ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Traiškytų bulvių salotos
Receptai

Traiškytų bulvių salotos

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-20
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Traiškytų bulvių salotos
Traiškytų bulvių salotos

Traiškytų bulvių salotos – tai skanus ir subalansuotas patiekalas, kuriame dera šiltos, auksinės bulvės ir švelnus, rūgštelę turintis padažas. Žolelės, agurkas ir raudonasis svogūnas suteikia šviežumo, o kremiškas padažo pagrindas – sodrumo.

Traiškytų bulvių salotos: receptas

Tai gardus, vizualiai patrauklus patiekalas, puikiai tinkantis vasaros stalui ar savaitgalio vaišėms.

Ingredientai:

Traškioms bulvėms:

  • 700 g bulvių (su odele)
  • 5 valg. š. alyvuogių aliejaus

Padažui:

Taip pat skaitykite

5 desertai iš morkų. Jie tokie gardūs, kad juos pamils net vaikai
5 desertai iš morkų. Jie tokie gardūs, kad juos pamils net vaikai
2025-11-12
Rabarbarų sūrio pyragas su imbieru
Rabarbarų sūrio pyragas su imbieru
2025-09-06
Naminio daržovių sultinio be chemijos receptas. Tai geriausias būdas jį paruošti!
Naminio daržovių sultinio be chemijos receptas. Tai geriausias būdas jį paruošti!
2025-11-03
Itin paprastai paruošiami tuno kepsneliai
Itin paprastai paruošiami tuno kepsneliai
2025-07-14
  • 120 g majonezo
  • 60 g graikiško jogurto
  • 1 citrinos sultys
  • 1 skiltelė česnako (traiškyta)
  • 1 arb. š. Dižono garstyčių
  • 1 raudonas svogūnas (smulkiai pjaustytas)
  • 2 valg. š. smulkintų šviežių petražolių
  • 2 valg. š. smulkintų šviežių krapų
  • 2 valg. š. smulkintų šviežių laiškinių česnakų
  • 150 g agurko (be sėklų, pjaustyto gabaliukais)
  • Druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros.
2. Bulves supjaustyti per pusę (didesnes – ketvirčiais) ir sudėti į puodą. Užpilti šaltu pasūdytu vandeniu. Vanduo turėtų būti sūrus kaip jūros vanduo. Užvirti ir virti 8-10 min, kol bulvės suminkštės, bet vis dar išlaikys formą.
3. Nusausinti bulves kiaurasamtyje ir palikti 10 min, kad nugaruotų.
4. Išvirtas bulves sudėti į kepimo skardą ir atsargiai suploti naudojant tvirtą stiklinę ar panašų įrankį. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti druska bei pipirais.
5. Kepti orkaitėje 20 min, tada atsargiai apversti ir kepti dar 20 min. Nesijaudinti, jei dalis bulvių suirs – kuo daugiau kraštelių, tuo traškesnės jos bus.
6. Tuo metu dideliame dubenyje sumaišyti visus padažo ingredientus.
7. Kai bulvės iškeps, leisti joms šiek tiek atvėsti, kad būtų šiltos, bet ne karštos.
8. Atsargiai sumaišyti šiltas bulves su padažu ir patiekti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Bulviniai patiekalaiBulvių patiekalaiSalotos su bulvėmis

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sidabriniai debesys – unikalus reiškinys, kurį galime išvysti Lietuvoje šiandien. Kur dairytis?
Įdomu

Sidabriniai debesys – unikalus reiškinys, kurį galime išvysti Lietuvoje šiandien. Kur dairytis?

Mėgstate garstyčias? Pabandykite jas pasigaminti patys
Receptai

Mėgstate garstyčias? Pabandykite jas pasigaminti patys

Išradimas miškų gaisrų valdymui. Nuotraukos šaltinis: cnn.com
Įdomu

Naujovės miškų gaisrų valdyme: ar šis daiktas galėtų apsaugoti nuo katastrofos?

Ko negalima valgyti, kai yra aukštas cholesterolio lygis?
Sveikata ir grožis

Ko visiškai negalima valgyti, kai yra aukštas cholesterolio lygis: 9 blogiausi maisto produktai

Ką valgyti, kad oda spindėtų: mitybos specialistės patarimai gražesnei odai
Sveikata ir grožis

Ką valgyti, kad oda spindėtų: mitybos specialistės patarimai gražesnei odai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?