškų garstyčių
        • 1 šaukštelio medaus

        Kaip gaminti?

        1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite smulkiais gabalėliais, įpilkite 2 šaukštus sojos padažo ir leiskite mėsai 15 minučių marinuotis.
        2. Kopūstus smulkiai supjaustykite, truputį pasūdykite ir šiek tiek pamaišykite rankomis, kad suminkštėtų.
        3. Suberkite pomidorus, kuriuos prieš tai supjaustykite ketvirčiais.
        4. Paruoštą mėsą su sojos padažu sudėkite į sausą įkaitintą keptuvę ir troškinkite apie 10 minučių, kol iškeps. Dar karštą mėsą sudėkite į salotų dubenį.
        5. Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinų sultimis, garstyčiomis, prancūziškomis garstyčiomis ir medumi.
        6. Viską sumaišykite, papuoškite ir galite patiekti!

        Šviežių kopūstų pyragas

          Tiks tiems, kurie nemėgsta salotų.

          Ingredientai:

          Taip pat skaitykite

          Lietinių blynų priedai ir jų žala organizmui
          Šie lietinių blynų priedai laikomi pačiais nesveikiausiais mūsų organizmui
          2025-08-28
          Kokius augalus sodinti šalia, o kurių vengti?
          Kopūstų sąjungininkai ir priešai: kokius augalus sodinti šalia, o kurių vengti?
          2025-06-05
          Kreminė keptų burokėlių sriuba su mėlynojo sūrio skrebučiais
          Kreminė keptų burokėlių sriuba su mėlynojo sūrio skrebučiais. Gardesnės nebūsite ragavę
          2025-08-25
          Keksiukai be kvietinių miltų
          Keksiukai be kvietinių miltų – minkšti ir drėgni
          2025-08-13

          Tešlai:

          • 100 g paprastų miltų
          • 100 g kefyro, jogurto ar rūgpienio
          • 75 g grietinėlės
          • 2 kiaušinių
          • 1 šaukštelio kepimo miltelių
          • Šiek tiek cukraus
          • 1/2 šaukštelio druskos

          Įdarui:

          • 300 g kopūstų
          • 2 virtų kiaušinių
          • Krapų ar svogūnų

          Kaip gaminti?

          1. Kopūstus supjaustykite kuo smulkesniais gabalėliais, įberkite šaukštelį druskos ir sumaišykite rankomis. Leiskite kopūstams pastovėti 10 minučių, kad išsiskirtų sultys ir suminkštėtų.
          2. Kiaušinius išplakite su druska.
          3. Įpilkite kefyro ir grietinėlės, toliau maišykite šaukštu.
          4. Persijokite miltus ir kepimo miltelius, ir atsargiai viską maišykite, kol susidarys vienalytė tešla.
          5. Kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su nusunktais kopūstais.
          6. Suberkite smulkintus krapus ir svogūną. Įberkite druskos ir pagardinkite prieskoniais pagal savo skonį.
          7. Formą (20 cm) ištepkite aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais.
          8. Į formą įdėkite 2 šaukštus tešlos, tada tolygiai paskleiskite įdarą ir supilkite likusią tešlą. Šakute lengvai subadykite tešlą, kad tešla šiek tiek įsigertų paruošto įdaro.
          9. Pabarstykite pyragą sezamo arba linų sėklomis ir kepkite apie 45 minutes 180°C temperatūroje. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku ir, kai pyragas bus iškeptas, galėsite jį patiekti.

          Linkime gero skonio!

          Nuotraukos asociatyvinės © Canva, jei nenurodyta kitaip.

          ŽYMOS:kopūstaiKopūstų patiekalaiReceptai su kopūstais

          AutoriusRita Barčienė
          Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

          Rekomenduojami Video

          Jums gali patikti

          Kaip Azerbaidžanas išnaudoja krizę ir palieka Rusiją šešėlyje
          Lietuva ir pasaulis

          Kaip Azerbaidžanas išnaudoja krizę ir palieka Rusiją šešėlyje

          Ar reikia naudoti veido seruma kiekviena diena
          Sveikata ir grožis

          Veido serumas. Ar reikia naudoti kiekvieną dieną?

          Taupymas kelia panumų? Dabar puikus metas pasidomėti.
          Ekonomika ir verslas

          Taupymas kelia painumų? Dabar puikus metas pasidomėti

          Mini aviečių tartaletės – tobulos prie arbatos puodelio
          Desertai

          Mini aviečių tartaletės – tobulos prie arbatos puodelio

          Kodėl KMI netikslus: nauja metodika nutukimo diagnozavimui
          Sveikata ir grožis

          Kodėl KMI nėra tikslus: nauja metodika keičia požiūrį į nutukimo diagnozavimą

          ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

          Mūsų populiariausios

          Sodas ir daržas
          Namai ir patarimai
          Sveikata ir grožis
          Mokslas
          Receptai

          Bendradarbiaukime

          Kontaktai

          Sekite mus
          @ 2025 Visos teisės saugomos
          • Kontaktai
          • Privatumo ir slapukų politika
          Welcome Back!

          Sign in to your account

          Username or Email Address
          Password

          Lost your password?