ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Plakta feta – puikaus skonio padažas
Naudinga

Plakta feta – puikaus skonio padažas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-08
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Plakta feta
Plakta feta

Plakta feta – padažo skonis sodrus, bet kartu gaivus, o tekstūra maloniai puri. Puikus padažas pitos duonelėms, grisini lazdelėms ar tepti ant duonos.

Plakta feta: receptas

Puikiai tinka kaip užtepėlė, garnyras ar dalis lengvos vakarienės.

Ingredientai:

  • 200 g fetos sūrio
  • 150 g graikiško jogurto
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 50 g skrudintų saulėgrąžų ir (arba) moliūgų sėklų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į virtuvinį kombainą sudėti fetą ir jogurtą. Plakti kol masė taps vientisa ir puri. Pagardinti druska ir pipirais.
2. Patiekiant viršų apšlakstyti šiek tiek aliejaus, apibarstyti juodaisiais pipirais ir truputėliu aitriosios paprikos dribsnių.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:fetaFetos padažasPadažasPadažas užkandžiamsPlakta feta

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Rūkytu sūriu ir bulvėmis įdaryti pyragėliai
Receptai

Rūkytu sūriu ir bulvėmis įdaryti pyragėliai

2025-06-05
Košerinis maistas ir gėrimai, kelias į sveikesnę ir sąmoningesnę mitybą.
Naudinga

Košerinis maistas ir gėrimai – skanus kelias į sveikesnę ir sąmoningesnę mitybą

2025-07-04
Sakartvelo vištienos patiekalas „Chkmeruli“ su kreminiu padažu
Mėsos patiekalai

Sakartvelo vištienos patiekalas „Chkmeruli“ su kreminiu padažu

2025-07-08
Kepti briuselio kopūstai vos iš 5 ingredientų
Receptai

Geriausi oro gruzdintuvėje kepti briuselio kopūstai vos iš 5 ingredientų

2025-06-16

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?