ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Pesto padažas – paruošti namuose itin paprasta
Naudinga

Pesto padažas – paruošti namuose itin paprasta

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-11
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Pesto padažas – paruošti namuose itin paprasta
Pesto padažas – paruošti namuose itin paprasta

Pesto padažas – tai aromatingas, šviežiomis žolelėmis ir riešutais alsuojantis padažas, puikiai tinkantis makaronams, sumuštiniams, salotoms ar kaip pagardas prie įvairių patiekalų.

Pesto padažas: receptas

Neturint kedrų riešutų, juos labai gerai pakeičia saulėgrąžos.

Ingredientai:

  • 125 g kedrų riešutų
  • 125 g kietojo sūrio (tarkuoto)
  • 1 šviežių bazilikų lapelių (didelis pundelis)
  • 1 česnako skiltelė
  • 200 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • šlakelis citrinos sulčių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti sausą keptuvę ant vidutinės kaitros. Suberti kedrų riešutus ir pakepinti kelias minutes, kol jie paruduos ir paskleis malonų kvapą.
2. Į virtuvinį kombainą sudėti sūrio gabalėlius, baziliko lapelius, česnaką, pakepintus kedrų riešutus ir supilti alyvuogių aliejų.
3. Pagardinti druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį.
4. Sutrinti kelias sekundes, kol masė pradės jungtis ir taps vientisa, glotni.
5. Paragauti pesto ir, jei norisi, įspausti šiek tiek citrinos sulčių.
6. Jei pesto nebus naudojamas iš karto, galima supilti į stiklainį – šaldytuve jis išsilaikys apie savaitę. Taip pat galima supilstyti į ledo formeles ir užšaldyti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:PestoPesto padažas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Pavasariškos žaliosios salotos su bulvėmis
Receptai

Pavasariškos žaliosios salotos su bulvėmis

2025-06-05
Sluoksniuotos tešlos kąsneliai
Receptai

Sluoksniuotos tešlos kąsneliai

2025-07-07
Špinatais ir rikota įdaryti cannelloni makaronai
Makaronų patiekalai

Špinatais ir rikota įdaryti cannelloni makaronai

2025-06-04
Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais
Desertai

Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais

2025-07-06

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?