Toskanietiška lašiša – subtilus skonių balansas tarp riebios žuvies, šviežių daržovių, švelnios grietinėlės ir pikantiškų akcentų sukuria sodrų, tačiau lengvą patiekalą.
Toskanietiška lašiša: receptas
Puikiai dera su žaliosiomis salotomis, traškia duona ar naujomis bulvėmis, o ryški išvaizda ir aromatas nepaliks abejingų.
Ingredientai:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 4 lašišos kepsniai (arba filė)
- 1 svogūnas
- 1 skiltelė česnako
- 1 nedidelis ryšelis šviežių petražolių
- 75 g saulėje džiovintų pomidorų
- 250 g vyšninių pomidorų
- 300 ml riebios grietinėlės
- ½ citrinos – žievelė ir šlakelis sulčių
- 25 g tarkuoto parmezano
- 100 g špinatų lapelių
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti 1 šaukštą aliejaus didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Nusausinti lašišos kepsnius popieriniu rankšluosčiu ir pagardinti druska bei pipirais. Atsargiai dėti žuvį į karštą keptuvę ir kepti 5 min, paliekant pakankamai vietos kiekvienam gabalėliui.
2. Kai žuvis apskrus atsargiai apversti mentele ir kepti dar 2-3 min, kol žuvis iškeps. Jei lašiša skrunda per greitai, sumažinti kaitrą.
3. Išimti lašišą iš keptuvės ir padėti į lėkštę, kol bus gaminamas padažą. Į keptuvę supilti likusį aliejų ir sumažinti kaitrą iki vidutinės. Suberti pjaustytą svogūną ir kepti 3-4 min kol suminkštės, tuomet sudėti traiškytą česnaką, įberti žiupsnelį druskos ir kepti dar 1 min.
4. Nupjauti petražolių stiebus ir smulkiai juos supjaustyti, lapelius pasilikti, jų reikės vėliau. Suberti petražolių stiebus ir smulkintus saulėje džiovintus pomidorus į keptuvę ir kepti dar 1 min.
5. Suberti per pusę pjaustytus vyšninius pomidorus ir kepti 2-3 min, kol jie pradės minkštėti. Supilti grietinėlę ir sumažinti kaitrą iki vidutinės. Leisti grietinėlei lengvai užvirti ir troškinti padažą 1 min, kad šiek tiek sutirštėtų.
6. Įtarkuoti citrinos žievelę ir įspausti šiek tiek sulčių. Suberti tarkuotą parmezaną, pagardinti druska ir pipirais.
7. Sudėti špinatus ir palaukti kol jie suvys, tai truks 1-2 min, ir gerai išmaišyti. Sudėti lašišą atgal į keptuvę ir švelniai pakaitinti 1-2 min.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.