ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Šokoladiniai pyragėliai – ypatingos progos desertas
Desertai

Šokoladiniai pyragėliai – ypatingos progos desertas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-11
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Pyragėliai su šokoladu
Pyragėliai su šokoladu

Glazūruoti šokoladiniai pyragėliai yra tobula kombinacija tarp šokoladinio pyrago ir braunių. Jų sodrus skonis ir aksominė glazūra padaro šį desertą tinkamą tiek kasdienėms akimirkoms, tiek ypatingoms šventėms.

Šokoladiniai pyragėliai – receptas

Pamėginkite nustebinti artimuosius. Štai kaip pasigaminti šį saldumyną savo namuose.

Šokoladiniai pyragėliai

Ingredientai

Braunių sluoksniui:

Taip pat skaitykite

Orkaitėje kepta žuvis su bulvėmis
Orkaitėje kepta žuvis su bulvėmis
2025-07-04
Baltos žuvies karis
Baltos žuvies karis
2025-10-16
Grilyje kepti vištų sparneliai
Grilyje kepti vištų sparneliai
2025-07-25
Vištienos marinatas: kaip paruošti sultingą ir kvapnią mėsą
Vištienos marinatas: kaip paruošti sultingą ir kvapnią mėsą
2025-09-08
  • 1 puodelis sviesto (ištirpinto)
  • 2 puodeliai cukraus
  • 1 puodelis kakavos miltelių
  • 4 dideli kiaušiniai
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1½ puodelio universalių miltų
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos

Glazūrai:

  • ½ puodelio sviesto (minkšto)
  • 2 puodeliai cukraus pudros
  • 2 šaukštai kakavos miltelių
  • 2–4 šaukštai pieno
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto

Gaminimo eiga:

1. Paruoškite braunių pagrindą:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą, cukrų ir kakavos miltelius. Įmaišykite kiaušinius ir vanilę.
  3. Įberkite miltus ir druską, gerai sumaišykite, kol tešla taps vientisa.
  4. Supilkite tešlą į kepimo skardą ir kepkite 25–30 minučių, kol paviršius taps blizgus ir šiek tiek atšoks prisilietus. Leiskite atvėsti.

2. Paruoškite glazūrą:

  1. Plakikliu išplakite sviestą iki purumo.
  2. Po truputį įmaišykite cukraus pudrą ir kakavos miltelius, pridėkite pieną ir vanilę, kol glazūra taps vientisa ir lengvai tepama.

3. Užtepkite glazūrą:
Kai brauniai visiškai atvės, tolygiai užtepkite glazūrą. Supjaustykite kvadratėliais ir patiekite.

Kodėl verta išbandyti šį receptą?

Šie glazūruoti pyraginiai brauniai puikiai tinka dalintis su šeima ar draugais. Jie dera prie puodelio kavos ar arbatos ir tikrai taps mėgstamu desertu bet kokiai progai.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://pauladeenmagazine.com/

Taip pat skaitykite

Kreminio sūrio glajus desertams
Kreminio sūrio glajus desertams
2025-11-26
Desertas su obuoliais
Tiesiog sutarkuoju 4 obuolius į kepimo skardą ir užpilu tešla: tai – tikrai skaniausias desertas!
2025-09-13
Kodėl duona taip greitai supelija? Ir kaip išlaikyti ją šviežią ilgiau?
Kodėl duona taip greitai supelija? Ir kaip išlaikyti ją šviežią ilgiau?
2025-09-11
Mėlynių glotnutis su netikėtu ingredientu
Mėlynių glotnutis su netikėtu ingredientu taps jūsų vasaros hitu
2025-07-08
ŽYMOS:Šokoladasšokoladiniai pyragėliai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vištienos iešmeliai jogurto marinate karšto oro gruzdintuvėje
Mėsos patiekalai

Vištienos iešmeliai jogurto marinate karšto oro gruzdintuvėje

Dopaminas ir jo įtaka mums
Sveikata ir grožis

Dopaminas ir motyvacija: kaip išlaikyti motyvaciją ilgesnį laiką?

Gynybos mechanizmai: kaip jie veikia mūsų psichiką?
Gyvenimas

Gynybos mechanizmai: kaip jie veikia mūsų psichiką?

Lašiša su pankoliais ir saulėje džiovintų pomidorų kuskusu
Receptai

Lašiša su pankoliais ir saulėje džiovintų pomidorų kuskusu: viduržemio jūros dietos receptas

Kaip teisingai džiovinti mėtas žiemai: dažniausios klaidos ir patarimai
Gyvenimas

Kaip teisingai džiovinti mėtas žiemai: dažniausios klaidos ir patarimai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?