ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vietnamietiški suktinukai su jautiena
Mėsos patiekalai

Vietnamietiški suktinukai su jautiena

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-12
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Vietnamietiški suktinukai su jautiena
Vietnamietiški suktinukai su jautiena

Vietnamietiški suktinukai su jautiena – šis patiekalas pasižymi subalansuotais skonių deriniais – švelniai marinuota jautiena puikiai dera su gaiviu ir lengvai rūgščiu daržovių mišiniu.

Vietnamietiški suktinukai su jautiena: receptas

Lengvas ir gaivus pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek kasdien, tiek nudžiuginti svečius ypatingu maistu.

Ingredientai:

Marinatui:

  • 2 jautienos nugarinės arba pilvo dalies kepsnia
  • 1 čili pipiras
  • 2 citrinžolės stiebai
  • 2 česnako skiltelės
  • 2 valg. š. tamsaus sojų padažo
  • 1 arb. š. smulkaus cukraus
  • 2 laiškiniai svogūnai
  • 1-1½ arb. š. skrudintų sezamų aliejaus

Padažui:

Taip pat skaitykite

Itališkas vištienos apkepas
Vištienos apkepas: itališkas skonis jūsų stalui
2025-07-09
Biscotti su vyšniomis ir lazdynų riešutais
Biscotti su vyšniomis ir lazdynų riešutais
2025-11-11
Orkaitėje kepta žuvis kreminio sūrio padaže
Orkaitėje kepta žuvis kreminio sūrio padaže
2025-06-05
Gruzdinti kalmarai su majonezo padažu
Gruzdinti kalmarai su majonezo padažu
2025-11-02
  • 50-75 ml ryžių acto
  • 25-50 g cukraus
  • 1 citrinžolės stiebas
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 žaliosios citrinos sultys

Suktinukams:

  • 1 morka
  • 150 g pupelių daigų
  • 1 čili pipiras
  • 50 ml ryžių acto
  • Žemės riešutų aliejus (arba saulėgrąžų)
  • 3 mėtos šakelės
  • ½ mažo ryšelio kalendros
  • 2 salotos „Little Gem“ (lapai atskirti)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Marinatui jautienos kepsnius sudėti į didelį dubenį, suberti visus likusius ingredientus ir gerai išmaišyti, kad mėsa tolygiai pasidengtų. Uždengti maistine plėvele ir palikti marinuotis šaldytuve bent dviem valandoms, o dar geriau – per naktį.
2. Atėjus laikui ruošti patiekalą, padažui ingredientus supilti į mažą puodą ir pašildyti ant vidutinės kaitros. Maišyti kol ištirps cukrus. Paragauti ir sureguliuoti skonį – jei per rūgštu, įdėti dar šiek tiek cukraus, jei per saldu – įpilti šiek tiek ryžių acto ar žaliosios citrinos sulčių. Atidėti į šalį.
3. Suktinukams morkas, pupelių daigus ir pjaustytą čili pipirą suberti į dubenį. Užpilti ryžių actu, gerai išmaišyti ir palikti pasimarinuoti, kol mėsa bus iškepta.
4. Didelėje sunkioje keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus. Nuo kepsnių nuvalyti perteklinį marinatą ir kepti po 2-3 min iš kiekvienos pusės – priklausomai nuo storio ir pageidaujamo iškepimo lygio. Iškepusią mėsą perkelti ant lėkštės ir palikti pailsėti penkioms minutėms.
5. Į morkų mišinį įmaišyti mėtų ir kalendros, viską lengvai sumaišyti.
6. Patiekimui salotų lapus išdėlioti serviravimo lėkštėje. Kepsnį supjaustyti griežinėliais ir, jei yra – visus išsiskyrusius sultis supilti ant morkų mišinio. Į kiekvieną salotos lapą dėti šaukštą morkų mišinio, uždėti jautienos griežinėlį ir patiekti su padažu bei žaliosios citrinos skiltelėmis.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Azijos skoniaiJautienos patiekalaiJautienos suktinukaiVietnamietiški suktinukai su jautienaVietnamo skoniai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip naudojant rankšluostį pašalinti pilvo riebalus?
Sveikata ir grožis

Kaip naudojant rankšluostį pašalinti pilvo riebalus?

Maisto gaminimo triukai, kuriuos atskleidė Jamie Oliver
Naudinga

Maisto gaminimo triukai, kuriuos atskleidė Jamie Oliver

Sausainiai su šokolado gabaliukais
Desertai

Sausainiai su šokolado gabaliukais

Kodėl moterims norisi šokolado: sužinokite, ką jums bando pasakyti organizmas
Sveikata ir grožis

Kodėl moterims norisi šokolado: sužinokite, ką jums bando pasakyti organizmas

4 priežastys, kodėl daugelis žmonių nemato savo angelo sargo ženklų
Horoskopai

4 priežastys, kodėl daugelis žmonių nemato savo angelo sargo ženklų

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?