Orkaitėje kepta žuvis su bulvėmis – tai puikiai subalansuotas derinys, kuriame susilieja švelni, sultinga žuvis su kvapniomis žolelėmis ir minkštomis bulvėmis.
Orkaitėje kepta žuvis su bulvėmis: receptas
Gardus, jaukus ir lengvai elegantiškas patiekalas, tinkamas tiek savaitgalio pietums, tiek ypatingai progai.
Ingredientai:
- 750 g bulvių
- 1 citrina (supjaustyta griežinėliais)
- 280 g džiovintų pomidorų aliejuje
- ¼ arb. š. smulkaus cukraus
- 2 nedidelės žuvys (pvz., jūros ešerys, jūros upėtakis arba plekšnė, išdarinėtos)
- mažas ryšulėlis šviežių petražolių
- mažas ryšulėlis citrininių čiobrelių
- jūros druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Bulves virti dideliame vandens puode apie 10 min, kol taps vos minkštos. Nusausinti ir šiek tiek atvėsinti, tuomet perpjauti išilgai į maždaug 5 mm storio griežinėlius.
3. Sukrauti bulves į didelį kepimo indą ar skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir sumaišyti su citrinos griežinėliais. Iš aliejaus išimti džiovintus pomidorus (aliejaus neišpilti), juos rupiai supjaustyti ir sumaišyti su bulvėmis. Įpilti 3 šaukštus atidėto aliejaus, pagardinti druska, pipirais ir cukrumi, gerai išmaišyti.
4. Žuvis pagardinti iš vidaus ir iš išorės, į jų pilvo ertmes sudėti žoleles, padalinant tolygiai. Dėti žuvį ant bulvių ir užpilti likusiu džiovintų pomidorų aliejumi.
5. Kepti 25-30 min, kol žuvis iškeps, o bulvės gražiai apskrus. Išimti iš orkaitės ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.