ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos kukuliai pomidorų ir paprikų padaže
Mėsos patiekalai

Mėsos kukuliai pomidorų ir paprikų padaže

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Mėsos kukuliai pomidorų ir paprikų padaže – tai šiltas ir sotus patiekalas, kuriame susijungia puikūs skoniai. Puikus pasirinkimas norint vienu metu pagaminti didesnį kiekį maisto.

Mėsos kukuliai pomidorų ir paprikų padaže
Mėsos kukuliai pomidorų ir paprikų padaže

Mėsos kukuliai pomidorų ir paprikų padaže: receptas

Patiekalas, praturtintas šviežiais pomidorais ir aromatiniais prieskoniais, idealiai tinka patiekti su rudaisiais ryžiais, bolivinę balandą ar makaronais ir gaiviomis salotomis.

Ingredientai:

Mėsos kukuliams:

  • 400g liesos jautienos faršo (5% riebalų)
  • 2 raudonieji svogūnai
  • 2 arb. šaukštai garstyčių
  • 1 valg. š. džiovintų žolelių mišinio
  • 1 valg. š. vorčesterio padažo
  • 1 arb. š. rūkytos paprikos

Padažui:

Taip pat skaitykite

Kriaušių blynai be cukraus
Kriaušių blynai be cukraus: sveikų pusryčių receptas
2025-07-26
Angliškos bandelės „Scones“ su šilauogėmis
Angliškos bandelės „Scones“ su šilauogėmis
2025-07-21
Didžiausia klaida kepant dešreles ant grotelių: kodėl vienas įprotis gadina skonį
Didžiausia klaida kepant dešreles ant grotelių: kodėl vienas įprotis gadina skonį
2025-08-26
Šarlotės tortas su vyniotiniu
Šarlotės tortas su vyniotiniu
2025-09-19
  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 raudonieji svogūnai
  • 6 česnako skiltelės
  • 450 g passatos (trintų pomidorų)
  • 1 arb. š. rūkytos paprikos
  • 4 raudonosios paprikos (didelės)
  • 4 pomidorai
  • 2 šakelės šviežio rozmarino
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros. Kepimo skardą patepti truputėliu alyvuogių aliejumi.
2. Dideliame dubenyje sumaišyti jautienos faršą, smulkiai kapotus svogūnus, garstyčias, džiovintas žoleles, vorčesterio padažą. Įberti druskos ir pipirų, ir gerai išmaišyti rankomis.
3. Suformuoti mažus mėsos kukulius. Sudėti juos į kepimo skardą ir kepti orkaitėje 15–20 min, kol jie lengvai paruduos.
4. Tuo tarpu paruošti padažą. Didelėje keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus ir kepkite 2–3 min, kol jie suminkštės. Sudėti traiškytą česnaką, uždengti ir kepti dar 5 min.
5. Supilti passatą, pagardinti druska ir pipirais, suberti maltą papriką ir pašildyti 1–2 min.
6. Į keptuvę sudėti juostelėmis pjaustytas paprikas, gabaliukais pjaustytus pomidorus ir rozmarinus (be kotelių), išmaišyti, tada uždengti keptuvę ir troškinti žemoje kaitroje 15 min.
7. Sudėti mėsos kukulius ir troškinti 15 min ant labai žemos kaitros. Išjungti kaitrą ir leisti 10 min pastovėti.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Mėsos kukuliaipaprikos

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Antienos suktinukai su morkomis, svogūnais ir grybais
Mėsos patiekalai

Antienos suktinukai su morkomis, svogūnais ir grybais

Kai skalbimo mašina nustojo naudoti skystį, nepanikavau. Suremontavau be profesionalo pagalbos!
Namai ir patarimai

Kai skalbimo mašina nustojo naudoti skystį, nepanikavau. Suremontavau be profesionalo pagalbos!

Ar iš tikrųjų reikia genėti šilauoges?
Sodas ir daržas

Ar iš tikrųjų reikia genėti šilauoges? Patvirtinsime kartą ir visiems laikams

Nustebsite: grybus galite auginti ir savo sode – nuo pievagrybių iki baravykų
Gyvenimas

Nustebsite: grybus galite auginti ir savo sode – nuo pievagrybių iki baravykų

Moliūgų apkepas su džiovintais vaisiais
Apkepai

Moliūgų apkepas be miltų, varškės ir cukraus patiks visai šeimai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?