Plakta feta – padažo skonis sodrus, bet kartu gaivus, o tekstūra maloniai puri. Puikus padažas pitos duonelėms, grisini lazdelėms ar tepti ant duonos.
Plakta feta: receptas
Puikiai tinka kaip užtepėlė, garnyras ar dalis lengvos vakarienės.
Ingredientai:
- 200 g fetos sūrio
- 150 g graikiško jogurto
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 50 g skrudintų saulėgrąžų ir (arba) moliūgų sėklų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į virtuvinį kombainą sudėti fetą ir jogurtą. Plakti kol masė taps vientisa ir puri. Pagardinti druska ir pipirais.
2. Patiekiant viršų apšlakstyti šiek tiek aliejaus, apibarstyti juodaisiais pipirais ir truputėliu aitriosios paprikos dribsnių.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.