ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Braškiniai ledai – nereikia ledų aparato
Desertai

Braškiniai ledai – nereikia ledų aparato

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Braškiniai ledai
Braškiniai ledai

Braškiniai ledai – tai gaivus desertas, kuriame dera lengvumas, kreminė tekstūra ir natūralus vaisių skonis. Jie ruošiami be ledų gaminimo aparato, tačiau rezultatas – švelnūs, tirpstantys burnoje, gaivūs ledai.

Braškiniai ledai: receptas

Puikus pasirinkimas karštai dienai ar ypatingai progai, kai norisi gaivaus, lengvo ir rankų darbo deserto.

Ingredientai:

  • 200 ml grietinėlės (riebios)
  • 100 g natūralaus jogurto
  • 400 g braškių
  • 2 valg. š. cukraus pudros
  • 1 valg. š citrinos sulčių
  • 4 kiaušiniai (naudojami 2 sveiki kiaušiniai ir 2 tryniai)
  • 100 g smulkaus cukraus
  • žiupsnelis smulkios druskos

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Grietinėlę išplakti iki minkštų viršūnėlių. Atsargiai įmaišyti jogurtą ir atidėti.
2. Braškes, cukraus pudrą ir citrinos sultis sudėti į trintuvą ar virtuvinį kombainą ir sutrinti iki vientisos tyrės. Atidėti.
3. Karščiui atspariame dubenyje sumaišyti visus kiaušinius, trynius, smulkų cukrų ir žiupsnelį druskos. Dubenį padėti ant puodo su lengvai verdančiu vandeniu (svarbu, kad dubens dugnas neliestų vandens) ir nuolat maišant kaitinti kol masė pasieks 70 °C temperatūrą. Nukelti nuo kaitros ir plakikliu plakti kol masė taps šviesi, puri ir bent trigubai padidės.
4. 100 ml braškių tyrės atidėti į atskirą dubenėlį. Likusią tyrę įmaišyti į išplaktą kiaušinių masę.
5. Trečdalį kiaušinių masės įmaišyti į grietinėlę, kad masė šiek tiek suskystėtų, tuomet atsargiai įmaišyti likusią masę. Supilti į indą su dangteliu, tinkamą šaldyti.
6. Ant viršaus užpilti atidėtą braškių tyrę ir kelis kartus perbraukti šaukštu, kad susidarytų raštai. Uždengti ir dėti į šaldiklį bent 4 val arba kol sustings.
7. Prieš patiekiant palaikyti kambario temperatūroje 10–15 min.

Taip pat skaitykite

Sluoksniuotos tešlos kąsneliai
Sluoksniuotos tešlos kąsneliai
2025-07-07
Sluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis
Sluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis: desertas, kuris sužavės visus
2025-07-20
Kurios braškės vis dėlto geresnės - lietuviškos ar lenkiškos?
Tai kurios braškės vis dėlto geresnės? Lietuviškos ar lenkiškos?
2025-07-07
Keptų daržovių lazanija
Keptų daržovių lazanija – mėsos nepasigesite
2025-07-22

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:braškėsledai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kokius triukus galite atlikti su automobilio rakteliu?
Automobiliai

Kokius dar triukus galima atlikti su savo automobilio rakteliu be užrakinimo-atrakinimo funkcijų?

Asmenybės testas: esate metodiškas ar intuityvus problemų sprendėjas?https://abmeyerwood.com/
Gyvenimas

Asmenybės testas: esate metodiškas ar intuityvus problemų sprendėjas? Sužinokite, ką atskleidžia pirmasis įspūdis!

Gervuogių sūrio pyragas
Desertai

Gervuogių sūrio pyragas

Ar Ukraina bus priversta atiduoti žemes?
Lietuva ir pasaulis

Zelenskio kelionė į Vašingtoną: ar Ukraina bus priversta atiduoti žemes?

Laiko perspektyva: kaip mūsų požiūris į laiką veikia gyvenimą?
Gyvenimas

Laiko perspektyva: kaip mūsų požiūris į laiką veikia gyvenimą?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?