ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Šis patiekalas padės pamiršti jūsų vaikams picą. Receptas tikrai vertas dėmesio!
Apkepai

Šis patiekalas padės pamiršti jūsų vaikams picą. Receptas tikrai vertas dėmesio!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-01
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Bulvių pica patiks visai šeimai
Bulvių pica patiks visai šeimai

Ieškote būdo nustebinti vaikus ir paįvairinti šeimos vakarienes? Ši keptuvėje kepama bulvių pica – tikras atradimas!

Pamirškite įprastą picą – šis neįtikėtinai gardus ir lengvai paruošiamas patiekalas patiks visiems šeimos nariams nuo pirmo kąsnio.

Unikalus skonių derinys sužavės net ir išrankiausius gurmanus, o paprastas paruošimas sutaupys daug Jūsų laiko. Išbandykite ir įsitikinsite patys!

Bulvių pica receptas

Jums reikės:

  • 5 bulvių
  • 1 dešros (mėgstamos)
  • petražolių
  • 3 kiaušinių
  • mairūno
  • žiupsnelio druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • 6 griežinėlių mocarelos sūrio
  • saujos smulkintų svogūnų laiškų
  • 3 v. š. bulvių krakmolo
  • augalinio aliejaus
  • saldaus čili padažo
  • tarkuoto parmezano sūrio (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Kaip gaminti:

1. Bulvių paruošimas: Nulupkite ir gerai nuplaukite bulves. Sutarkuokite jas stambia tarka. Patarimas: Naudokite šviežias, tvirtas bulves geriausiam rezultatui. Sudėkite tarkuotas bulves į gilų dubenį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 10-15 minučių pastovėti. Vanduo ištrauks perteklinį krakmolą, todėl pica bus traškesnė.

2. Pagrindo paruošimas: Nukoškite bulves per sietelį, kad pašalintumėte vandens perteklių. Patarimas: Gerai nusausinkite bulves, kad pica nebūtų per daug drėgna. Į dubenį su nusausintomis bulvėmis suberkite bulvių krakmolą ir gerai išmaišykite.

3. Įdaro paruošimas: Atskirame dubenyje sumaišykite smulkintas petražoles, kiaušinius, mairūną, druską ir pipirus. Šį mišinį supilkite į bulves ir gerai išmaišykite.

Bulvių pica. Tarkuotos bulvės su kiaušiniu ir prieskoniais

4. Kepimas: Ištepkite keptuvę plonu augalinio aliejaus sluoksniu. Į keptuvę dėkite pusę bulvių masės ir tolygiai paskirstykite. Kepkite uždengę dangčiu apie 5 minutes ant silpnos ugnies. Patarimas: naudokite vidutinio dydžio keptuvę, kad pica būtų pakankamai stora.

5. Įdaro sluoksnis: Apverskite bulvių pagrindą ir ant apkepto bulvių sluoksnio užtepkite čili padažo (kiekį reguliuokite pagal savo skonį). Tolygiai paskirstykite tarkuotą dešrą, smulkintus svogūnų laiškus ir tarkuotą parmezaną (jei naudojate). Ant viršaus dėkite mocarelos griežinėlius.

6. Baigiamasis kepimas: Ant sūrio dėkite likusią bulvių masę, tolygiai paskirstykite. Kepkite uždengę dangčiu apie 10 minučių. Tada apverskite picą (atsargiai!), aptepkite kraštus aliejumi, uždenkite ir kepkite dar 10 minučių.

7. Patiekimas: Iškepusią picą leiskite šiek tiek atvėsti ir supjaustykite porcijomis. Patiekite karštą. Patarimas: Galima pabarstyti šviežiomis žolelėmis prieš patiekiant.

Skanaus! Eksperimentuokite su įdarais ir pritaikykite picos receptą pagal savo skonį!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:bulvėspicareceptas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su kumpiu ir sūriu
Receptai

Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su kumpiu ir sūriu karšto oro gruzdintuvėje

2025-06-17
Vištienos troškinys su paprika
Mėsos patiekalai

Vištienos troškinys su paprika ir grietine: tradicinio vengrų patiekalo receptas

2025-06-17
Pikantiškas varškės ir cukinijų apkepas
Apkepai

Pikantiškas varškės ir cukinijų apkepas

2025-06-25
Sveikesni naminiai kebabai su vištiena
Mėsos patiekalai

Sveikesni naminiai kebabai su vištiena

2025-06-26

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?