ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Šokoladinis braunis su riešutų sviestu
Desertai

Šokoladinis braunis su riešutų sviestu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-07
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Šokoladinis braunis su riešutų sviestu
Šokoladinis braunis su riešutų sviestu

Šokoladinis braunis su riešutų sviestu – tobulas desertas sodrių, sunkių desertų mėgėjams. Apačioje – sodrus, drėgnas braunio pagrindas, virš jo – švelnus, kremiškas riešutų sviesto sluoksnis. Galiausiai viską vainikuoja aksominis šokoladinis ganašas. Desertas, kuris maloniai nustebins kiekvienu kąsniu.

Šokoladinis braunis su riešutų sviestu: receptas

Tobulas pasirinkimas, kai norisi ko nors ypatingo, bet jaukaus ir neperkrauto – skanėstas, kuris greitai taps vienu mėgstamiausių.

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai
  • 80 g kvietinių miltų
  • 150 g cukraus
  • 50 g rudojo cukraus
  • 50 g saulėgrąžų aliejaus
  • 55 g sviesto
  • 120 g juodo šokolado
  • 15 g kakavos kepiniams
  • Žiupsnis druskos
  • 1/4 arb. š. kepimo miltelių
  • 2 arb. š. vanilės

    Kremui:
  • 160 g glotnaus riešutų sviesto
  • 30 g cukraus pudros
  • 30 g minkšto sviesto
  • 0.5 arb. š. vanilės
  • Žiupsnis druskos

    Šokolado ganašui:
  • 140 g juodo šokolado
  • 120 g grietinėlės (30% riebumo)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į dubenį sudėti kiaušinius, suberti visą cukrų, vanilę, aliejų ir šluotele gerai išmaišyti.
2. Ištirpinti šokoladą su sviestu, tuomet sudėti kakavą ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
3. Šokoladą supilti į kiaušinio ir cukraus mišinį. Viską išmaišyti.
4. Miltus, kepimo miltelius ir druską sudėti į tešlą ir viską sumaišyti iki vientisos masės. Labai svarbu nepermaišyti!
5. Supilti į kepimo popieriumi išklotą 20×20 cm dydžio kepimo formą ir kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Likus 5 min iki kepimo pabaigos, vis patikrinti mediniu pagaliuku įsmeigus į vidurį – jeigu pagaliukas aplipęs trupiniais – braunis iškepęs.
6. Kremui paruošti dubenyje su šluotele iki vientisos masės suplakti riešutų sviestą, cukraus pudrą, sviestą, vanilę ir druską. Atidėti.
7. Ganašui paruošti puode pašildyti grietinėlę iki beveik virimo, sudėti šokoladą, nukelti nuo kaitros ir uždengti 5 min. Tuomet viską išmaišyti ir atvėsinti iki kambario temperatūros.
8. Palaukti kol iškeptas braunis visiškai atvės. Tuomet ant jo užtepti riešutų sviesto kremą ir dėti 15-30 min į kamerą.
9. Ištraukus iš kameros apibarstyti skaldytomis kakavos pupelėmis (nebūtina) ir tolygiai paskirstyti šokoladinį ganašą.
Dėti į šaldytuvą iki tol kol viršus sustings.

Taip pat skaitykite

Kaip pagaminti minštą jautieną
Penki patarimai, kaip suminkštinti jautieną gaminant įvairiais būdais
2025-06-17
Obuolienė - pagardas prie įvairių patiekalų
Obuolienės receptas, kurį išbandę kitų nebenorėsite
2025-07-01
Lietiniai blynai su kreminiu sūriu ir lašiša
Lietiniai blynai su kreminiu sūriu ir lašiša
2025-08-14
Drėgnas morkų pyragas su bananais
Drėgnas morkų pyragas su bananais
2025-06-22


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

ŽYMOS:riešutų sviestasŠokoladasŠokoladinis braunis

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Jus ar artimuosius lydi dažnas žiovulys? Štai, ką apie tai sako specialistai.
Sveikata ir grožis

Jus ar artimuosius lydi dažnas žiovulys? Štai, ką apie tai sako specialistai

Šiandien 3 zodiako ženklai turėtų atvirai išreikšti savo jausmus simpatijai
Horoskopai

Šiandien 3 zodiako ženklai turėtų atvirai išreikšti savo jausmus simpatijai

Apskaičiuokite likimo skaičių, sužinokite daugiau apie save.
Horoskopai

Ką jums žada likimas? Apskaičiuokite likimo skaičių ir sužinokite daugiau apie save

Kaip dažnai reikia vedžioti šunį? Ką svarbu žinoti
Gyvenimas

Kaip dažnai reikia vedžioti šunį? Ką svarbu žinoti apie tinkamą fizinę ir emocinę šuns priežiūrą

Mažesnis riebalų kiekis maiste gali palengvinti depresijos simptomus – naujo tyrimo įžvalgos
Sveikata ir grožis

Mažesnis riebalų kiekis maiste gali palengvinti depresijos simptomus – naujo tyrimo įžvalgos

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?