ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Chačapuri: sakartvelietiška sūrio duona, kuri nustebins savo skoniu
Apkepai

Chačapuri: sakartvelietiška sūrio duona, kuri nustebins savo skoniu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Chačapuri yra tradicinė sakartvelietiška sūrio duona, gaminama iš mielinės tešlos su gausiu sūrių įdaru. Dažnai papildoma kiaušiniu, ši duona tampa tikra baltymų bomba. Tradiciškai naudojami sakartvelietiški sūriai, tokie kaip imeruli ar suluguni, tačiau lengvesnei versijai galima rinktis mažiau kaloringus sūrius, pavyzdžiui, mocarelą.

Chačapuri: sakartvelietiška sūrio duona, kuri nustebins savo skoniu
Chačapuri: sakartvelietiška sūrio duona, kuri nustebins savo skoniu
Chačapuri: receptas

Chačapuri receptas

Reikalingi ingredientai:

Tešlai:

  • 250 g miltų
  • 25 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 pakelis sausų mielių
  • 0,5 a. š. cukraus
  • 0,5 a. š. druskos

Įdarui:

Taip pat skaitykite

Gardus slyvų padažas žiemai: puikiai dera su mėsos patiekalais!
Gardus slyvų padažas žiemai: puikiai dera su mėsos patiekalais!
2025-10-09
Išbandykite šį paprastą spurgų receptą!
Jei turite vieną kiaušinį, miltų ir pieno, išbandykite šį paprastą spurgų receptą!
2025-08-26
Vištų šlaunelės marinuotos pasukose
Vištų šlaunelės marinuotos pasukose
2025-09-03
Štai kaip profesionalūs šefai paruošia tobulas keptas bulves
Štai kaip profesionalūs šefai paruošia tobulas keptas bulves: išbandykite ir jūs!
2025-09-25
  • 100 g mocarelos sūrio
  • 100 g fetos
  • 2 kiaušiniai
  • 25 g sviesto (geriausia kubeliais)
  • Smulkintų žolelių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:
  1. Supilkite 200 ml drungno vandens į nedidelį dubenį, suberkite sausas mieles ir cukrų. Palikite kelioms minutėms, kol mielės ištirps.
  2. Mielų mišinį sumaišykite su miltais, druska ir alyvuogių aliejumi. Minkykite tešlą kelias minutes, kol ji taps lygi. Jei reikia, pridėkite daugiau miltų. Indą, kuriame kils tešla, ištepkite aliejumi, sudėkite tešlą, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje maždaug 1 valandai.
  3. Sutrinkite arba sutarkuokite mocarelą ir fetą, gerai išmaišykite. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 220 laipsnių temperatūrą (viršus/apačia).
  4. Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis ir suformuokite rutuliukus. Leiskite jiems dar 10 minučių pakilti. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite kiekvieną rutuliuką į pailgą paplotį. Kraštus lenkite į vidų, suformuodami tradicinę „valtelės” formą. Ypač gerai užspauskite galiukus.
  5. Ant tešlos „valtelės” paskirstykite sūrių mišinį ir kepkite orkaitėje 15 minučių. Tuomet ištraukite, viduryje iůdaužkite kiaušinį ir kepkite dar 3 minutes.
  6. Chačapuri reikia patiekti karštą. Ant kiekvienos „valtelės” įdėkite po nedidelį sviesto kubelį. Papuoškite šviežiomis žolelėmis. Prieš valgydami, šakute išmaišykite sūrių, kiaušinio ir sviesto mišinį.

Papildomi patarimai

  • Chačapuri gali būti pagardintas papildomais ingredientais, tokiais kaip smulkinti česnakai ar smulkintos alyvuogės.
  • Jei norite sūresnio skonio, naudokite daugiau fetos, o jei norite subtilaus skonio – rinkitės mocarelą.

Tai puikus pasirinkimas, kai norite nustebinti artimuosius tradiciniu ir ypatingai skaniu patiekalu tiesiai iš Sakartvelo!

Šaltinis: https://www.fitforfun.de/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:ChačapuriSakartvelo virtuvėsūris

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šokoladinis pyragas be miltų
Desertai

Šokoladinis pyragas be miltų

Kokią dvasinę reikšmę turi įprotis keltis
Gyvenimas

Kokią dvasinę reikšmę turi įprotis keltis 1:00, 2:00, 3:00, 4:00 ir 5:00 ryto?

Mityba menopauzės metu: kokie produktai padeda palengvinti simptomus?
Sveikata ir grožis

Mityba menopauzės metu: kokie produktai padeda palengvinti simptomus?

Pupelės su ryžiais
Receptai

Pupelės su ryžiais – veganiškas pasirinkimas

Išdavystė mainais į pilietybę: jaunas JAV karys tarnavo Rusijai
Lietuva ir pasaulis

Išdavystė mainais į pilietybę: jaunas JAV karys tarnavo Rusijai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?