ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Namai ir patarimai » 5 maisto produktai, kurių nederėtų kepti oro skrudintuvėje
Gyvenimas

5 maisto produktai, kurių nederėtų kepti oro skrudintuvėje

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-07-26
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
5 maisto produktai kurių negalima kepti oro skrudintuvėje
5 maisto produktai kurių negalima kepti oro skrudintuvėje

Oro skrudintuvė – tikras radinys tiems, kas nori gaminti greitai, patogiai ir sveikai. Jos išpopuliarėjo dėl galimybės kepti maistą su minimaliu kiekiu aliejaus, kas išsaugo natūralų skonį ir naudingąsias maisto savybes.

Dėka šiuolaikinių technologijų, oro kepsninės suteikia traškią plutą, panašią į tradicinį kepimą giliame riebaluose, bet su mažiau riebalų. Tačiau šis universalus prietaisas netinka visiškai visiems produktams, o kai kurie iš jų ne tik netinkami šiam prietaisui, bet ir gali jį sugadinti ar net sukelti gaisrą. „Express“ leidinys pasidalino produktų, kurių nereikėtų kepti oro kepsninėje, sąrašu.

Patiekalai su padažu

Patiekalai su dideliu kiekiu padažo, pavyzdžiui, spagečiai su bolo-neze arba čili con carne, netinka kepti oro kepsninėje. Konvekcinis šilumos srautas šiame prietaise sukuria galingą oro srautą, kuris tiesiog ištaško skystį ant viso vidinio paviršiaus, o tai gali sugadinti prietaisą. Karšto padažo išpurškimas į orą gali sukelti nudegimus ir kitų problemų.

Tokiems patiekalams geriau naudoti lėtąjį virdulį arba puodą, kuris leis pasiekti sodrų skonį ir tirštą padažo konsistenciją be nereikalingos rizikos.

Taip pat skaitykite

7 augalai padedantys pašalinti pelėsių sporas.
Pastebėjote pėlėsį namuose? Šie 7 augalai padeda pašalinti pelėsių sporas
2025-06-19
Kaip greitai ir efektyviai atsikratyti kepimo kvapo namuose. Natūralus metodas
Kaip greitai ir efektyviai atsikratyti kepimo kvapo namuose. Natūralus metodas, kurį turite išbandyti
2025-08-25
Kaip išsivirti nuostabaus skonio kavą? Patarimai
Kaip išsivirti nuostabaus skonio kavą? Patarimai, kurie pakeis jūsų ryto ritualą
2025-07-07
Praeities šešėliai: kaip nugalėti pavydą dėl partnerio buvusiųjų
Praeities šešėliai: kaip nugalėti pavydą dėl partnerio buvusiųjų
2025-07-29
5 maisto produktai kurių negalima kepti oro skrudintuvėje. Patiekalai su padažu

Šlapi produktai tešloje

Šlapi produktai skystoje tešloje taip pat netinka kepti oro kepsninėje. Tradicinės keptuvės užtikrina tolygų kepimą karštame aliejuje, kuris sukuria traškią produkto plutą. Tačiau oro keptuvė neturi šio aliejaus sluoksnio, todėl skysta tešla gali tiesiog nubėgti ir susikaupti apačioje, o tai gali sukelti lipnią balą ir sugadinti prietaisą.

Jei vis dar norite pasiekti panašų traškumą, pabandykite vietoj skystos tešlos naudoti sausą tešlą, pagamintą iš miltų ir prieskonių. Ji geriau tinka oro kepsninei ir suteiks patiekalui traškią tekstūrą be pernelyg didelės netvarkos.

Spragėsiai

Spragėsiai atrodo kaip idealus maistas oro keptuvei, tačiau iš tikrųjų šis prietaisas nesukuria pakankamai šilumos, kad spragėsiai sėkmingai iškeptų. Dauguma oro kepsnių tiesiog nėra pakankamai įkaitinami, kad spragėsių branduoliai sprogtų. Be to, branduoliai gali įstrigti prietaiso šildymo elementuose, o tai kelia trumpo jungimo ar net gaisro riziką.

Norint saugiai pasigaminti spragėsių, geriau naudoti mikrobangų krosnelę arba specialų spragėsių aparatą, kuris užtikrina reikiamas sąlygas branduoliams sprogti.

5 maisto produktai kurių negalima kepti oro skrudintuvėje. Soragėsiai

Brokoliai

Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad oro kepsninė tinka kepti daržovėms, tačiau brokolius geriau virti orkaitėje arba keptuvėje. Ši daržovė linkusi greitai išdžiūti veikiama konvekcinės šilumos, dėl ko ji tampa kieta ir karti. Dėl to patiekalas nepasidaro skanus, nes šis metodas išsausina brokolius, pakeisdamas jų skonį.

Norint gauti skanesnius ir tekstūringesnius brokolius, geriau juos kepti orkaitėje su nedideliu kiekiu aliejaus arba lengvai apkepti keptuvėje.

Makaronai ir ryžiai

Makaronai ir ryžiai yra produktai, kuriems reikia išankstinio virimo vandenyje. Oro kepsninė negali užtikrinti šio proceso, nes jos funkcija – tik kepti ir apkepti produktus. Be pakankamai vandens, šie produktai nebus visiškai išvirti.

Tačiau jei jau išvirėte makaronus, galite juos panaudoti, kad jiems suteiktumėte traškią plutą. Tam sudėkite makaronus į specialų indą ir kepkite iki auksinės spalvos.

Taip pat skaitykite

Produktai, kurie tinka šaldymui, ir kurių geriau nešaldyti
Produktai, kurie puikiai tinka šaldymui, ir tie, kurių geriau nešaldyti
2025-08-07
Kaip dažnai reikia vedžioti šunį? Ką svarbu žinoti
Kaip dažnai reikia vedžioti šunį? Ką svarbu žinoti apie tinkamą fizinę ir emocinę šuns priežiūrą
2025-08-04
Kodėl žmonės pyksta
Mokslininkai paaiškino, kodėl žmonės pyksta ir kaip su tuo susidoroti
2025-06-28
Kavos tirščiai ir jų panaudojimo būdai
4 netikėti kavos tirščių panaudojimo būdai
2025-07-01

Oro kepsninė – itin patogi ir naudinga priemonė, tačiau ji turi savų ypatybių, į kurias svarbu atsižvelgti. Naudojant prietaisą maisto produktams, kurie netinka šiam gamybos būdui, galima ne tik sugadinti maistą, bet ir sugadinti prietaisą ar sukelti pavojingas situacijas.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Šaltinis: tsn.ua

ŽYMOS:maistasOro skrudintuvė

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir stiliaus detalės. Tikiu, kad kiekvienas žmogus turi savitą istoriją, o mada – tai ne tik drabužiai, bet ir saviraiškos būdas.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Himars. Nuotraukos šaltinis: wikipedia.org
Lietuva ir pasaulis

Estai jau išbandė savo Himars sistemą. Ką tai žada Baltijos šalių oro gynybai?

3 augalai padeda mažinti stresą
Sveikata ir grožis

Ekspertai įvardijo 3 kambarinius augalus, padedančius kovoti su stresu

Geriausias baliklis papilkėjusiems skalbiniams. Įdėkite į vandenį tabletes ir balti skalbiniai bus baltesni!
Gyvenimas

Geriausias baliklis papilkėjusiems skalbiniams. Įdėkite į vandenį tabletes ir balti skalbiniai bus baltesni!

Taip laikau arbūzą ištisus metus ir jis visada šviežias
Gyvenimas

Taip laikau arbūzą ištisus metus ir jis visada šviežias

Svarbiausi klausimai partneriui palaikyti gerus santykius
Gyvenimas

Du svarbiausi klausimai partneriui, jei norite palaikyti gerus santykius

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?