ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Vietnamietiška jautienos sriuba
Receptai

Vietnamietiška jautienos sriuba

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-09
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Vietnamietiška jautienos sriuba
Vietnamietiška jautienos sriuba

Vietnamietiška jautienos sriuba – ši kvapni ir sielą šildanti pho sriuba sukurta pagal tradicinį vietnamietišką receptą, kuriame susilieja sodrus jautienos sultinys, subtilūs rytietiški prieskoniai ir šviežios, traškios daržovės.

Vietnamietiška jautienos sriuba: receptas

Tai sriuba, kuri ne tik sušildo kūną, bet ir pažadina skonio receptorius – gaivi, sodri ir kupina gyvybės.

Ingredientai:

Jautienos sultiniui:

  • 1,5 kg jautienos blauzdos
  • 2 kg jautienos kaulų
  • 1 svogūnas
  • 5 cm šviežio imbiero šaknies gabalėlis
  • 1 arb. š. pankolio sėklų
  • 1 arb. š. juodųjų pipirų grūdelių
  • 3 žvaigždiniai anyžiai
  • 5 cm cinamono lazdelės gabalėlis
  • 4 gvazdikėliai
  • 2 lauro lapai

Sriubai:

  • 200 g ryžių makaronų
  • 1 morka
  • ryšulėlis laiškinių svogūnų
  • 300 g daigintų pupelių
  • 250 g nugarinės arba jautienos išpjovos
  • 1-2 valg. š. žuvies padažo
  • mažas ryšelis šviežių kalendrų
  • mažas ryšelis šviežių mėtos lapelių
  • sauja šviežių bazilikų lapelių
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Patiekimui:

  • šviežios kalendros
  • 2 žaliosios citrinos
  • keli čili pipirai
  • čili aliejus arba čili padažas, pvz., sriracha

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sultiniui orkaitę įkaitinti iki 220 °C temperatūros. Į didelę kepimo skardą sudėti jautienos blauzdą, kaulus, ketvirčiais supjaustytą svogūną ir imbierą. Kepti apie 1 val, kol svogūnas apskrus, o mėsa ir kaulai gražiai paruduos.
2. Perkelti jautieną į didelį puodą. Supjaustyti imbierą griežinėliais ir sudėti kartu su svogūnu į puodą. Užpilti maždaug 4 l vandens. Užvirti, nugriebiant susidariusias pilkšvas putas nuo paviršiaus.
3. Kol vanduo kaista, dėti skardą ant viryklės ir užpilti šiek tiek vandens, kad atsiskirtų nuo dugno visi pridegę gabalėliai. Nugramdyti juos mentele. Kai bus nugriebtos putos nuo sultinio puode, suberti visus nugramdytus kepimo likučius bei prieskonius.
4. Uždengti puodą iš dalies ir labai lėtai virti 3-5 val, kol mėsa suminkštės, o sultinys įgaus sodrią spalvą. Perkošti sultinį į kitą puodą. Nuimti mėsą nuo blauzdos kaulo ir įdėti į sultinį, o likusius tirščius išmesti. Pagardinti druska ir pipirais, užvirti ir palikti troškintis.
5. Tuo tarpu atskirame puode pasūdytame verdančiame vandenyje išvirti ryžių makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės.
6. Į sultinį sudėti pjaustytas morkas ir pavirti 3 min. Tuomet suberti smulkintus laiškinius svogūnus, daigus bei įpilti žuvies padažo. Pavirti dar minutę. Paragauti ir, jei reikia, įpilti dar šiek tiek žuvies padažo. Įmaišyti žoleles.
7. Į pašildytas lėkštes paskirstyti makaronus ir užpilti dalimi sriubos. Ant viršaus dėti jautienos griežinėlius ir užpilti daugiau karšto sultinio – jis lengvai termiškai apdoros mėsą. Patiekti su šviežiomis žolelėmis, žaliosios citrinos skiltelėmis, smulkintu čili bei čili aliejumi.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:jautienos phoJautienos sriubaSodraus skonio sriubasriubaVietnamietiška jautienos sriubaVietnamo skoniai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Du kartus keptos įdarytos bulvės
Bulvių patiekalai

Du kartus keptos įdarytos bulvės

2025-06-26
Sluoksniuotos tešlos kąsneliai
Receptai

Sluoksniuotos tešlos kąsneliai

2025-07-07
Orkaitėje kepta žuvis kreminio sūrio padaže
Receptai

Orkaitėje kepta žuvis kreminio sūrio padaže

2025-06-05
Rikotos blynai
Blynai

Rikotos blynai – tobulai purūs ir minkšti

2025-06-27

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?