ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Prieskoninė bananų duona – aromatingas desertas
Desertai

Prieskoninė bananų duona – aromatingas desertas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Prieskoninė bananų duona – ši duona yra minkšta, drėgna ir aromatinga, pagardinta cinamonu, muskatu bei migdolų traškumu.

Prieskoninė bananų duona
Prieskoninė bananų duona

Prieskoninė bananų duona: receptas

Desertas lengvai paruošiamas, o natūraliai saldūs bananai puikiai dera su švelniu prieskonių ir vanilės poskoniu.

Ingredientai:

  • 180 g sviesto (minkšto)
  • 180 g šviesaus muscovado cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 180 g kvietinių miltų
  • 1 arb. š. malto muskato
  • 1 arb. š. cinamono
  • 3 arb. š. kepimo miltelių
  • 60 g maltų migdolų
  • 4 bananai (apie 500 g, labai prinokę)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 170°C temperatūros. Kepimo formos dugną ir šonus iškloti kepimo popieriumi.
2. Sumaišyti sviestą ir cukrų dubenyje ir išplakti elektriniu plaktuvu, kol masė taps puri, šviesi ir gerai susimaišys.
3. Į mažą dubenį įmušti kiaušinius ir švelniai plakti kartu su vanile. Palaipsniui pilti į sviesto ir cukraus mišinį, nuolat maišant. Nesijaudinti jei masė atrodys sukritusi – ji vėl susijungs.
4. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, prieskonius ir kepimo miltelius. Sumaišytus ingredientus persijoti į sviesto mišinį, tada sudėti maltus migdolus ir atsargiai įmaišyti metaliniu šaukštu.
5. Tris bananus sutrinti kitame dubenyje ir įmaišyti į tešlą. Supilti mišinį į paruoštą kepimo formą.
6. Likusį bananą perpjauti išilgai ir uždėti ant tešlos paviršiaus, pjūvio puse į viršų.
7. Kepti orkaitės vidurinėje lentynoje 60-75 min, kol medinis pagaliukas įsmeigtas į vidurį ištraukus bus švarus. Jei kepinys pradeda pernelyg greitai ruduoti – lengvai uždengti jį folija.
8. Iškepusią duoną palikti šiek tiek atvėsti, tada išimti iš formos ir perkelti ant grotelių pilnai atvėsti.

Taip pat skaitykite

Bolivinė balanda: sveikas ir gardus garnyro pasirinkimas vakarienei
Bolivinė balanda: sveikas ir gardus garnyro pasirinkimas vakarienei
2025-09-02
medaus tortas
Pats skaniausias ir kvapniausias medaus tortas, kokį jums yra tekę valgyti!
2025-09-18
Vištienos sriuba
Vištienos sriuba – dubenėlis jaukumo
2025-10-02
Karšti sumuštiniai su slaptu ingredientu
Kepti sumuštiniai su slaptu ingredientu
2025-07-16

ŽYMOS:bananaiBananų duonaDesertai su bananais

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Amarai: ką daryti? Veiksmingos natūralios priemonės
Sodas ir daržas

Šios priemonės gali padėti esant ypač dideliam amarų kiekiui

Apkepas su makaronais ir maskarponės sūriu
Apkepai

Apkepas su makaronais ir maskarponės sūriu

Kaip teisingai laikyti vyno taurę ir kodėl tai svarbu?
Gyvenimas

Kaip teisingai laikyti vyno taurę ir kodėl tai svarbu?

Miegas ir psichikos sveikata veikia mūsų gyvenimą
Sveikata ir grožis

Miego ir psichikos sveikatos ryšys: kaip nemiga veikia mūsų gyvenimą

Kaip išsivirti nuostabaus skonio kavą? Patarimai
Gyvenimas

Kaip išsivirti nuostabaus skonio kavą? Patarimai, kurie pakeis jūsų ryto ritualą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?