ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Skaniausia naminė adžika
Naudinga

Skaniausia naminė adžika

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-06
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Skaniausia naminė adžika
Skaniausia naminė adžika

Skaniausia naminė adžika – tai tobulas balansas tarp saldumo, rūgštumo ir švelnaus aštrumo. Tiršta, kvapni ir sodraus skonio, ji puikiai tiks prie mėsos patiekalų, sumuštinių ar kaip padažas.

Skaniausia naminė adžika: receptas

Gaminama iš šviežių daržovių, be konservantų – tikras skonio perlas jūsų virtuvėje!

Ingredientai:

  • 1 kg pomidorų
  • 500 g saldžiųjų raudonųjų paprikų
  • 200 g morkų
  • 200 g svogūnų
  • 200 g obuolių (rūgštesnių)
  • 3-4 česnako skiltelės
  • 1-2 aitriosios paprikos (pagal skonį)
  • 100 ml obuolių arba vyno acto
  • 100 ml aliejaus (geriausia – saulėgrąžų)
  • 2-3 valg. š. cukraus
  • 1 valg. š. druskos (arba pagal skonį)
  • 1 arb. š. maltos saldžiosios paprikos (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Visas daržoves ir obuolius nuplauti, nuskusti, supjaustyti gabalėliais. Česnaką nulupti, aitriajai paprikai išimti sėklas, jei norisi mažiau aštrumo.
2. Visus ingredientus, išskyrus česnaką ir actą, sutrinti maisto smulkintuvu iki vientisos, bet ne visai skystos masės.
3. Masę supilti į puodą, užvirti ir troškinti ant nedidelės kaitros apie 1,5 val, vis pamaišant, kad neprisviltų.
4. Baigiant virti įmaišyti česnaką, actą, druską, cukrų ir, jei naudojama – maltą papriką. Pavirti dar 10-15 min.
5. Karštą adžiką sudėti į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukti, apversti dangteliu žemyn ir palaikyti užklojus kol atvės.

Taip pat skaitykite

Avižinė košė su bananais
Avižinė košė su bananais
2025-07-23
Duonos pudingo pyragas
Duonos pudingo pyragas – išgelbės džiūstančią duoną
2025-08-13
Lietinių blynų priedai ir jų žala organizmui
Šie lietinių blynų priedai laikomi pačiais nesveikiausiais mūsų organizmui
2025-08-28
Greitas dešrelių troškinys: ekonomiška vakarienė šeimai
Greitas dešrelių troškinys: ekonomiška vakarienė visai šeimai
2025-08-18


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.


AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Jei atliksite šį veiksmą dar vasaros pabaigoje - rugsėjo pradžioje, jūsų medžiai ir krūmai atsidėkos dvigubai
Sodas ir daržas

Jei atliksite šį veiksmą dar vasaros pabaigoje – rugsėjo pradžioje, jūsų medžiai ir krūmai atsidėkos dvigubai

Šiomis spalvomis sienų geriau nedažyti
Gyvenimas

Šiomis spalvomis sienų geriau nedažyti

Kaip paruošti tikrai skanią baltą mišrainę? Sekite šias instrukcijas!
Naudinga

Kaip paruošti tikrai skanią baltą mišrainę? Sekite šias instrukcijas!

Helovyno moliūgo žibintas: kaip išlaikyti žibintą ilgiau
Gyvenimas

Tiesiog apverskite moliūgą: viena klaida, dėl kurios Helovyno žibintas greitai genda

5 Zodiako ženklai turintys puikų humoro jausmą.
Horoskopai

Šie 5 zodiako ženklai pasižymi puikiu humoro jausmu

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?