ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Chačapuri: sakartvelietiška sūrio duona, kuri nustebins savo skoniu
Apkepai

Chačapuri: sakartvelietiška sūrio duona, kuri nustebins savo skoniu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Chačapuri: sakartvelietiška sūrio duona, kuri nustebins savo skoniu
Chačapuri: sakartvelietiška sūrio duona, kuri nustebins savo skoniu

Chačapuri yra tradicinė sakartvelietiška sūrio duona, gaminama iš mielinės tešlos su gausiu sūrių įdaru. Dažnai papildoma kiaušiniu, ši duona tampa tikra baltymų bomba. Tradiciškai naudojami sakartvelietiški sūriai, tokie kaip imeruli ar suluguni, tačiau lengvesnei versijai galima rinktis mažiau kaloringus sūrius, pavyzdžiui, mocarelą.

Chačapuri: receptas

Chačapuri receptas

Reikalingi ingredientai:

Tešlai:

  • 250 g miltų
  • 25 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 pakelis sausų mielių
  • 0,5 a. š. cukraus
  • 0,5 a. š. druskos

Įdarui:

  • 100 g mocarelos sūrio
  • 100 g fetos
  • 2 kiaušiniai
  • 25 g sviesto (geriausia kubeliais)
  • Smulkintų žolelių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Supilkite 200 ml drungno vandens į nedidelį dubenį, suberkite sausas mieles ir cukrų. Palikite kelioms minutėms, kol mielės ištirps.
  2. Mielų mišinį sumaišykite su miltais, druska ir alyvuogių aliejumi. Minkykite tešlą kelias minutes, kol ji taps lygi. Jei reikia, pridėkite daugiau miltų. Indą, kuriame kils tešla, ištepkite aliejumi, sudėkite tešlą, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje maždaug 1 valandai.
  3. Sutrinkite arba sutarkuokite mocarelą ir fetą, gerai išmaišykite. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 220 laipsnių temperatūrą (viršus/apačia).
  4. Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis ir suformuokite rutuliukus. Leiskite jiems dar 10 minučių pakilti. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite kiekvieną rutuliuką į pailgą paplotį. Kraštus lenkite į vidų, suformuodami tradicinę „valtelės” formą. Ypač gerai užspauskite galiukus.
  5. Ant tešlos „valtelės” paskirstykite sūrių mišinį ir kepkite orkaitėje 15 minučių. Tuomet ištraukite, viduryje iůdaužkite kiaušinį ir kepkite dar 3 minutes.
  6. Chačapuri reikia patiekti karštą. Ant kiekvienos „valtelės” įdėkite po nedidelį sviesto kubelį. Papuoškite šviežiomis žolelėmis. Prieš valgydami, šakute išmaišykite sūrių, kiaušinio ir sviesto mišinį.

Papildomi patarimai

  • Chačapuri gali būti pagardintas papildomais ingredientais, tokiais kaip smulkinti česnakai ar smulkintos alyvuogės.
  • Jei norite sūresnio skonio, naudokite daugiau fetos, o jei norite subtilaus skonio – rinkitės mocarelą.

Tai puikus pasirinkimas, kai norite nustebinti artimuosius tradiciniu ir ypatingai skaniu patiekalu tiesiai iš Sakartvelo!

Šaltinis: https://www.fitforfun.de/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:ChačapuriSakartvelo virtuvėsūris

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šakšuka pusryčiams: patarimai
Receptai

Šakšuka pusryčiams: receptas ir patarimai, kaip ją paruošti

2025-06-16
Penkių ingredientų varškės pyragas
Desertai

Penkių ingredientų varškės pyragas

2025-06-27
Kiaulienos šonkauliai su pomidorų padažu ir džiovintomis slyvomis
Mėsos patiekalai

Sultingi kiaulienos šonkauliai su pomidorų padažu ir džiovintomis slyvomis

2025-06-16
Kada dėti druską į šašlykų marinatą. Atsako šefas
Naudinga

Kada dėti druską į šašlykų marinatą? Marinuojant ar prieš kepant? Atsako šefas

2025-06-25

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?