ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Augalinė pica – netikėtas pagrindas
Receptai

Augalinė pica – netikėtas pagrindas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Augalinė pica
Augalinė pica

Augalinė pica – ši veganiška pica su saldžiųjų bulvių pagrindu yra puikus pasirinkimas ieškantiems sveikesnės ir be glitimo alternatyvos tradicinei picai. Lengvai salstelėjęs pagrindas dera su kvapniu pomidorų ir česnakų padažu.

Augalinė pica: receptas

Puikiai tinka tiek vakarienei namuose, tiek draugus pavaišinti.

Ingredientai:

Pagrindui:

  • 1 kg saldžiųjų bulvių
  • 200 g avižinių miltų
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

    Padažui:
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 4 skiltelės česnako
  • 800 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • 1 arb. š. cukraus arba klevų sirupo
  • nedidelė sauja šviežių bazilikų

    Priedai:
  • 200 g veganiško sūrio
  • švieži bazilikų lapeliai
  • 1 didelis pomidoras
  • 1 arb. š. alyvuogių aliejaus
  • šlakelis ypač tyro alyvuogių aliejaus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Nuo šiol bulves kepsite tik pagal šį metodą! Gardžios, kvapnios ir traškios
Nuo šiol bulves kepsite tik pagal šį metodą! Gardžios, kvapnios ir traškios
2025-11-21
Gaminu naminį sultinį be jokių chemikalų
Gaminu naminį sultinį be jokių chemikalų: būtinai išsisaugokite šį receptą!
2025-09-18
Vieno puodo vištiena vakarienei
Vieno puodo vištiena vakarienei
2025-11-13
Kepta košė karšto oro gruzdintuvėje
Kepta košė karšto oro gruzdintuvėje – neįtikėtinai skani
2025-08-11
Gaminimo eiga:

1. Picos pagrindui sudėti gabaliukais pjaustytas saldžiąsias bulves į didelį puodą, užpilti vandeniu ir užvirti. Virkite apie 10 min, kol bulvės suminkštės.
2. Nusunkti bulves ir sudėti jas į dubenį kartu su avižiniais miltais, pagardinti druska ir pipirais. Sutrinti bulves bulvių trintuve, o tada rankomis formuoti tešlos rutulį.
3. Iškočioti tešlą į norimą picos formą ir perkelti ant lengvai aliejumi pateptos kepimo skardos.
4. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C (180 °C su ventiliatoriumi) temperatūros.
5. Padažui paruošti įkaitinti aliejų keptuvėje ir apkepti smulkiai pjaustytą svogūną su trintu česnaku, kol suminkštės. Sudėti pomidorus, pagardinti druska, pipirais ir cukrumi, troškinti apie 10 min. Sudėti baziliką ir nuimti nuo kaitros.
6. Užtepti dalį padažo ant picos pagrindo, apibarstyti tarkuotu veganišku sūriu, pomidorų griežinėliais ir bazilikais. Kepti apie 10 min, kol sūris ištirps, o pagrindas lengvai apskrus.
7. Išimti picą iš orkaitės, pagardinti druska, pipirais ir pašlakstyti ypač tyru alyvuogių aliejumi. Patiekti iš karto.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:picaSaldžiosios bulvėsVeganiška pica

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Dėl šių paprastų gudrybių langai neberasoja!
Gyvenimas

Tą darė mano mama ir močiutė: dėl šių paprastų gudrybių langai neberasoja!

Tirpi ar virta kava: kuri kava sveikesnė ir ar galite ją gerti kasdien?
Sveikata ir grožis

Tirpi ar virta kava: kuri sveikesnė ir ar galite ją gerti kasdien?

Kaip gerti arbatą su imbieru: pasirodo, daugelis tai daro neteisingai
Sveikata ir grožis

Kaip gerti arbatą su imbieru: pasirodo, daugelis tai daro neteisingai

Instrukcijos, kaip pasigaminti naminio sviesto tik iš 1 ingrediento - paprasto baltojo jogurto!
Naudinga

Instrukcijos, kaip pasigaminti naminio sviesto tik iš 1 ingrediento – paprasto baltojo jogurto!

Įdaryta saldžioji bulvė su humuso padažu: sveikas patiekalas
Receptai

Įdaryta saldžioji bulvė su humuso padažu: sveikas patiekalas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?