ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Du kartus keptos įdarytos bulvės
Bulvių patiekalai

Du kartus keptos įdarytos bulvės

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-26
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Du kartus keptos įdarytos bulvės
Du kartus keptos įdarytos bulvės

Du kartus keptos įdarytos bulvės – tai traškios, keptos bulvės su sodriu, kreminiu įdaru. Orkaitėje keptos bulvės yra pripildomos puriu bulvių, grietinės ir sūrio mišiniu, pagardintu laiškiniais svogūnais ir traškia šonine.

Du kartus keptos įdarytos bulvės: receptas

Galima patiekti su šviežiomis daržovėmis, papildomai pagardinti grietine ar mėgstamais prieskoniais.

Ingredientai:

  • 4 bulvės (didelės
  • 8 juostelės šoninės
  • 200 g grietinės
  • 120 ml pieno
  • 4 valg. š. sviesto (minkšto)
  • ½ arb. š. druskos
  • ½ arb. š. pipirų
  • Gabalėlis čederio sūrio
  • Keli laiškiniai svogūnai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros. Bulves išdėlioti kepimo inde.
2. Dėti bulves kepti į orkaitę, kol suminkštės, apie 1 val (priklausomai nuo dydžio). Ištraukti ir palikti šiek tiek atvėsti.
3. Tuo tarpu įkaitinti keptuvę ir iškepti šoninę iki traškumo. Nusausinti ant popierinio rankšluosčio, sutrupinti ir atidėti.
4. Iškepusias bulves perpjauti išilgai per pusę ir išskobti minkštimą į didelį dubenį, žieveles išdėliojant lėkštėje.
5. Į bulvių minkštimą įmaišyti grietinę, pieną, sviestą, druską, pipirus, pusę tarkuoto čederio sūrio ir pusę laiškinių svogūnų. Rankiniu plaktuvu viską išplakti kol masė taps puri ir vientisa.
6. Gautą mišinį sudėti atgal į bulvių žieveles. Ant viršaus užbarstyti likusį tarkuotą čederio sūrį, smulkintus laiškinius svogūnus ir traškią šoninę.
7. Bulves grąžinti į orkaitę ir kepti dar apie 15 min., kol sūris išsilydys.

Taip pat skaitykite

Lęšių salotos su burrata – gurmaniškas patiekalas
Lęšių salotos su burrata – puikus gurmaniškas patiekalas jūsų stalui
2025-07-09
Virti kiaušiniai
Tobulo minkštumo kiaušiniai: kiek laiko ir kaip juos virti?
2025-07-10
Makaronai su špinatų padažu
Makaronai su špinatų padažu
2025-06-17
Gaivios salotos su kepta lašiša
Gaivios salotos su kepta lašiša
2025-06-24

Recepto šaltinis: https://www.allrecipes.com/


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:GrietinėĮdarytos bulvėsŠoninė

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Bulguras – sveikatai naudingas supermaistas ir skanus garnyras
Naudinga

Bulguras – sveikatai naudingas supermaistas ir skanus garnyras, išbandykite.

2025-07-23
Beigeliai, jų istorija ir receptas.
Naudinga

Beigeliai: kaip jie atsirado, lengvas receptas ir variacijos

2025-07-14
Raudonųjų paprikų užkandis su sūriu
Receptai

Raudonųjų paprikų užkandis su sūriu: puikus pasirinkimas šventiniam stalui

2025-07-22
Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrelėmis
Receptai

Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrelėmis: paprastas, bet skanus užkandis

2025-07-20

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?