Vietnamietiški suktinukai su jautiena – šis patiekalas pasižymi subalansuotais skonių deriniais – švelniai marinuota jautiena puikiai dera su gaiviu ir lengvai rūgščiu daržovių mišiniu.
Vietnamietiški suktinukai su jautiena: receptas
Lengvas ir gaivus pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek kasdien, tiek nudžiuginti svečius ypatingu maistu.
Ingredientai:
Marinatui:
- 2 jautienos nugarinės arba pilvo dalies kepsnia
- 1 čili pipiras
- 2 citrinžolės stiebai
- 2 česnako skiltelės
- 2 valg. š. tamsaus sojų padažo
- 1 arb. š. smulkaus cukraus
- 2 laiškiniai svogūnai
- 1-1½ arb. š. skrudintų sezamų aliejaus
Padažui:
- 50-75 ml ryžių acto
- 25-50 g cukraus
- 1 citrinžolės stiebas
- 1 česnako skiltelė
- 1 žaliosios citrinos sultys
Suktinukams:
- 1 morka
- 150 g pupelių daigų
- 1 čili pipiras
- 50 ml ryžių acto
- Žemės riešutų aliejus (arba saulėgrąžų)
- 3 mėtos šakelės
- ½ mažo ryšelio kalendros
- 2 salotos „Little Gem“ (lapai atskirti)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Marinatui jautienos kepsnius sudėti į didelį dubenį, suberti visus likusius ingredientus ir gerai išmaišyti, kad mėsa tolygiai pasidengtų. Uždengti maistine plėvele ir palikti marinuotis šaldytuve bent dviem valandoms, o dar geriau – per naktį.
2. Atėjus laikui ruošti patiekalą, padažui ingredientus supilti į mažą puodą ir pašildyti ant vidutinės kaitros. Maišyti kol ištirps cukrus. Paragauti ir sureguliuoti skonį – jei per rūgštu, įdėti dar šiek tiek cukraus, jei per saldu – įpilti šiek tiek ryžių acto ar žaliosios citrinos sulčių. Atidėti į šalį.
3. Suktinukams morkas, pupelių daigus ir pjaustytą čili pipirą suberti į dubenį. Užpilti ryžių actu, gerai išmaišyti ir palikti pasimarinuoti, kol mėsa bus iškepta.
4. Didelėje sunkioje keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus. Nuo kepsnių nuvalyti perteklinį marinatą ir kepti po 2-3 min iš kiekvienos pusės – priklausomai nuo storio ir pageidaujamo iškepimo lygio. Iškepusią mėsą perkelti ant lėkštės ir palikti pailsėti penkioms minutėms.
5. Į morkų mišinį įmaišyti mėtų ir kalendros, viską lengvai sumaišyti.
6. Patiekimui salotų lapus išdėlioti serviravimo lėkštėje. Kepsnį supjaustyti griežinėliais ir, jei yra – visus išsiskyrusius sultis supilti ant morkų mišinio. Į kiekvieną salotos lapą dėti šaukštą morkų mišinio, uždėti jautienos griežinėlį ir patiekti su padažu bei žaliosios citrinos skiltelėmis.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.