ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Citrininis nekeptas sūrio pyragas
Desertai

Citrininis nekeptas sūrio pyragas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-04
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Citrininis nekeptas sūrio pyragas
Citrininis nekeptas sūrio pyragas

Citrininis nekeptas sūrio pyragas – šis gaivus ir švelnaus skonio nekeptas sūrio pyragas yra puikus desertas įvairioms progoms. Traškus sausainių pagrindas idealiai dera su švelniu maskarponės, citrinų sulčių ir cukraus kremu.

Citrininis nekeptas sūrio pyragas: receptas

Tai desertas, kuris atrodo įspūdingai, bet yra paprastai paruošiamas – jokių sudėtingų žingsnių ar kepimo. Puikiai tiks tiek šventiniam stalui, tiek jaukiam savaitgalio pasilepinimui.

Ingredientai:

Pagrindui:

  • 10 sausainių
  • 75 g sviesto (ištirpinto)
  • 1 valg. š. medaus

Įdarui:

Taip pat skaitykite

Gausiai užderėjo cukinijos? Šie 19 gardžių receptų padės jas suvartoti akimirksniu!
Gausiai užderėjo cukinijos? Šie 19 gardžių receptų padės jas suvartoti akimirksniu!
2025-07-23
Makaronų rizotas su tunu ir daržovėmis
Makaronų rizotas su tunu ir daržovėmis
2025-08-10
Prabangūs barščiai su antiena ir slyvomis: receptas gurmanams
Prabangūs barščiai su antiena ir slyvomis: receptas gurmanams
2025-08-08
Šis daržovių patiekalas vos iš trijų ingredientų nepalieka abejingų: išbandykite receptą
Šis daržovių patiekalas vos iš trijų ingredientų nepalieka abejingų. Išbandykite receptą
2025-07-17
  • 700 g maskarponės sūrio
  • 2 citrinų sultys ir nutarkuota žievelė
  • 200 g cukraus (pagal skonį galima dėti daugiau)
  • 4 valg. š. cukraus pudros
  • mėta (papuošimui)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Ištepti 23 cm skersmens kepimo formos dugną dalimi ištirpinto sviesto ir įkloti kepimo popieriaus apskritimą.
2. Sausainius sutrinti ir sudėti į dubenį, įpilti ištirpintą sviestą bei medaus ir gerai išmaišyti, kol masė taps vientisa.
3. Supilti sausainių masę į formą. Šaukšto nugarėle švelniai spausti trupinius nuo centro į kraštus, kol paviršius taps lygus. Tai bus pyrago pagrindas. Padėti formą į šaldytuvą, kol bus paruoštas įdaras.
4. Įdarui dubenyje sumaišyti maskarponę, citrinų sultis ir žievelę, cukrų ir cukraus pudrą, kol masė taps vientisa. Labai svarbu nepermaišyti. Paragauti ir pagal poreikį įberti daugiau cukraus.
5. Sudėti įdarą ant atvėsusio sausainių pagrindo ir dėti į šaldytuvą bent 2 valandoms.
6. Prieš patiekiant, aplink kepimo formos kraštus prabraukti karštu rankšluosčiu, kad pyragas lengviau išsiimtų.
7. Paruoštą pyragą papuošti uogomis ir mėtų lapeliais.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:citrinosNekeptas desertassūrio pyragas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Greitai paruošiama vištienos ir makaronų sriuba
Makaronų patiekalai

Greitai paruošiama vištienos ir makaronų sriuba

Miego paralyžius: kodėl vyksta ir kas nutinka?
Įdomu

Paslaptingasis miego paralyžius, kurį beveik kiekvienas patiria bent kartą gyvenime

8 maisto produktai, kuriuose yra daug omega-3 rūgščių
Sveikata ir grožis

8 maisto produktai, kuriuose yra daug omega-3 rūgščių: naudinga širdžiai, smegenims ir žarnynui

Emociniai skyrybų etapai: kaip išgyventi vieną sudėtingiausių gyvenimo etapų?
Gyvenimas

Emociniai skyrybų etapai: kaip išgyventi vieną sudėtingiausių gyvenimo etapų?

Kaip išsaugoti ryškią burokėlių spalvą ir skonį verdant?
Gyvenimas

Kaip išsaugoti ryškią burokėlių spalvą ir skonį verdant?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?