ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Minkštas trupininis pyragas su jogurtu: skanus ir lengvai paruošiamas desertas
Desertai

Minkštas trupininis pyragas su jogurtu: skanus ir lengvai paruošiamas desertas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Minkštas trupininis pyragas su jogurtu: skanus ir lengvai paruošiamas desertas
Minkštas trupininis pyragas su jogurtu: skanus ir lengvai paruošiamas desertas

Jei mėgstate purius kepinius su mažai tešlos ir švelniais įdarais, šis trupininis pyragas su jogurto įdaru yra būtent tai, ko ieškote. Trupininis pyragas dažnai ruošiamas su uogiene ar obuoliais, tačiau šis receptas siūlo unikalią alternatyvą – lengvą ir purų įdarą, kuris gaminamas iš jogurto bei kiaušinių baltymų. Pyragas yra labai paprastas, nes kepamas iš vieno sluoksnio tešlos ir švelnaus įdaro.

Sėkmingo pyrago paslaptys

  1. Baltymų plakimas: Kad įdaras būtų purus, kiaušinių baltymus reikia išplakti iki standžių putų.
  2. Jogurto pasirinkimas: Jei naudojate tirštą jogurtą, miltų kiekį galite sumažinti
  3. Tešlos konsistencija: Tešla turi būti minkšta ir elastinga. Jei ji per kieta, įpilkite 1–2 šaukštus vandens.

Trupininis pyragas su jogurtu: receptas

Ingredientai:

Tešlai:

  • 2 tryniai
  • 1/2 a. š. vanilinio cukraus
  • 70 g cukraus
  • 80 g nesūdyto sviesto
  • 200 g kvietinių miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių

Įdarui:

Taip pat skaitykite

Kodėl į maltą mėsą reikia dėti cukraus: kulinarinis triukas
Kodėl į maltą mėsą reikia dėti cukraus: kulinarinis triukas
2025-10-27
Paprikas žiemai paruošite vos per 10 minučių: jokio virimo!
Paprikas žiemai paruošite vos per 10 minučių: jokio virimo!
2025-09-04
Bazinis gardžių blynų receptas
Bazinis gardžių blynų receptas
2025-08-28
Vištienos sriuba
Vištienos sriuba – dubenėlis jaukumo
2025-10-02
  • 400 ml jogurto be priedų
  • 70 g cukraus
  • 5 v. š. kvietinių miltų
  • 2 kiaušinių baltymai
Trupininis pyragas su jogurtu: receptas

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga
  • Trynius sumaišykite su vaniliniu ir įprastu cukrumi. Įpilkite ištirpintą sviestą, įberkite žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišykite.
  • Po truputį sijokite miltus su kepimo milteliais, iš pradžių maišykite mentele, o vėliau minkykite rankomis.
  • Tešla turi būti minkšta, nelipni. Padalinkite ją į dvi dalis – didesnę ir mažesnę. Suvyniokite ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  • Jogurtą sumaišykite su cukrumi ir persijotais miltais, gerai išplakite.
  • Atskirai iki standžių putų išplakite baltymus su žiupsneliu druskos.
  • Po truputį jogurto masę maišykite į baltymus, atsargiai maišant po kiekvieną įdėtą dalį.
  • Iškočiokite didesnį tešlos gabalą ant kepimo popieriaus ir perkelkite į kepimo formą. Ant tešlos užpilkite jogurto įdarą. Švelniai pakratykite formą, kad įdaras užpildytų visas ertmes.
  • Likusią tešlą užtarkuokite ant viršaus.
  • Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Iškepus leiskite pyragui atvėsti, o tada supjaustykite ir patiekite.

Pyragas puikiai dera su arbata ar kava. Norint dar skanesnio deserto, pyragą galite pabarstyti cukraus pudra ar papuošti šviežiomis uogomis. Išbandykite šį lengvą ir gardų trupininį pyragą su jogurto įdaru – jis tikrai taps jūsų šeimos mėgstamiausiu!

Šaltinis: https://shuba.life

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:jogurtaspyragasTrupininis pyragas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

bakterijos kaip vėžio gydymo priemonė
Sveikata ir grožis

Bakterijos kaip vėžio gydymas

Tobulas šokoladinis braunis
Desertai

Tobulas šokoladinis braunis – drėgnas ir labai skanus

Greitas dešrelių troškinys: ekonomiška vakarienė šeimai
Receptai

Greitas dešrelių troškinys: ekonomiška vakarienė visai šeimai

Vištienos, grybų ir ryžių troškinys: sotus patiekalas
Receptai

Vištienos, grybų ir ryžių troškinys: sotus ir aromatingas patiekalas

Paklausiau draugės patarimo ir gamindama nebeišpurvinu viryklės
Gyvenimas

Paklausiau draugės patarimo ir gamindama nebeišpurvinu viryklės

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?