ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Kalmarų ir avinžirnių troškinys – ypatingai vakarienei
Receptai

Kalmarų ir avinžirnių troškinys – ypatingai vakarienei

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-25
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Kalmarų ir avinžirnių troškinys – tai šildantis, Viduržemio jūros regiono įkvėptas troškinys, kuriame dera sodrus chorizo skonis, kvapnus rozmarinas, švelnūs kalmarai ir maistingi avinžirniai.

Kalmarų ir avinžirnių troškinys: receptas

Puikiai tinka jaukiems savaitgalio pietums ar vakarienei, kai norisi ko nors ypatingo, bet ne per sudėtingo.

Ingredientai:

  • 1 arb. š. alyvuogių aliejaus
  • 80 g chorizo dešra
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • žiupsnelis džiovintų aitriųjų paprikų dribsnių
  • ½ arb. š. saldžios rūkytos paprikos
  • 1 rozmarino šakelė
  • 50 ml raudonojo vyno
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • 250 ml žuvies sultinio
  • 300 g kalmarų (išvalytų)
  • 240 g konservuotų avinžirnių (svoris be skysčio)
  • 50 g špinatų
  • nedidelė saujelė petražolių
  • 1 citrinos žievelė
  • jūros druskos ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų mažoje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėti pjaustytą chorizo dešrą ir kepti 2-3 min, kol ji pradės išskirti riebalus ir šiek tiek apskrus.
2. Į keptuvę sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti dar 2-3 min, tada sudėti trintą česnaką ir kepti dar 2 min. Įmaišyti aitriąją papriką, rūkytą papriką ir rozmarino lapelius, kepti dar 3-4 min. Jei masė pradeda lipti prie dugno, įpilti šlakelį vandens.
3. Padidinti kaitrą, supilti vyną ir leisti jam užvirti, kol skysčio tūris sumažės perpus. Supilti smulkintus pomidorus ir sultinį, užvirti dar kartą ir virti apie 10 min.
4. Tuo metu paruošti kalmarus: supjaustyti maišelius 4 cm ilgio gabalėliais, įpjauti vidinę pusę arba supjaustyti storais žiedais. Ilgas čiuptuvų dalis perpjauti perpus.
5. Į keptuvę sudėti avinžirnius ir kepti dar 3-4 min, kartais pamaišant. Tuomet sudėti kalmarus, švelniai pamaišyti, kad apsemtų ir uždengti keptuvę. Kalmarus troškinti 3-4 min ant silpnos kaitros. Pagardinti druska ir pipirais, nukelti nuo kaitros ir įmaišyti špinatus bei pusę smulkintų petražolių.
6. Troškinį pilti į pašildytus dubenėlius, ant viršaus užtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės ir pabarstyti likusiomis petražolėmis. Patiekti iškart.

Taip pat skaitykite

Žaliosios arbatos ledai: receptas ir papildomi patarimai
Žaliosios arbatos ledai: receptas ir papildomi patarimai
2025-08-20
Kokosiniai sausainiai su tamsiu šokoladu ir vanile
Kokosiniai sausainiai su tamsiu šokoladu ir vanile
2025-06-20
Tobuli mėsos kukuliai su daržovėmis
Tobuli mėsos kukuliai su daržovėmis
2025-06-21
Naminė duona
Naminė duona – 1 tešla, 3 variantai
2025-07-30

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:avinžirniaiKalmaraiTroškinys

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ar galima į karštą arbatą įdėti medaus
Sveikata ir grožis

Ar galima į karštą arbatą įdėti medaus: apie tai turėtų žinoti kiekvienas

Savanaudiški ir abejingi: iš šių Zodiako ženklų atstovų tikrai neverta tikėtis pagalbos
Horoskopai

Savanaudiški ir abejingi: iš šių Zodiako ženklų atstovų tikrai neverta tikėtis pagalbos

Kaip gynybiškumas griauna santykius ir kaip jo atsikratyti?
Gyvenimas

Kaip gynybiškumas griauna santykius ir kaip jo atsikratyti?

9 paprasti būdai, kaip pagerinti savo sveikatą kasdien
Sveikata ir grožis

9 paprasti būdai, kaip pagerinti savo sveikatą kasdien

Tobulas šokoladinis braunis
Desertai

Tobulas šokoladinis braunis – drėgnas ir labai skanus

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?