ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Garuose ruoštas ešerys su padažu
Receptai

Garuose ruoštas ešerys su padažu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-25
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Garuose ruoštas ešerys su padažu – elegantiškas, bet kartu ir paprastas pasirinkimas, puikiai tinkantis šventiniam stalui ar ypatingai vakarienei. Žuvis paruošiama sultinga ir švelnaus skonio.

Garuose ruoštas ešerys su padažu
Garuose ruoštas ešerys su padažu

Garuose ruoštas ešerys su padažu: receptas

Tai subalansuotas ir skanus patiekalas, kuris sužavės tiek išrankius skoniui, tiek vertinančius lengvesnius, sveikesnius pasirinkimus.

Ingredientai:

  • 1 jūrų ešerys (apie 1,5 kg, išvalytas)
  • 5 cm šviežio imbiero šaknies gabalėlis
  • 350 g basmati ryžių
  • 4-5 svogūnų laiškai
  • 4 valg. š. tamsaus sojų padažo
  • 3-4 valg. š. sezamų aliejaus
  • 4 česnako skiltelės

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Dėti žuvį ant grotelių garintuve arba žuvies puode su maždaug 1 cm vandens apačioje. Užbarstyti plonais šiaudeliais pjaustytą imbierą, uždengti dangčiu arba folija ir garinti 15-20 min, kol žuvis bus visiškai iškepusi.
2. Tuo metu išvirti ryžius pagal instrukcijas ant pakuotės.
3. Išimti žuvį ir perkelti ją ant pašildyto serviravimo padėklo. Apibarstyti smulkintais svogūnų laiškais ir palaikyti šiltai. Pasilikti šiek tiek garinimo vandens.
4. Supilti apie 5 šaukštus to vandens į mažą puodą, įpilti sojų padažo, užvirti ir tuomet supilti ant žuvies. Į tą patį puodą įpilti sezamų aliejaus, sudėti plonais griežinėliais pjaustytą česnaką, pakepinti kelias sekundes ir taip pat užpilti ant žuvies.
5. Patiekti žuvį padalintą porcijomis su ryžiais.

Taip pat skaitykite

Pavasariškos žaliosios salotos su bulvėmis
Pavasariškos žaliosios salotos su bulvėmis
2025-06-05
Šiems patiekalams šaltą vandenį naudoti – klaida! Sužinokite kodėl
Šiems patiekalams jokiu būdu nenaudokite šalto vandens!
2025-06-05
Naminiai zefyrai. Kaip pasigaminti
Naminiai zefyrai patiko visai šeimai. Parduotuvėje daugiau nebeperkame.
2025-07-08
Paprastai paruošiamos bulvių salotos
Paprastai paruošiamos bulvių salotos
2025-08-28

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:EšerysEžero žuvisžuvies patiekalaiŽuvis

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Imbiero gėrimo receptas
Sveikata ir grožis

Tikra vitaminų bomba: užkirskite kelią ligoms ir apsisaugokite nuo virusų!

Pasirinkite katę ir sužinokite keletą savo asmenybės bruožų. Nuotraukos šaltinis: Banbara.com
Gyvenimas

Pasirinkite katę ir sužinokite keletą savo asmenybės bruožų

Drąsiausi Zodiako ženklai tarp vyrų ir moterų
Horoskopai

Drąsiausi Zodiako ženklai tarp vyrų ir moterų

Zodiako ženklai, kuriems visuomet sekasi loterijose.
Horoskopai

Zodiako ženklai, kuriems visuomet sekasi loterijose

Mokslininkai išsiaiškino, kas sieja žmones, kurie graužia nagus
Įdomu

Mokslininkai išsiaiškino, kas sieja žmones, kurie kramto nagus

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?