ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Pusryčių tortilijos su baltymų omletu
Receptai

Pusryčių tortilijos su baltymų omletu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-25
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Pusryčių tortilijos su baltymų omletu – puikus pasirinkimas tiek sotiems pusryčiams, tiek sveikam užkandžiui ar lengvai vakarienei. Kiaušinio baltymai suteikia daug kokybiškų baltymų, o džiovinti pomidorai ir fetos sūris prideda sodraus, pikantiško skonio.

Pusryčių tortilijos su baltymų omletu
Pusryčių tortilijos su baltymų omletu

Pusryčių tortilijos su baltymų omletu: receptas

Šis patiekalas lengvai pritaikomas pagal asmeninius skonius – galima pridėti daugiau daržovių, kitokių sūrių ar net šiek tiek aštrumo su čili dribsniais. Tobula subalansuota kombinacija tiems, kurie mėgsta skanų ir maistingą maistą.

Ingredientai:

  • 4 tortilijų
  • 60 g saulėje džiovintų pomidorų
  • 100 g tepamo sūrio
  • 100 g špinatų
  • 400 ml pasterizuotų kiaušinių baltymų
  • 60 g fetos sūrio
  • Sviesto (kepimui)
  • Druskos pagal skonį
  • Maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Saulėje džiovintus pomidorus supjaustyti mažais gabaliukais ir sumaišyti su tepamu sūriu.
2. Keptuvėje ištirpintu šiek tiek sviesto ir sudėti kepti špinatus. Kai jie sukris, nuspausti susidariusį skystį ir špinatus atidėti.
3. Tuomet keptuvėje ištirpinti dar šiek tiek sviesto ir gerai įkaitinti.
4. Supilti 200ml kiaušinio baltymų leisti šiek tiek pakepti, pagardinti druska ir pipirais.
5. Kai skysčio paviršiuje lieka vis mažiau, atsargiai užlenkti vieną apskritimo kraštą link vidurio, paspausti, kad priliptų ir taip pat užlenkti kitą – nuo krašto link vidurio. Apversti pilnai į kitą pusę (“siūlė” liks apačioje) ir dar šiek tiek pakepti. Iškepusius ir šiek tiek atvėsusius baltymus padalinti į dvi dalis. Tuomet iškepti likusius baltymus.
6. Tortilijas aptepti sūrio ir pomidorų mišiniu, ant viršaus išdėlioti kepintus špinatus, tuomet keptus baltymus ir užberti trupintos fetos.
7. Tortilijos kraštus (iš dešinės ir kairės) užlenkti į vidų, tuomet užlenkti apatinį kraštą į viršų ir galiausiai likusį laisvą tortilijos kraštą.
8. Gražinti tortiliją į kaitusią keptuvę, kad šiek tiek apkeptų.

Taip pat skaitykite

Krevečių salotos su pomidorais ir avokadais
Krevečių salotos su pomidorais ir avokadais – vienos mėgstamiausių vasarą
2025-07-16
Gira – mėgiamas lietuvių gėrimas. Jos istorija ir patarimai kaip pasigaminti
Gira – mėgiamas lietuvių gėrimas. Jos istorija ir patarimai kaip pasigaminti
2025-06-03
Itin paprastai paruošiamas braškių džemas
Itin paprastai paruošiamas braškių džemas
2025-08-04
Sausainiai su makadamijų sviestu
Sausainiai su makadamijų sviestu
2025-06-05


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 


AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Tortellini sviesto padaže
Makaronų patiekalai

Tortellini sviesto padaže – paprasta ir gardu

Štai 5 vietos Europoje, kur jūsų laukia nuostabus paviršinis nardymas.
Įdomu

Mėgstate stebėti povandeninį pasaulį? Štai 5 vietos Europoje, kur jūsų laukia nuostabus paviršinis nardymas

Vitaminas A: kodėl jis svarbus ir iš kur jo gauti?
Sveikata ir grožis

Vitaminas A: kodėl jis svarbus ir iš kur jo gauti?

Kaip suprasti, jog jūsų aplinkoje – jautrus žmogus? Patarimai kaip bendrauti
Gyvenimas

Kaip suprasti, jog jūsų aplinkoje – jautrus žmogus? Patarimai kaip bendrauti

Karpmano dramos trikampis: kaip atpažinti destruktyvius vaidmenis santykiuose?
Gyvenimas

Karpmano dramos trikampis: kaip atpažinti destruktyvius vaidmenis santykiuose?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?