ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Skaniausia naminė adžika
Naudinga

Skaniausia naminė adžika

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-06
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Skaniausia naminė adžika
Skaniausia naminė adžika

Skaniausia naminė adžika – tai tobulas balansas tarp saldumo, rūgštumo ir švelnaus aštrumo. Tiršta, kvapni ir sodraus skonio, ji puikiai tiks prie mėsos patiekalų, sumuštinių ar kaip padažas.

Skaniausia naminė adžika: receptas

Gaminama iš šviežių daržovių, be konservantų – tikras skonio perlas jūsų virtuvėje!

Ingredientai:

  • 1 kg pomidorų
  • 500 g saldžiųjų raudonųjų paprikų
  • 200 g morkų
  • 200 g svogūnų
  • 200 g obuolių (rūgštesnių)
  • 3-4 česnako skiltelės
  • 1-2 aitriosios paprikos (pagal skonį)
  • 100 ml obuolių arba vyno acto
  • 100 ml aliejaus (geriausia – saulėgrąžų)
  • 2-3 valg. š. cukraus
  • 1 valg. š. druskos (arba pagal skonį)
  • 1 arb. š. maltos saldžiosios paprikos (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Visas daržoves ir obuolius nuplauti, nuskusti, supjaustyti gabalėliais. Česnaką nulupti, aitriajai paprikai išimti sėklas, jei norisi mažiau aštrumo.
2. Visus ingredientus, išskyrus česnaką ir actą, sutrinti maisto smulkintuvu iki vientisos, bet ne visai skystos masės.
3. Masę supilti į puodą, užvirti ir troškinti ant nedidelės kaitros apie 1,5 val, vis pamaišant, kad neprisviltų.
4. Baigiant virti įmaišyti česnaką, actą, druską, cukrų ir, jei naudojama – maltą papriką. Pavirti dar 10-15 min.
5. Karštą adžiką sudėti į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukti, apversti dangteliu žemyn ir palaikyti užklojus kol atvės.


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.


Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kokosiniai blynai su uogomis
Blynai

Kokosiniai bananų blynai su uogomis

2025-06-23
Plakti kiaušiniai su špinatais ir lapiniais kopūstais (kale)
Receptai

Plakti kiaušiniai su špinatais ir lapiniais kopūstais (kale)

2025-06-05
Avižiniai rūgpienio vafliai
Blynai

Avižiniai rūgpienio vafliai

2025-06-26
Orkaitėje kepti vištienos suktinukai su sūriu ir kumpiu
Mėsos patiekalai

Orkaitėje kepti vištienos suktinukai su sūriu ir kumpiu

2025-06-19

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?