ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Picos tešla be mielių – greitas ir paprastas receptas
Naudinga

Picos tešla be mielių – greitas ir paprastas receptas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Picos tešla be mielių
Picos tešla be mielių

Picos tešla be mielių – tai greitas ir paprastas būdas pasigaminti naminę picą su minkštu, bet traškiu pagrindu. Lengvai paruošiama tešla be mielių suteikia picai purumo, o aromatingas pomidorų padažas su džiovintomis žolelėmis ir česnaku suteikia sodrų skonį.

Picos tešla be mielių: receptas

Patiekalas puikiai tinka greitai vakarienei ar jaukiam pasisėdėjimui su draugais ir šeima.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 300 g miltų su kildinimo medžiaga (self-raising)
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • ½ arb. š. druskos
  • 300 g natūralaus jogurto

    Padažui:
  • 400 g konservuotų pomidorų (smulkintų)
  • 1 arb. š. džiovintų žolelių
  • 2 žiupsneliai smulkaus cukraus
  • 1 česnako skiltelė
  • 200 g mocarelos (ar kito, gerai besilydančio, sūrio)
  • Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 C temperatūros (arba 200 C su ventiliatoriumi) ir įdėti dvi kepimo skardas, kad įkaistų.
2. Pirmiausia paruošti padažą: į puodą supilti pomidorus, suberti džiovintas žoleles ir cukrų. Česnaką nulupti, smulkiai sutarkuoti ir įdėti į puodą. Kaitinti ant vidutinės kaitros ir leisti lengvai troškintis apie 10 min, kol padažas sutirštės. Patraukti nuo kaitros, pagardinti druska ir pipirais, palikti atvėsti.
3. Tešlai paruošti į dubenį suberti miltus, kepimo miltelius ir druską. Padaryti duobutę centre ir supilti jogurtą. Išmaišyti šakute, kol tešla pradės formuotis.
4. Išversti tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir minkyti, kol taps vientisa ir elastinga. Padalinti į 4 lygias dalis ir iškočioti plonus apskritimus.
5. Atsargiai ištraukti įkaitusias kepimo skardas iš orkaitės ir dėti ant jų paruoštus tešlos pagrindus. Kepti 3–4 min, kol šiek tiek pakils.
6. Apversti pagrindus ir paskirstyti ant jų paruoštą pomidorų padažą. Užberti suplėšytą mocarelą, pabarstyti juodaisiais pipirais ir šiek tiek žolelių.
7. Kepti dar apie 5 min, kol picos pagrindas taps traškus, o sūris išsilydys ir ims burbuliuoti.
Ištraukti iš orkaitės ir patiekti iš karto.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:picaPicos tešla

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kokosų aliejus - kaip pasigaminti?
Naudinga

Kaip pasigaminti kokosų aliejų namuose: išsamūs žingsniai

2025-06-13
Lašišos salotos su čiorizo dešra
Receptai

Lašišos salotos su čiorizo dešra

2025-06-05
Naminiai ledai su braškių džemu be ledų aparato receptas
Desertai

Naminiai ledai be ledų aparato vos per 10 minučių. Išbandykite receptą

2025-06-10
Nekeptas sūrio pyragas su mangais
Desertai

Nekeptas sūrio pyragas su mangais

2025-06-19

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?