ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Česnakiniai vištienos kepsneliai karšto oro gruzdintuvėje
Mėsos patiekalai

Česnakiniai vištienos kepsneliai karšto oro gruzdintuvėje

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-21
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Česnakiniai vištienos kepsneliai karšto oro gruzdintuvėje – puikus vištienos ir daržovių derinys su intensyviu marinato skoniu. Marinuota vištiena iškepta iki traškios išorės ir sultingo vidaus, o šalia patiekti švelniai svieste pakepti brokoliai suteikia gaivumo. Pabarstytos sezamų sėklos ir petražolės prideda papildomo aromato ir tekstūros, sukurdamos subalansuotą bei gardų patiekalą tiek pietums, tiek vakarienei.

Česnakiniai vištienos kepsneliai karšto oro gruzdintuvėje
Česnakiniai vištienos kepsneliai karšto oro gruzdintuvėje

Česnakiniai vištienos kepsneliai karšto oro gruzdintuvėje: receptas

Ingredientai:

  • 900g vištienos šlaunelių mėsos
  • 1 brokolis
  • Gabaliukas sviesto (kepimui)

Marinatui:

  • 3 valg. š. sojos
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 valg. š. teriyaki padažo
  • 1 arb. š. čili dribsnių
  • 1 arb. š. pipirų
  • 1 arb. š. druskos
  • 4 skiltelės česnako

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Vištieną sudėti į didelį dubenį.
2. Marinatui dubenėlyje sumaišyti sojos ir teriyaki padažus, pilti aliejaus, berti čili dribsnių, druskos ir pipirų.
3. Įspausti česnakų skilteles ir gerai viską išmaišyti.
4. Paruošta marinatą supilti ant vištienos ir rankomis labai gerai išmaišyti, kad visa mėsa pasidentų marinatu.
5. Paruoštą mėsą palikti 1 valandą pasimarinuoti.
6. Vištieną kepti kepti karšto oro gruzdintuvėje 200 C temperatūroje apie 20 min (praėjus 10 min mėsą apversti).
7. Taip pat galima kepti ir gerai įkaintoje keptuvėje vis pavartant, kol vištiena apskrus ir pilnai iškeps.
8. Brokolio žiedynus šiek tiek pasmulkinti ir apkepti keptuvėje su truputėliu sviesto
Patiekiant galima apibarstyti smulkintomis petražolėmis ir sezamų sėklomis.

Taip pat skaitykite

Per 15 minučių pagaminkite neįtikėtinai kvapnų pyragą
Jei mėgstate cinamoną, per 15 minučių pagaminkite neįtikėtinai kvapnų pyragą
2025-07-30
Makaronai su brokoliais
Makaronai su brokoliais – vakarienė per 20 min.
2025-07-06
Kvapnios kardamono bandelės
Kvapnios kardamono bandelės
2025-09-05
Kiaulienos šonkauliai su pomidorų padažu ir džiovintomis slyvomis
Sultingi kiaulienos šonkauliai su pomidorų padažu ir džiovintomis slyvomis
2025-06-16


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Jurita. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

ŽYMOS:ČesnakasKaršto oro gruzdintuvėvištiena

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Zodiako ženklai traukiantys bėdą
Horoskopai

Daugiausiai bėdų traukiantys zodiako ženklai

Paruoškite šį skanų ir sveiką patiekalą. Puikiai tinka kaip svorio metimo priemonė!
Sveikata ir grožis

Paruoškite šį skanų ir sveiką patiekalą. Puikiai tinka kaip svorio metimo priemonė!

Drėgnas morkų pyragas su bananais
Desertai

Drėgnas morkų pyragas su bananais

Ar moterys turėtų vartoti kreatiną? Štai ką sako dietologė
Sveikata ir grožis

Ar moterys turėtų vartoti kreatiną? Štai ką sako dietologė

Sveikatos problemų vengimas
Sveikata ir grožis

Kaip išvengti sveikatos problemų? Taisyklės kiekvienam

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?