ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Namų gamybos zefyrai: receptas ir patarimai
Desertai

Namų gamybos zefyrai: receptas ir patarimai

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-16
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Zefyrai – tai ne tik skanus, bet ir lengvai namuose pagaminamas desertas, kuris džiugina savo subtilumu ir purumu.

Zefyrai namuose
Zefyrai namuose

Tirpstantys burnoje naminiai zefyrai

Šis receptas tinka tiems, kas mėgsta išbandyti save konditerijos srityje. Pagaminti zefyrus nėra sudėtinga, tačiau reikės šiek tiek kantrybės ir tikslumo. Žemiau rasite žingsnis po žingsnio instrukcijas, kurios padės pasigaminti skanius ir dailius zefyrus.

Zefyrai receptas

Ingredientai (20 vienetų)

  • 130 g vaisių tyrės (pavyzdžiui, obuolių; svarbu be pridėtinio cukraus)
  • 1 kiaušinio baltymas arba 40 g baltymo
  • 300 g cukraus
  • 75 ml vandens
  • 5g agaro (geliavimo stiprumas 1200)
  • Termometras (temperatūrai matuoti)
  • Maistinių dažų pagal pageidavimą
  • 200 g cukraus pudros apvoliojimui

Gaminimo eiga

1. Vaisių tyrės plakimas. Šaltą vaisių tyrę (naudokite obuolių ar kitą nesaldintą tyrę, pavyzdžiui, iš kūdikių maisto stiklainiukų) suplakite su žiupsneliu citrinos rūgšties iki masė taps šviesi.

Taip pat skaitykite

Nekeptas mėlynių sūrio tortas
Nekeptas mėlynių sūrio tortas – išeis net ir pradedantiesiems
2025-07-15
Gaivūs citrininiai keksiukai
Gaivūs citrininiai keksiukai
2025-07-21
Klasikinis medaus tortas su neįprastu kremu
Klasikinis medaus tortas su neįprastu kremu
2025-06-17
Užkepti kruasanai su kumpiu ir sūriu
Užkepti kruasanai su kumpiu ir sūriu
2025-07-25

Į tyrę įdėkite šaltą baltymą ir žiupsnelį druskos, tuomet plakite, kol susidarys minkštos viršūnėlės.

2. Sirupo gaminimas. Vienu metu plakdami tyrę, pradėkite gaminti sirupą. Į puodą supilkite cukrų, vandenį ir agarą.

Pastoviai maišykite medine mentele, kaitinkite iki užvirimo, kol cukrus visiškai ištirps. Kai temperatūra pasieks 110 °C, nukelkite nuo ugnies ir leiskite sirupui šiek tiek atvėsti (apie 2 minutes).

Jeigu negalite tuo pačiu metu ir plakti, ir virti sirupo, pirmiausia suplakite tyrę, o vėliau išvirkite sirupą.

3. Sirupo įmaišymas į tyrę. Plakdami tyrę, plona srovele per dubens kraštą įpilkite sirupą. Toliau plakite, kol masė taps labai tvirta – ji turėtų prilipti prie mikserio šluotelių.

Šiame etape galite įlašinti kelis lašus maistinių dažų. Naudojant rožinius gelinius dažus, zefyrai įgaus švelnią spalvą.

4. Formavimas ir džiovinimas. Paruoštą masę perkelkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu.

Ant kepimo popieriaus ar maistinės plėvelės išspauskite zefyrus norimos formos. Palikite džiūti kambario temperatūroje 24 valandas. Po to apvoliokite zefyrus cukraus pudroje. Jei norite, galite sulipinti po du zefyrus į vieną.

Taip pat skaitykite

Moliūgo ir varškės blynai
Moliūgo ir varškės blynai: neįtikėtinai skanu
2025-08-09
Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže
Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže
2025-06-04
Kepto moliūgo salotos su špinatais
Kepto moliūgo salotos su špinatais: puikus skonių derinys
2025-07-21
Profesionalai pataria: kaip išvirti bulves vos per 7 minutes?
Profesionalai pataria: kaip išvirti bulves vos per 7 minutes?
2025-10-07

Naudingi patarimai

  • Rinkitės aukštos kokybės agarą, nes nuo jo priklausys deserto tekstūra.
  • Jei neturite termometro, galite vizualiai vertinti sirupo pasirengimą: jis turi būti tirštas ir šiek tiek lipnus.
  • Zefyrus geriausia džiovinti sausoje ir vėsioje patalpoje.

Šis receptas – puikus būdas išbandyti savo kulinarinius įgūdžius ir nustebinti artimuosius. Zefyrai tinka tiek vaišėms, tiek jaukiems vakarams su arbatos puodeliu.

Jie yra natūralūs, be nereikalingų priedų, o skonį galite lengvai pritaikyti pagal savo skonį – keisdami vaisių tyrę ar pridėdami mėgstamų prieskonių.

Šaltinis: https://cookpad.com/ua

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

ŽYMOS:kiaušiniaisaldumynaizefyrai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Zodiako ženklai, kurie visuomet spinduliuoja gerą nuotaiką.
Horoskopai

Zodiako ženklai, kurie visuomet spinduliuoja gerą nuotaiką

Salotos su kriaušėmis, riešutais ir mėlynuoju sūriu: stebinanti skonių kombinacija
Receptai

Salotos su kriaušėmis, riešutais ir mėlynuoju sūriu: stebinanti skonių kombinacija

Santechnikas atskleidė paslaptį, kodėl kriauklės geriau nedėti prie lango
Gyvenimas

Santechnikas atskleidė paslaptį, kodėl kriauklės geriau nedėti prie lango

Kuri šalis turi tris sostines ir kodėl taip susiklostė?
Įdomu

Kuri šalis turi net tris sostines ir kodėl taip susiklostė?

Kas nutinka organizmui, jei vakarienės metu kasdien išgeriate taurę baltojo vyno?
Sveikata ir grožis

Kas nutinka organizmui, jei vakarienės metu kasdien išgeriate taurę baltojo vyno?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?