ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Rūkytos lašišos ir bulvių kišas
Receptai

Rūkytos lašišos ir bulvių kišas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-20
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Rūkytos lašišos ir bulvių kišas
Rūkytos lašišos ir bulvių kišas

Rūkytos lašišos ir bulvių kišas – sodraus skonio, kvapnus kišas yra elegantiškas, bet kartu jaukus patiekalas, tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei.

Rūkytos lašišos ir bulvių kišas: receptas

Patiektas su šviežiomis salotomis, šis kišas tampa universaliu pasirinkimu tiek kasdienai, tiek ypatingai progai.

Ingredientai:

  • 225 g trapios tešlos (paruoštos naudoti)
  • 1 kiaušinis (išplaktas)

Įdarui:

Taip pat skaitykite

Karamelinė bananų duona: šefės receptas
Karamelinė bananų duona: garsi šefė dalijasi savo receptu
2025-06-16
Tik vienas „slaptas“ ingredientas, ir kotletai bus neapsakomai skanūs!
Tik vienas „slaptas“ ingredientas, ir kotletai bus neapsakomai skanūs!
2025-12-12
Omletas su krabų lazdelėmis
Omletas su krabų lazdelėmis
2025-06-22
Lietiniai blynai iš pilno grūdo miltų
Lietiniai blynai iš pilno grūdo miltų – skanūs ir naudingesni pusryčiai garantuoti
2025-07-24
  • 175 g rūkyto lašišos
  • 100 g rūkytos šoninės gabalėlių (apkepintų)
  • 100 g virtų bulvių (supjaustytų kubeliais)
  • 3 kiaušiniai
  • 1 valg. š. smulkiai pjaustytų krapų
  • 200 ml grietinės
  • 1 arb. š. tarkuoto muskato riešuto
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Iškočioti trapią tešlą, kad ji būtų šiek tiek didesnė už 25 cm skersmens kepimo forma nuimamu dugnu.
3. Subadyti tešlą šakute, iškloti kepimo popieriumi ir užpildyti ryžiais arba džiovintomis pupelėmis. Kepti orkaitėje 20 min.
4. Išimti kepimo popierių ir ryžius ar pupeles. Aptepti tešlą išplaktu kiaušiniu, tada vėl dėti į orkaitę ir kepti dar 5 min, kol gražiai pagels.
5. Įdarui tolygiai sudėti rūkytą lašišą, šoninės gabalėlius ir virtas bulves į iškepusios tešlos pagrindą.
6. Atskirame dubenyje išplakti kiaušinius su smulkintais krapais, grietine ir muskato riešutu, kol masė taps vientisa. 7. Pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais pagal skonį. Supilti šį mišinį į tešlos pagrindą.
7. Dėti kišą į orkaitę ir kepti 30-40 min, kol kiaušinių masė sutvirtės.
8. Leisti kišui atvėsti, tuomet pjaustyti ir patiekti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:KišaslašišaPatiekalai su bulvėmisPatiekalai su lašiša

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mitybos specialistė įvardijo didžiausią leistiną arbūzo porciją
Sveikata ir grožis

Mitybos specialistė įvardijo didžiausią leistiną arbūzo porciją

Kaip išvalyti viryklę soda ir rankšluosčiu
Gyvenimas

Kaip išvalyti viryklę soda ir rankšluosčiu: paprastas būdas blizgančiai švarai

Kodėl mūsų smegenims yra tokia svarbi tyla? Atsakymas nustebins
Įdomu

Kodėl mūsų smegenims yra tokia svarbi tyla? Atsakymas nustebins

Mityba ir maistas 2025-aisiais: kokių tendencijų laukti šiais metais?
Sveikata ir grožis

Mityba ir maistas 2025-aisiais: kokių tendencijų laukti šiais metais?

Ar žinote, kuo lietuviai garsūs mokslinėje srityje?
Įdomu

Ar žinote, kuo lietuviai garsūs mokslinėje srityje? Tikrai nustebsite

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?