ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Orkaitėje kepta traški marinuota vištiena
Mėsos patiekalai

Orkaitėje kepta traški marinuota vištiena

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-04
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Orkaitėje kepta traški marinuota vištiena
Orkaitėje kepta traški marinuota vištiena

Orkaitėje kepta traški marinuota vištiena – tai aromatingas ir kontrastingas skonių derinys, kuriame susipina aštrumas, gaivumas ir traškumas. Marinuota vištiena pasižymi sodriu prieskonių charakteriu, o išorėje susidariusi auksinė pluta sukuria malonų tekstūrinį kontrastą su sultinga mėsa viduje.

Orkaitėje kepta traški marinuota vištiena: receptas

Tai puikus pasirinkimas tiek savaitgalio pietums, tiek įspūdžiui sukurti vaišinant svečius.

Ingredientai:

Marinatui:

  • Šviežio imbiero gabaliukas
  • 2–3 česnakų skiltelės
  • 2–4 žaliosios aitriosios paprikos (išvalytos)
  • 1 arb. š. druskos (arba pagal skonį)
  • 1 arb. š. garam masalos prieskonių
  • 1 valg. š. citrinos sulčių
  • 2 valg. š. aliejaus

    Vištienai:
  • 800 g vištienos šlaunelių arba blauzdelių be odos
  • 3 valg. š. augalinio aliejaus
  • ¼ arb. š. druskos
  • ¼ arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • ½ arb. š. maltų kumino sėklų
  • 4 riekelės baltos duonos (sutrintos iki trupinių maisto smulkintuvu)
  • 1–2 kiaušiniai
  • 1 citrina (patiekimui)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į nedidelį maisto smulkintuvą sudėti nuluptą imbierą, česnakų skilteles, išvalytą aitriąją papriką, įberti druskos, garam masalos prieskonių (vietoje jų galima naudoti kitokius mėgstamus prieskonius). Įspausti citrinos sulčių ir įpilti aliejaus. Viską sutrinti iki gausis vientisa pasta.
2. Sudėti vištieną į didelį dubenį ir supilti marinatą. Kruopščiai apvolioti kiekvieną gabalėlį marinato masėje. Uždengti maistine plėvele dubenį ir palikti marinuotis kelias valandas arba per naktį šaldytuve. Prieš tęsiant gamybą, leisti vištienai sušilti iki kambario temperatūros.
3. Įkaitinti orkaitę iki 225 C temperatūros.
4. Supilti aliejų į kepimo skardą kurioje tilptų visi vištienos gabalėliai vienu sluoksniu. Skardą įdėti į orkaitę ant aukštos lentynos ir palikti įkaisti 15 min.
5. Sumaišyti druską, juoduosius pipirus ir kumino miltelius su džiūvėsėliais. Išimti vištieną iš marinato, leisti pertekliui nuvarvėti, tada apvolioti gabalėlius džiūvėsėliuose, kad tolygiai pasidengtų iš visų pusių.
6. Tada panardinti vištieną į išplaktą kiaušinį ir dar kartą apvoliokite trupiniuose. Sudėti į kepimo skardą ir kepti 20 min. Po to sumažinti orkaitės temperatūrą iki 200 C temperatūros , atsargiai apversti vištieną ir kepti dar 15–25 min, priklausomai nuo gabalėlių dydžio, arba kol iškeps iki galo.
7. Patiekti ant serviravimo lėkštės, šalia sudėti į skilteles pjaustytą citriną.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:orkaitėvištienaVištienos marinatas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Minkšta cinamoninė bananų duona
Desertai

Minkšta cinamoninė bananų duona

2025-06-27
Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su kumpiu ir sūriu
Receptai

Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su kumpiu ir sūriu karšto oro gruzdintuvėje

2025-06-17
Varškėčiai su manų kruopomis
Blynai

Varškėčiai su manų kruopomis – lyg pas močiutę

2025-06-15
Kokosinė kalakuto krūtinėlė kepta orkaitėje
Mėsos patiekalai

Kokosinė kalakuto krūtinėlė kepta orkaitėje

2025-06-26

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?