ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Veganiškas avinžirnių karis
Receptai

Veganiškas avinžirnių karis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-04
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Veganiškas avinžirnių karis
Veganiškas avinžirnių karis

Veganiškas avinžirnių karis – tai sotus ir kvapnus indiškas patiekalas su avinžirniais, kuris džiugina šildančiais prieskoniais ir švelnia pomidorine tekstūra.

Veganiškas avinžirnių karis: receptas

Lengvai aštrus, aromatingas ir maistingas – tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek vakarienei.

Ingredientai:

  • 1 valg. š. augalinio aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • ¼ arb. š. druskos
  • ½ arb. š. malto kumino
  • ¼ arb. š. malto kalendros
  • ¼ arb. š. ciberžolės
  • ¼ arb. š. maltų raudonųjų čili pipirų
  • 1 šviežias pomidoras
  • 400 g konservuotų avinžirnių
  • 5 cm šviežio imbiero šaknies gabalėlis
  • žiupsnelis garam masalos prieskonių
  • basmati ryžiai, patiekti

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų giliame puode arba vidutinio dydžio keptuvėje. Kepti smulkiai pjaustytus svogūnus ir trintą česnaką kol svogūnai karamelizuosis.
2. Įberti druskos, kumino, kalendros, ciberžolės ir raudonųjų čili pipirų. Kepti minutę, tada sudėti gabaliukais pjaustytą pomidorą. Kaitinti kol padažas pradės tirštėti.
3. Įpilti 4 šaukštus vandens ir išmaišyti. Suberti avinžirnius. Kelis avinžirnius sutrinti, uždengti ir troškinti 5 min. Sudėti tarkuotą imbierą ir garam masala prieskonius. Kaitinti dar minutę.
4. Patiekti su ryžiais.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Avinžirnių karisAvinžirnių patiekalaikarisVeganiškas karis

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Traiškytų agurkų salotos su feta ir krapais
Receptai

Traiškytų agurkų salotos su feta ir krapais

2025-06-04
Kaip greitai pasigaminti naminį lydytą sūrį
Naudinga

Kaip greitai pasigaminti naminį lydytą sūrį: skaniau nei iš parduotuvės

2025-06-16
Naminiai ledai su braškių džemu be ledų aparato receptas
Desertai

Naminiai ledai be ledų aparato vos per 10 minučių. Išbandykite receptą

2025-06-10
Citrininis nekeptas sūrio pyragas
Desertai

Citrininis nekeptas sūrio pyragas

2025-07-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?