ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Pesto padažas – paruošti namuose itin paprasta
Naudinga

Pesto padažas – paruošti namuose itin paprasta

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-11
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Pesto padažas – paruošti namuose itin paprasta
Pesto padažas – paruošti namuose itin paprasta

Pesto padažas – tai aromatingas, šviežiomis žolelėmis ir riešutais alsuojantis padažas, puikiai tinkantis makaronams, sumuštiniams, salotoms ar kaip pagardas prie įvairių patiekalų.

Pesto padažas: receptas

Neturint kedrų riešutų, juos labai gerai pakeičia saulėgrąžos.

Ingredientai:

  • 125 g kedrų riešutų
  • 125 g kietojo sūrio (tarkuoto)
  • 1 šviežių bazilikų lapelių (didelis pundelis)
  • 1 česnako skiltelė
  • 200 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • šlakelis citrinos sulčių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti sausą keptuvę ant vidutinės kaitros. Suberti kedrų riešutus ir pakepinti kelias minutes, kol jie paruduos ir paskleis malonų kvapą.
2. Į virtuvinį kombainą sudėti sūrio gabalėlius, baziliko lapelius, česnaką, pakepintus kedrų riešutus ir supilti alyvuogių aliejų.
3. Pagardinti druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį.
4. Sutrinti kelias sekundes, kol masė pradės jungtis ir taps vientisa, glotni.
5. Paragauti pesto ir, jei norisi, įspausti šiek tiek citrinos sulčių.
6. Jei pesto nebus naudojamas iš karto, galima supilti į stiklainį – šaldytuve jis išsilaikys apie savaitę. Taip pat galima supilstyti į ledo formeles ir užšaldyti.

Taip pat skaitykite

Graikinių riešutų ir medaus baklava
Graikinių riešutų ir medaus baklava
2025-07-08
Nekeptas Tiramisu tortas su sūrio kremu
Nekeptas Tiramisu tortas su sūrio kremu
2025-06-21
Kokteiliai sveikatai
Naudingi kokteiliai – padės pasijausti lengvai
2025-07-31
Kalmarų ir avinžirnių troškinys – ypatingai vakarienei
2025-06-04

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:PestoPesto padažas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip surinkti baziliko sėklas ir užsiauginti prieskonį kasmet
Sodas ir daržas

Kaip surinkti baziliko sėklas ir užsiauginti prieskonį kasmet

Karlo Jungo archetipai: kelionė į kolektyvinę pasąmonę
Įdomu

Karlo Jungo archetipai: kelionė į kolektyvinę pasąmonę

Burokėlių lapai – vertingas maistas, kurio nereikėtų išmesti
Sveikata ir grožis

Burokėlių lapai – vertingas maistas, kurio nereikėtų išmesti

Šaldytos tešlos desertas su mėlynėmis ir grietinėle
Desertai

Šaldytos tešlos desertas su mėlynėmis ir grietinėle

Smidrai su vytintu kumpiu karšto oro gruzdintuvėje
Receptai

Smidrai su vytintu kumpiu karšto oro gruzdintuvėje

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?