ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Graikinių riešutų ir medaus baklava
Desertai

Graikinių riešutų ir medaus baklava

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Graikinių riešutų ir medaus baklava
Graikinių riešutų ir medaus baklava

Graikinių riešutų ir medaus baklava – sodriai saldus, kvapnus desertas, kuriame susilieja traškūs sluoksniai, riešutų gausa ir aromatingas apelsinų sirupas.

Graikinių riešutų ir medaus baklava: receptas

Puikus pasirinkimas ypatingoms progoms ar pasimėgauti saldžia pertrauka.

Ingredientai:

Įdarui:

  • 500 g graikinių riešutų
  • 1 arb. š. malto cinamono
  • 1 apelsino žievelė
  • 50 g sviesto (tirpinto)
  • žiupsnelis druskos

    Tešlai:
  • 200 ml sviesto
  • 24 lapai filo tešlos

    Sirupui:
  • 250 g cukraus
  • 100 g medaus
  • kelios plonos apelsino žievelės juostelės

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Karšti sumuštiniai su pesto padažu
Karšti sumuštiniai su pesto padažu: sotu ir gardu
2025-07-21
Plėšyta kiauliena: receptas, kaip pasigaminti
Plėšyta kiauliena: receptas, kaip pasigaminti sultingą ir skonio pilną mėsą
2025-07-14
Ryžių salotos su žaliuoju padažu
Ryžių salotos su žaliuoju padažu
2025-07-16
Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis
Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis: puikus patiekalas visai šeimai
2025-08-06
Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Įdarui sumalti (ar labai smulkiai sukapoti peiliu) 150 g graikinių riešutų – iki smulkių trupinių, primenančių migdolų miltus. Likusius riešutus stambiai sukapoti ir sumaišykite su maltais. Įmaišyti cinamoną, tarkuotą apelsino žievelę ir dosnų žiupsnį druskos. Įpilti ištirpinto sviesto ir viską gerai išmaišyti. Atidėti.
3. Didelę kepimo formą (maždaug 30×25 cm) iškloti dviem kepimo popieriaus lapais, kad jie persidengtų ir kraštai būtų pakelti – taip bus lengviau išimti paruoštą baklavą.
4. Tešlai patepti kepimo popierių sviestu. Filo tešlą pritaikyti prie formos dydžio – tikėtina, kad dugnui užkloti reikės dviejų lakštų. Užkloti pagrindą ir patepti sviestu. Kartoti šį sluoksniavimą šešis kartus.
5. Tolygiai pabarstyti riešutų įdarą ant viršaus, per daug nespaudžiant – įdaras turi likti purus, ne suspaustas. Tada vėl sluoksniuoti filo tešlos lakštus, kiekvieną sluoksnį patepant sviestu, kol susidarys dar šeši sluoksniai.
6. Peiliu įpjauti paviršių į mažus rombus, įpjaunant iki pat įdaro sluoksnio. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 35 min, kol paviršius taps sodriai auksinės spalvos. Išimti iš orkaitės ir palikti atvėsti.
7. Sirupui cukrų, medų ir apelsino žievelės juosteles sudėti į puodą su 150 ml vandens. Kaitinkite ant silpnos kaitros kol cukrus ir medus ištirps, tada pavirti dar apie 10 min, kol masė sutirštės į sirupą. Užpilti karštą sirupą tolygiai ant atvėsusios baklavos. Palikti visiškai atvėsti – bent valandai, bet geriausia kelioms valandoms.
8. Baklavą išimti iš formos, supjaustyti gabaliukais ir patiekti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:baklavadesertaiGraikinių riešutų baklavaGraikinių riešutų ir medaus baklava

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kokie gyvūnai sumažina stresą geriausiai.
Įdomu

Kokie gyvūnai sumažina stresą geriausiai. Atsakymas pradžiugins

Kaip išsirinkti tinkamą mikroautobusą kelionei: ką įvertinti prieš leidžiantis į nuotykį?
Įdomu

Nuo miesto iki kalnų: kaip pasirinkti tinkamą mikroautobusą savo kelionei?

Midijų sriuba su daržovėmis
Sriubos

Midijų sriuba su daržovėmis – lengviems vasaros pietums

Rauginti kopūstai žarnyno sveikatai: Kada ir kiek jų valgyti?
Sveikata ir grožis

Rauginti kopūstai žarnyno sveikatai: Kada ir kiek jų valgyti?

Kokie maisto produktai turėtų sudaryti tinkamus pusryčius?
Sveikata ir grožis

Kokie maisto produktai turėtų sudaryti tinkamus pusryčius: mitybos specialistai paaiškino

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?