ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Apelsininė vištiena su saldžiosiomis bulvėmis: greita vakarienė
Mėsos patiekalai

Apelsininė vištiena su saldžiosiomis bulvėmis: greita vakarienė

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Apelsininė vištiena su saldžiosiomis bulvėmis: greita vakarienė
Apelsininė vištiena su saldžiosiomis bulvėmis: greita vakarienė

Jeigu ieškote greito ir skanaus vakarienės recepto, kuris puikiai tiktų užimtam darbo savaitės vakarui, šis patiekalas tikrai atitiks jūsų poreikius. Apelsininė vištiena su saldžiosiomis bulvėmis yra ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas patiekalas. Sujungus saldžią ir aštrią vištieną su traškiomis daržovėmis, gausite gardų ir sveiką patiekalą, kurio tikrai nesigailėsite.

Apelsininė vištiena su saldžiosiomis bulvėmis: receptas

Apelsininė vištiena su saldžiosiomis bulvėmis: receptas

Ingredientai:

  • 1 apelsinas
  • 8 puodeliai špinatų lapų
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus, padalyti
  • 3/4 šaukštelio druskos, padalyti
  • 8 vištienos šlaunelės su oda ir kaulu (apie 1 kg)
  • 2 vidutinės saldžiosios bulvės, supjaustytos skiltelėmis
  • 1 raudonas svogūnas
  • 4 skiltelės česnako, nesupjaustytos ir sutraiškytos
  • 2 šaukštai rūkytos paprikos

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Plėšyta kiauliena: receptas, kaip pasigaminti
Plėšyta kiauliena: receptas, kaip pasigaminti sultingą ir skonio pilną mėsą
2025-07-14
Trinta pomidorų sriuba su skrebučiais ir sūriu
Trinta pomidorų sriuba su skrebučiais ir sūriu
2025-06-23
Tortilijos pica pusryčiams
Tortilijos pica pusryčiams
2025-06-04
Sūriu ir špinatais įdaryti portobello grybai
Sūriu ir špinatais įdaryti portobello grybai
2025-08-08
Gaminimo eiga:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 230°C. Ant kepimo skardos uždėkite kepimo popierių.
  2. Įtarkuokite apelsino žievelės į didelį dubenį. Apelsiną perpjaukite pusiau ir padėkite į šalį. Į tą patį dubenį įdėkite špinatus, 1/2 šaukštelio alyvuogių aliejaus ir 1/4 šaukštelio druskos. Rankomis gerai pamasažuokite špinatus, kol jie suminkštės.
  3. Ant paruoštos skardos sumaišykite vištieną su saldžiomis bulvėmis, svogūnais, česnaku, apelsino pusėmis, likusiu alyvuogių aliejumi, 1/2 šaukštelio druskos ir rūkyta paprika. Daržoves išdėstykite vienu sluoksniu, o ant jų sudėkite vištienos šlauneles.
  4. Kepkite 25–30 minučių, kol vištiena bus iškepusi, o daržovės suminkštės ir lengvai paruduos.
  5. Įdėkite špinatus ant viršaus ir kepkite dar 3–5 minutes, kol jie suminkštės.
  6. Išlukštenkite keptas česnako skilteles. Išspauskite apelsinų sultis ant vištienos ir daržovių. Patiekite viską kartu su česnaku.

Šis patiekalas greitas ir skanus pasirinkimas vakarienei, kurios nesugaišite ilgai ruošdami, bet mėgausitės kiekvienu kąsniu. Saldžiosios bulvės, vištiena ir apelsinas sukuria nepakartojamą skonį, o špinatai suteikia šviežumo ir spalvos.

Šaltinis ir viršelio nuotrauka: https://chatelaine.com/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:ApelsinaiSaldžiosios bulvėsvištiena

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Orkaitėje kepti smidrai – ir užkandžiui, ir garnyrui
Receptai

Orkaitėje kepti smidrai – ir užkandžiui, ir garnyrui

2025-08-01
Fettuccine Alfredo makaronai – lengvai paruošiama ir gardu
Makaronų patiekalai

Kreminiai fettuccine Alfredo makaronai – lengvai paruošiamas ir gardus patiekalas

2025-06-18
Baltojo šokolado pyragas su avietėmis
Desertai

Baltojo šokolado pyragas su avietėmis

2025-06-04
Užtepėlė su virtais kiaušiniais. Pirmi gaminimo žingsniai
Receptai

Gardi pusryčių užtepėlė su virtais kiaušiniais. Greita, sotu ir skanu.

2025-07-08

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?