ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Traški vištiena kepta orkaitėje
Mėsos patiekalai

Traški vištiena kepta orkaitėje

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-25
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Traški vištiena kepta orkaitėje
Traški vištiena kepta orkaitėje

Traški vištiena kepta orkaitėje – toks vištienos patiekalas tikrai sužavės tiek šeimą, tiek svečius, o jo gaminimas nereikalauja daug laiko ar sudėtingų ingredientų. Kepant orkaitėje galima iškart paruošti maisto dideliam būriui valgytojų.

Traški vištiena kepta orkaitėje: receptas

Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir sveikesnis nei tradiciniai kepti vištienos gabaliukai, nes juos kepame orkaitėje, o ne aliejuje. Orkaitėje kepimas užtikrina, kad mėsa išliktų sultinga ir minkšta, o dribsnių pluta suteikia švelnų traškumą.

Ingredientai:

  • 500 g viščiukų broilerių filė
  • 230 g graikiško jogurto
  • 180 g kukurūzų dribsnių
  • 100 g kama miltų (arba paprastų kvietinių)
  • 2 kiaušiniai
  • 1 valg. š. druskos
  • 1 valg. š. obuoliu acto
  • 1 arb. š. maltų pipirų
  • 1 arb. š. grūstų aitriųjų paprikų
  • 1 arb. š. raudonėlių
  • 1 arb. š. paukštienos prieskonių su vyšnių sultimis
  • Šiek tiek druskos su prieskoninėmis žolelėmis

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Vištienos filė supjaustyti gabaliukais ir sudėti į dubenį.
2. Vištieną užpilti šaltu vandeniu, įberti druskos ir obuolių acto.
3. Palaikyti mažiausiai 30 min.
4. Nupilti vandenį, tuomet sudėti jogurtą ir suberti likusius prieskonius.
5. Viską išmaišyti ir palikti kelioms valandoms pasimarinuoti.
6. Paruošti kepimo indą.
7. Išplakti kiaušinius dubenėlyje.
8. Kiekvieną vištienos gabaliuką apvolioti kama miltuose, tuomet į kiaušinio plakinį ir galiausiai į dribsnius.
9. Dėti į kepimo indą ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
10. Patiekti su mėgstamomis salotomis.

Taip pat skaitykite

Burokėlių salotos su baklažanų padažu - receptas be majonezo
Burokėlių salotos su baklažanų padažu – receptas be majonezo
2025-12-26
Senas žuvies kepimo triukas, kurį žinojo močiutės, bet pamiršo visi kiti: žuvis daugiau niekada nesubyrės
Senas žuvies kepimo triukas, kurį žinojo močiutės, bet pamiršo visi kiti: žuvis daugiau niekada nesubyrės
2025-12-18
Burokėlių salotos su apelsinais
Burokėlių salotos su apelsinais
2025-08-08
Varškės pyragas su obuoliais
Švelnus varškės pyragas su obuolių skiltelėmis
2025-08-02


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

ŽYMOS:orkaitėTraški vištienavištiena

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Baltojo šilkmedžio arbata, kuri mažina norą saldumynams: kodėl šis gėrimas vis labiau domina lieknėjančius
Sveikata ir grožis

Baltojo šilkmedžio arbata, kuri mažina norą saldumynams: kodėl šis gėrimas vis labiau domina lieknėjančius

Mama paliko raštelį ant sūnaus durų
Įdomu

Mama paliko raštelį ant nepaklusnaus sūnaus durų

Kada puošti kalėdinę eglutę? Yra tik vienas teisingas laikas
Gyvenimas

Kada puošti kalėdinę eglutę? Yra tik vienas teisingas laikas

Kaip atpratinti kitus pažeisti asmenines ribas?
Gyvenimas

Kaip atpratinti kitus pažeisti asmenines ribas?

Kodėl skaidulos yra naudingos? Kelias į geresnę sveikatą ir ilgaamžiškumą
Sveikata ir grožis

Kodėl skaidulos yra naudingos? Kelias į geresnę sveikatą ir ilgaamžiškumą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?