ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas su padažu
Receptai

Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas su padažu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-13
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas su padažu
Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas su padažu

Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas su padažu – sotus ir išraiškingo skonio patiekalas, kuriame subtiliai dera skrudinto žiedinio kopūsto traškumas, švelnus ir kreminis sūrio padažas bei gardūs česnakiniai sviestiniai džiūvėsėliai.

Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas su padažu: receptas

Puikus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek įdomesnei kasdienės vakarienės alternatyvai – tai vegetariškas patiekalas, kuris nepaliks abejingų.

Ingredientai:

  • 1 žiedinis kopūstas (apie 750 g)
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

    Česnakiniams džiūvėsėliams:
  • 20 g panko džiūvėsėlių
  • 2 česnako skiltelės (smulkiai pjaustytos)
  • 20 g sviesto (šalto)
  • 1 valg. š. smulkintų petražolių

    Sūrio padažui:
  • 500 ml riebios grietinėlės
  • ½ tarkuoto muskato riešuto
  • 200 g čederio sūrio
  • 1 arb. š. Dižono garstyčių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Česnakiniams džiūvėsėliams įkaitinti orkaitę iki 200 °C.
2. Į nedidelį dubenį suberti džiūvėsėlius ir trintą česnaką, lengvai pagardinti druska ir pipirais. Stambia tarka sutarkuoti sviestą ir rankomis kruopščiai sumaišyti su džiūvėsėliais.
3. Mišinį paskleisti ant kepimo skardos. Kepti 8-10 min, po pusės laiko pamaišyti, kol taps gražiai auksinės spalvos. Išimti ir palikti atvėsti, tada sumaišyti su smulkintomis petražolėmis.
4. Žiediniam kopūstui kepti orkaitės temperatūrą sumažinti iki 190 °C.
5. Nupjauti kopūsto kotą, kad jis tvirtai stovėtų, bet palikti kuo daugiau žalių lapų. Įpjauti kotą giliai kryžiaus forma.
6. Dideliame puode užvirinti apie 4 cm vandens. Atsargiai įdėti kopūstą ir virti uždengus dangčiu 12 min, tada perkelti į lėkštę ir palikti dar 5 minutėms garuoti.
7. Alyvuogių aliejumi aptepti visą kopūstą, gausiai pagardinti druska ir pipirais, ir kepti 40-45 min orkaitėje. Po pusės laiko patikrinkite. Jis turi būti tolygiai apskrudęs.
8. Kol kepa, paruošti sūrio padažą: į puodą supilti grietinėlę ir sudėti tarkuotą muskato riešutą, užvirti. Sumažinti kaitrą ir įmaišyti sūrį bei garstyčias. Kai sūris ištirps – išjungti kaitrą.
9. Patiekiant dėti keptą žiedinį kopūstą į gilią serviravimo lėkštę, užpilti šiltu sūrio padažu ir pabarstyti česnakiniais džiūvėsėliais.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:daržovių patiekalaiKeptas žiedinis kopūstasOrkaitėje keptas žiedinis kopūstas su padažuvegetariški patiekalaiŽiedinis kopūstas su padažu

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Glazūruoti vištienos sparneliai
Mėsos patiekalai

Vištienos sparneliai glazūruoti barbekiu ir medaus padaže

2025-06-21
Rūkytos lašišos ir bulvių kišas
Receptai

Rūkytos lašišos ir bulvių kišas

2025-06-05
Itališkas vištienos apkepas
Apkepai

Vištienos apkepas: itališkas skonis jūsų stalui

2025-07-09
Minkštas trupininis pyragas su jogurtu: skanus ir lengvai paruošiamas desertas
Desertai

Minkštas trupininis pyragas su jogurtu: skanus ir lengvai paruošiamas desertas

2025-06-18

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?