Augalinė pica – ši veganiška pica su saldžiųjų bulvių pagrindu yra puikus pasirinkimas ieškantiems sveikesnės ir be glitimo alternatyvos tradicinei picai. Lengvai salstelėjęs pagrindas dera su kvapniu pomidorų ir česnakų padažu.
Augalinė pica: receptas
Puikiai tinka tiek vakarienei namuose, tiek draugus pavaišinti.
Ingredientai:
Pagrindui:
- 1 kg saldžiųjų bulvių
- 200 g avižinių miltų
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Padažui: - 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 4 skiltelės česnako
- 800 g konservuotų smulkintų pomidorų
- 1 arb. š. cukraus arba klevų sirupo
- nedidelė sauja šviežių bazilikų
Priedai:
- 200 g veganiško sūrio
- švieži bazilikų lapeliai
- 1 didelis pomidoras
- 1 arb. š. alyvuogių aliejaus
- šlakelis ypač tyro alyvuogių aliejaus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Picos pagrindui sudėti gabaliukais pjaustytas saldžiąsias bulves į didelį puodą, užpilti vandeniu ir užvirti. Virkite apie 10 min, kol bulvės suminkštės.
2. Nusunkti bulves ir sudėti jas į dubenį kartu su avižiniais miltais, pagardinti druska ir pipirais. Sutrinti bulves bulvių trintuve, o tada rankomis formuoti tešlos rutulį.
3. Iškočioti tešlą į norimą picos formą ir perkelti ant lengvai aliejumi pateptos kepimo skardos.
4. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C (180 °C su ventiliatoriumi) temperatūros.
5. Padažui paruošti įkaitinti aliejų keptuvėje ir apkepti smulkiai pjaustytą svogūną su trintu česnaku, kol suminkštės. Sudėti pomidorus, pagardinti druska, pipirais ir cukrumi, troškinti apie 10 min. Sudėti baziliką ir nuimti nuo kaitros.
6. Užtepti dalį padažo ant picos pagrindo, apibarstyti tarkuotu veganišku sūriu, pomidorų griežinėliais ir bazilikais. Kepti apie 10 min, kol sūris ištirps, o pagrindas lengvai apskrus.
7. Išimti picą iš orkaitės, pagardinti druska, pipirais ir pašlakstyti ypač tyru alyvuogių aliejumi. Patiekti iš karto.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.