Rūkytos menkės ir žiedinių kopūstų apkepas – tai sotus, jaukus patiekalas, kuris puikiai tiks šeimos pietums ar vakarienei.
Rūkytos menkės ir žiedinių kopūstų apkepas: receptas
Tai tikras komforto maistas, kuris nepaliks abejingų. Sodrus, pilnas skonio patiekalas. Šalia galima patiekti gaivių salotų.
Ingredientai:
- 350 g bulvių
- 1 žiedinis kopūstas
- 1 valg. š. kukurūzų krakmolo
- 300 ml riebios grietinėlės
- 100 g „Gruyère“ sūrio (tarkuoto)
- 2 valg. š. kapotų šviežių petražolių
- 2 valg. š. smulkintų laiškinių česnakų
- 500 g rūkytos menkės filė (be odos)
- didelis žiupsnis paprikos
- druska ir uodųjų pipirų pagal skonį
- Gabalėlis sviesto kepimo formai patepti
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Patepti sviestu platų, 3 litrų talpos, karščiui atsparų kepimo indą.
2. Sudėti gabaliukais pjaustytas bulves į didelį puodą, užpilti vandeniu. Įberti druskos ir užvirti. Virti 4 min, tada sudėti mažesniais žiedynėliais pjaustytą žiedinį kopūstą ir virti dar 4 min. Gerai nukošti ir sudėti į paruoštą kepimo indą. Pagardinti pipirais.
3. Į dubenį suberti kukurūzų krakmolą, supilti grietinėlę ir išplakti iki vientisos masės. Pagardinti pipirais.
4. Pusę tarkuoto sūrio pabarstyti ant bulvių ir žiedinio kopūsto. Ant viršaus pabarstyti smulkintas žoleles, tada išdėlioti rūkytos menkės gabalus. Supilti grietinėlės ir krakmolo mišinį į tarpus ir ant viršaus. Pabarstyti likusiu sūriu ir paprika.
5. Kepti 20-25 min, kol paviršius taps auksinės spalvos ir pradės burbuliuoti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.