ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Svogūnų ir laiškinių česnakų tarta
Receptai

Svogūnų ir laiškinių česnakų tarta

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-18
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Svogūnų ir laiškinių česnakų tarta
Svogūnų ir laiškinių česnakų tarta

Svogūnų ir laiškinių česnakų tarta – tai skanus, aromatingas pyragas su traškia plutele ir kremišku, švelniai pagardintu įdaru. Jis puikiai tinka tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis, maloniai nustebinantis subtiliu skonių deriniu ir lengvai paruošiamu receptu.

Svogūnų ir laiškinių česnakų tarta: receptas

Kepamas iki auksinės spalvos, pyragas yra puikus pasirinkimas tiek šiltam, tiek atvėsusiam patiekalui, tinkantis tiek kasdieniam valgymui, tiek šventinėms progoms.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 225 g miltų
  • žiupsnelis druskos
  • 120 g sviesto

Įdarui:

  • 25 gsviesto
  • 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
  • 8 šalotiniai svogūnai
  • 3 svogūnai
  • 4 kiaušiniai
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 200 ml grietinėlės
  • 1½ valg. š. garstyčių
  • 1 valg. š. kapotų laiškinių česnakų
  • druska ir balti pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Tešlai į maisto smulkintuvo dubenį suberti miltus, druską ir sviestą. Pulsuoti, kol masė atrodys kaip smulkūs džiūvėsėliai. Smulkintuvui veikiant po truputį įpilti 3-4 valg. š. šalto vandens ir maišyti tik tiek, kad tešla suliptų į kamuolį. Gali prireikti truputį mažiau arba daugiau vandens. Išversti tešlą ant lengvai pabarstyto miltais paviršiaus ir trumpai minkyti, kol taps lygi. Apvynioti maistine plėvele ir palikti šaldytuve apie 30 min.
2. Tuo metu įdaro paruošimui ištirpinti sviestą ir aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkiai pjaustytus šalotinius ir paprastus svogūnus ir žiupsnelį druskos. Lėtai kepto bent 20 min, kartkartėmis pamaišant, kol masė taps labai minkšta ir auksinės spalvos.
3. Pagardinti pipirais ir, jei reikia, dar druska, tada palikti atvėsti.
4. Įkaitinti orkaitę iki 200°C temperatūros ir pasiruošti 23 cm skersmens apvalią kepimo formą su nuimamu dugnu.
5. Iškočioti tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iki 3 mm storio ir iškloti kepimo formą, paliekant tešlos perteklių kabantį per kraštą. Tešlą uždengti kepimo popieriaus lakštu ir užpildyti kepimo pupelėmis.
6. Kepti pagrindą 15 min, tada nuimkite popierių su pupelėmis ir dar kepti apie 8 min, kol paviršius taps sausas ir švelniai pagels.
7. Aštriu peiliu nupjauti tešlos perteklių nuo kraštų.
8. Įdaro paruošimui išplakti kiaušinius, trynius, grietinėlę, garstyčias ir laiškinius česnakus. Pagardinti druska ir baltųjų pipirų žiupsneliu. Įmaišyti atvėsusią svogūnų masę.
9. Supilti į paruoštą tešlos pagrindą ir kepti orkaitėje 25-30 min, kol įdaras sutvirtės ir gražiai parus. Palikti atvėsti formoje penkias minutes, tada išimti ir patiekti šiltą arba kambario temperatūros.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Tarta be mėsosTarta su svogūnaisTartos receptas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Jums gali patikti

Keptos bulvės su citrina ir rozmarinais
Bulvių patiekalai

Keptos bulvės su citrina ir rozmarinais

2025-06-04
Šokoladinis tortas su druska
Desertai

Šokoladinis tortas su druska

2025-06-04
Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais
Receptai

Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais

2025-06-04
Lašišos salotos su čiorizo dešra
Receptai

Lašišos salotos su čiorizo dešra

2025-06-05

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?