ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais
Receptai

Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-17
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais
Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais

Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais – tai švelnus ir kreminis patiekalas. Užkeptas sūriu ir traškiais džiūvėsėliais, apkepas iškepa auksinės spalvos plutelė ir maloniai burbuliuoja.

Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais: receptas

Tai išskirtinis, bet kartu jaukus patiekalas ypatingai progai ar savaitgalio vakarienei.

Ingredientai:

  • 450 ml žuvies sultinio
  • 400 g baltos žuvies filė (pvz., menkės), be odos
  • 200 g šukučių nuvalytų)
  • 400 g krevečių (šviežių, išvalytų)
  • 50 ml baltojo vyno
  • 150 ml pieno (riebaus)
  • 100 ml grietinėlės (riebios)
  • 50 g sviesto
  • 2 porai
  • 50 g miltų
  • nedidelis saujelė šviežių petražolių
  • 80 g „Emmental“ sūrio (tarkuoto)
  • 50 g pankų džiūvėsėlių
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Karamelizuotiems obuoliams:

  • 3 valg. š. sviesto
  • 2 valg. š. cukraus
  • 3-4 obuoliai (nulupti, be sėklų)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Užvirti sultinį dideliame puode. Sudėti gabaliukais pjaustytą žuvį ir pavirti 1 min. Tuomet sudėti šukutes ir virti dar minutę. Galiausiai sudėti krevetes ir pavirti dar vieną minutę. Visus jūros gėrybių ingredientus išgriebkite kiaurasamčiu ir atidėti į šalį. Į sultinį supilti vyną, užvirti ir pavirti 5 min, kad šiek tiek nugaruotų. Tada supilti pieną ir grietinėlę, ir sumažinti kaitrą.
2. Tuo metu kitame dideliame puode ištirpinti sviestą, suberti smulkiai pjaustytus porus ir kepti apie 5 min kol suminkštės. Įmaišyti miltus, gerai išmaišyti, tada po samtį pilti pieno ir sultinio mišinį. Nuolat maišyti, kol visas skystis susigers ir padažas taps vientisas, be gumulėlių. Užvirti padažą, sumažinti kaitrą ir troškinti apie 15 min. Įkaitinti orkaitės grilį iki aukštos temperatūros.
3. Patepti sviestu didelį kepimo indą. Į porų padažą sudėti apvirtą žuvį, šukutes ir krevetes, pagardinti druska ir pipirais. Įmaišyti petražoles ir viską sudėti į kepimo indą.
4. Tarkuotą sūrį sumaišyti su džiūvėsėliais ir pabarstyti ant viršaus. Dėti kepti ir kepti apie 10 min, kol viršus taps auksinės spalvos, o turinys pradės burbuliuoti.
5. Karamelizuotiems obuoliams keptuvėje ištirpinti sviestą. Suberti cukrų ir maišyti kol jis ištirps. Sudėti obuolių gabalėlius ir gerai apvolioti karamele. Kepti apie 10 min, kol obuoliai suminkštės ir pasidengs karamelės sluoksniu.
6. Patiekti apkepą su karamelizuotais obuoliais.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:apkepasJūros gėrybės

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Jums gali patikti

Sūdytos karamelės sūrio pyragas
Desertai

Sūdytos karamelės sūrio pyragas

2025-06-04
Garuose ruoštas ešerys su padažu
Receptai

Garuose ruoštas ešerys su padažu

2025-06-04
Špinatais ir rikota įdaryti cannelloni makaronai
Makaronų patiekalai

Špinatais ir rikota įdaryti cannelloni makaronai

2025-06-04
Šokoladinis tortas su druska
Desertai

Šokoladinis tortas su druska

2025-06-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?