ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Picos tešla be mielių – greitas ir paprastas receptas
Naudinga

Picos tešla be mielių – greitas ir paprastas receptas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Picos tešla be mielių – tai greitas ir paprastas būdas pasigaminti naminę picą su minkštu, bet traškiu pagrindu. Lengvai paruošiama tešla be mielių suteikia picai purumo, o aromatingas pomidorų padažas su džiovintomis žolelėmis ir česnaku suteikia sodrų skonį.

Picos tešla be mielių
Picos tešla be mielių

Picos tešla be mielių: receptas

Patiekalas puikiai tinka greitai vakarienei ar jaukiam pasisėdėjimui su draugais ir šeima.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 300 g miltų su kildinimo medžiaga (self-raising)
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • ½ arb. š. druskos
  • 300 g natūralaus jogurto

    Padažui:
  • 400 g konservuotų pomidorų (smulkintų)
  • 1 arb. š. džiovintų žolelių
  • 2 žiupsneliai smulkaus cukraus
  • 1 česnako skiltelė
  • 200 g mocarelos (ar kito, gerai besilydančio, sūrio)
  • Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Daržovių rizotas
Daržovių rizotas – vakarienei be mėsos
2025-07-04
Pomidorinė makaronų sriuba su kokosų pienu
Pomidorinė makaronų sriuba su kokosų pienu
2025-08-11
Kamado receptai – greitų patiekalų idėjos
Kamado receptai – greitų patiekalų idėjos
2025-06-03
Nekeptas mangų sūrio tortas
Nekeptas mangų sūrio tortas
2025-07-03
Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 C temperatūros (arba 200 C su ventiliatoriumi) ir įdėti dvi kepimo skardas, kad įkaistų.
2. Pirmiausia paruošti padažą: į puodą supilti pomidorus, suberti džiovintas žoleles ir cukrų. Česnaką nulupti, smulkiai sutarkuoti ir įdėti į puodą. Kaitinti ant vidutinės kaitros ir leisti lengvai troškintis apie 10 min, kol padažas sutirštės. Patraukti nuo kaitros, pagardinti druska ir pipirais, palikti atvėsti.
3. Tešlai paruošti į dubenį suberti miltus, kepimo miltelius ir druską. Padaryti duobutę centre ir supilti jogurtą. Išmaišyti šakute, kol tešla pradės formuotis.
4. Išversti tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir minkyti, kol taps vientisa ir elastinga. Padalinti į 4 lygias dalis ir iškočioti plonus apskritimus.
5. Atsargiai ištraukti įkaitusias kepimo skardas iš orkaitės ir dėti ant jų paruoštus tešlos pagrindus. Kepti 3–4 min, kol šiek tiek pakils.
6. Apversti pagrindus ir paskirstyti ant jų paruoštą pomidorų padažą. Užberti suplėšytą mocarelą, pabarstyti juodaisiais pipirais ir šiek tiek žolelių.
7. Kepti dar apie 5 min, kol picos pagrindas taps traškus, o sūris išsilydys ir ims burbuliuoti.
Ištraukti iš orkaitės ir patiekti iš karto.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:picaPicos tešla

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ar tikrai salotos padeda lieknėti? Viena dažna klaida gali viską sugadinti
Sveikata ir grožis

Ar tikrai salotos padeda lieknėti? Viena dažna klaida gali viską sugadinti

Saldžiųjų gėrimų žala sveikatai: tyrimas atskleidžia pavojus
Sveikata ir grožis

Saldžiųjų gėrimų žala sveikatai: tyrimas atskleidžia pavojus

Baltijos jūros dugne rastas viduramžiais plaukiojęs laivas Gribshunden. Nuotraukos šaltinis: vrak.se
Įdomu

Baltijos jūros dugne rastas viduramžiais plaukiojęs laivas, atskleidęs daugiau apie tuometinę ginkluotę

Drėgnas šokoladinis pyragas su vyšniomis: jus tikrai sužavės jo skonis!
Desertai

Drėgnas šokoladinis pyragas su vyšniomis: jus tikrai sužavės jo skonis!

Šokiruojantis atvejis Čekijoje: 12-metė pagimdė kūdikį, nė vienas suaugęs nepastebėjo jos nėštumo
Lietuva ir pasaulis

Šokiruojantis atvejis Čekijoje: 12-metė pagimdė kūdikį, nė vienas suaugęs nepastebėjo jos nėštumo

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?