ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Pikantiškas varškės ir cukinijų apkepas
Apkepai

Pikantiškas varškės ir cukinijų apkepas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-25
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Pikantiškas varškės ir cukinijų apkepas – lengvas, tačiau sotus patiekalas. Pagrindinė šio apkepo žvaigždė – cukinija, kuri suteikia patiekalui drėgmės ir švelnaus skonio, o varškė ir jogurtas prideda kremiškumo bei baltymų.

Pikantiškas varškės ir cukinijų apkepas
Pikantiškas varškės ir cukinijų apkepas

Pikantiškas varškės ir cukinijų apkepas: receptas

Šis apkepas puikiai dera su šviežiomis daržovėmis, lengvu padažu ar net šlakeliu medaus, jei norisi šiek tiek saldumo. Jis yra puiki alternatyva tradiciniams varškės kepiniams, praturtintas daržovėmis ir natūraliu skoniu. Tai patiekalas, kurį nesunku paruošti, o jo švelni tekstūra ir universalumas tikrai pavergs kiekvieno skonio receptorius.

Ingredientai:

  • 350 g cukinijos
  • 500 g varškės (9%)
  • 3 kiaušinių
  • 150 g jogurto (1,5%)
  • 50 g avižinių miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Cukiniją sutarkuoti burokine tarka ir labai gerai nuspausti išsiskyrusias sultis.
2. Tarkuotas cukinijas sudėti į dubenį ir prie jų įmušti kiaušinius.
3. Taip pat sudėti varškę, jogurtą, suberti avižinius miltus ir kepimo miltelius bei druską.
4. Viską labai gerai išmaišyti iki vientisos masės.
5. Kepimo formą ištepti riebalais arba ištiesti kepimo popieriumi ir supilti paruoštą tešlą.
6. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir apkepą kepti apie 70 min.

Taip pat skaitykite

Rūkytos vištienos mišrainė su konservuotais ananasais
Rūkytos vištienos mišrainė su konservuotais ananasais
2025-07-18
Keptų bulvių salotos su kukurūzais ir saulėje džiovintais pomidorais
Keptų bulvių salotos su kukurūzais ir saulėje džiovintais pomidorais
2025-08-09
Augalinė pica
Augalinė pica – netikėtas pagrindas
2025-06-18
15 keistų skonių kombinacijų žinomuose patiekaluose, kurie užsienyje laikomi skanumynais
15 keistų skonių kombinacijų žinomuose patiekaluose, kurie užsienyje laikomi skanumynais
2025-09-26


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

ŽYMOS:apkepascukinijosvarškė

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

5 maisto produktai, sugadinsiantys jums skrandį
Sveikata ir grožis

5 maisto produktai, sugadinsiantys jums skrandį

Persimonai - kiek galima suvalgyti per dieną
Sveikata ir grožis

Persimonai: kiek galima suvalgyti per dieną ir kaip išsivirti uogienę?

Augalinių baltymų šaltiniai
Sveikata ir grožis

Kokie 5 maisto produktai yra geriausi augalinių baltymų šaltiniai: mitybos specialistai juos įvardijo

Šios programėlės taps tikru pagalbininku planuojantiems pirkinius
Technologijos

Šios programėlės taps tikru pagalbininku planuojantiems savo pirkinius

Rekordinis Arkties ir Antarktidos ledynų tirpimas: Žemė praranda milžiniškus ledo plotus
Įdomu

Rekordinis Arkties ir Antarktidos ledynų tirpimas: Žemė praranda milžiniškus ledo plotus

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?