ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » ,,Monkey bread” – saldi duona su obuoliais ir cinamonu
Desertai

,,Monkey bread” – saldi duona su obuoliais ir cinamonu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-11
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Monkey bread - duona su obuoliais
Monkey bread - duona su obuoliais

Jei ieškote gardaus deserto ar pusryčių idėjos, obuolių „Monkey bread“ yra puikus pasirinkimas. Ši skanėstų duona yra ne tik lengvai paruošiama, bet ir puikiai tinka dalintis su šeima ar draugais.

Saldi duona su obuoliais

Šis receptas sujungia minkštos, saldžios tešlos, kvapnaus cinamono ir sultingų obuolių skonį.

Duona su cinamonu

Ingredientai

Tešlai:

Taip pat skaitykite

Traiškytų agurkų salotos su feta ir krapais
Traiškytų agurkų salotos su feta ir krapais
2025-06-04
Itališkas vištienos apkepas
Vištienos apkepas: itališkas skonis jūsų stalui
2025-07-09
Vištienos čli troškinys
Vištienos čili troškinio receptas: skanus ir sotus patiekalas
2025-06-19
Ryžių salotos su gražgarstėmis
Ryžių salotos su gražgarstėmis
2025-07-21
  • 2 pakuotės šaldytos mielinės tešlos rutuliukų (apie 450 g).
  • 3/4 stiklinės rudojo cukraus.
  • 1 valgomasis šaukštas cinamono.

Padažui:

  • 1/2 stiklinės sviesto.
  • 1/2 stiklinės rudojo cukraus.
  • 1/4 stiklinės klevų sirupo.

Papildomai:

  • 2–3 vidutinio dydžio obuoliai, supjaustyti mažais kubeliais.
  • 1/2 stiklinės riešutų (graikinių arba pekanų), smulkintų (nebūtina).

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimo būdas

1. Paruoškite tešlą

  • Jei naudojate šaldytą tešlą, leiskite jai atšilti kambario temperatūroje pagal pakuotės nurodymus.
  • Nedideliame dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų su cinamonu.

2. Formuokite tešlos rutuliukus

  • Iš mielinės tešlos suformuokite mažus rutuliukus (apie 2,5 cm skersmens).
  • Kiekvieną rutuliuką apvoliokite cinamono ir cukraus mišinyje.

3. Pasiruoškite kepimo formą

  • Apvalią kepimo formą patepkite sviestu. Dugną išklokite dalimi tešlos rutuliukų, pabarstykite dalimi obuolių ir, jei naudojate, riešutų. Kartokite sluoksnius, kol sunaudosite visus ingredientus.

4. Paruoškite padažą

Taip pat skaitykite

Mišrainių bei salotų galiojimo laikas – ar žinojote?
Mišrainių bei salotų galiojimo laikas – ar žinojote?
2025-07-15
Kaip iš tikrųjų teisingai pjaustyti ir serviruoti vaisius.
Kaip iš tikrųjų teisingai pjaustyti ir serviruoti vaisius?
2025-07-05
Kaip virti makaronus idealiai: paslaptis slypi druskoje ir glitime
Kaip virti makaronus idealiai: paslaptis slypi druskoje ir glitime
2025-11-24
Kriaušių uogienė, kurios recepto prašė net anyta. Išbandykite!
Kriaušių uogienė, kurios recepto prašė net anyta. Išbandykite!
2025-10-20
  • Puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą.
  • Įmaišykite rudąjį cukrų ir klevų sirupą, maišykite, kol masė taps vientisa.
  • Supilkite padažą ant paruoštos tešlos sluoksnių.

5. Kepkite

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  • Kepkite apie 35–40 minučių, kol viršus taps auksinės spalvos, o padažas burbuliuos.

6. Atvėsinkite ir patiekite

  • Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti apie 10 minučių.
  • Atsargiai apverskite kepinį ant lėkštės ir patiekite šiltą.

Patarimai

  • Jei norite, galite pridėti razinų ar džiovintų spanguolių papildomam skoniui.
  • Desertą galite patiekti su šlakeliu vanilinio glajaus arba vanilinių ledų kamuoliuku.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://pauladeenmagazine.com

ŽYMOS:cinamonasobuoliaiSaldi duona

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Nereikės pajudinti nė piršto, o orkaitė bus švari
Gyvenimas

Nereikės pajudinti nė piršto, o orkaitė bus švari

Kas iš tikrųjų atsitinka, kai geriate vandenį valgydami?
Sveikata ir grožis

Kas iš tikrųjų atsitinka, kai geriate vandenį valgydami?

Vištų šlaunelės marinuotos pasukose
Mėsos patiekalai

Vištų šlaunelės marinuotos pasukose

Niekada neturėjau tokio švaraus čiaupo. Tereikia vieno daikto iš virtuvės
Gyvenimas

Niekada neturėjau tokio švaraus čiaupo. Tereikia vieno daikto iš virtuvės

Kas gali nutikti, jei nueisite miegoti įniršę? Verčiau kuo mažiau pykti!
Sveikata ir grožis

Kas gali nutikti, jei nueisite miegoti įniršę? Verčiau kuo mažiau pykti!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?