ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Nekeptas sūrio pyragas – itin paprastai paruošiamas
Desertai

Nekeptas sūrio pyragas – itin paprastai paruošiamas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Nekeptas sūrio pyragas – tikras malonumas tiems, kurie mėgsta lengvus ir švelnius desertus. Kreminis sūris ir maskarponė suteikia pyragui ypatingą lengvumą ir švelnumą, o sausainių pagrindas su sviestu sukuria tobulą kontrastą su švelnia konsistencija.

Nekeptas sūrio pyragas
Nekeptas sūrio pyragas

Nekeptas sūrio pyragas: receptas

Šis pyragas yra itin universalus, todėl jį galima papuošti įvairiais priedais: šviežiomis uogomis, šokoladu, karamelės arba riešutų gabaliukais, priklausomai nuo jūsų skonio.

Ingredientai:

  • 200 g sausainių
  • 75 g nesūdytos sviesto
  • 400 g kreminio sūrio (kambario temperatūros)
  • 300 g maskarponės (kambario temperatūros)
  • 200 g cukraus pudros
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sausainius sudėti į užspaudžiamą maišelį. Išspausti visą orą ir uždaryti maišelį. Su kočėlu susmulkinti sausainius iki trupinių.
2. Ištirpinti sviestą dideliame puode. Supilti sausainių trupinius į sviestą ir gerai išmaišyti, kol viskas gerai susimaišys. Šią sviestinę trupinių masę perkelti į tortą formą ir paskleisti ant dugno šiek tiek paspaudžiant. Formą perkelti į šaldytuvą, kol kremas bus paruoštas.
3. Dideliame dubenyje sumaišyti kreminį sūrį ir maskarponę. Naudojantis elektriniu plaktuvu, plakti kol masė taps švelni ir puri. Po truputį berti cukraus pudrą ir maišyti, kad viskas gerai susijungtų. Galiausiai įmaišyti vanilę. Mišinys turėtų būti labai švelnus ir pūrus.
4. Kremą supilti ant sausainių pagrindo ir švelniai išlyginti paviršių mentele. Uždengti plėvele ir šaldyti šaldytuve bent 4 val.
5. Prieš patiekiant papuošti mėgstamomis uogomis ir mėtos lapeliais.

Taip pat skaitykite

Itin paprastai paruošiami tuno kepsneliai
Itin paprastai paruošiami tuno kepsneliai
2025-07-14
Patyręs virėjas pasidalino omleto receptais, kuriuos dievino visi 90-ųjų vaikai!
Patyręs virėjas pasidalino omleto receptais, kuriuos dievino visi 90-ųjų vaikai!
2025-09-29
Itin paprastas aviečių džemas
Itin paprastas aviečių džemas, tačiau skaniausias, kokį būsite ragavę
2025-07-07
Neįprastas derinys: patiekalas iš cukinijų ir avižinių dribsnių
Neįprastas derinys: patiekalas iš cukinijų ir avižinių dribsnių
2025-09-01

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Kreminis sūrisNekeptas pyragassūrio pyragas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kokie maisto produktai yra didžiausi dantų priešai?
Sveikata ir grožis

Atskleidė, kokie maisto produktai (po saldumynų) yra didžiausi dantų priešai?

Šiuos saldėsius galite valgyti be sąžinės graužaties.
Sveikata ir grožis

Šiuos saldėsius galite valgyti be sąžinės graužaties

Alzheimerio ligos požymiai, ankstesni nei sutrikus atmintis
Sveikata ir grožis

Ankstyvieji Alzheimerio ligos požymiai, pasireiškiantys anksčiau nei atminties sutrikimai

Vaikų įtraukimas į namų ruošą: nuo kada ir kokius darbus patikėti?
Gyvenimas

Vaikų įtraukimas į namų ruošą: nuo kada ir kokius darbus patikėti?

Kaip surinkti baziliko sėklas ir užsiauginti prieskonį kasmet
Sodas ir daržas

Kaip surinkti baziliko sėklas ir užsiauginti prieskonį kasmet

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?