ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Spagečių padažas bus skanesnis ir aromatingesnis, jei pridėsite 1 papildomą ingredientą
Naudinga

Spagečių padažas bus skanesnis ir aromatingesnis, jei pridėsite 1 papildomą ingredientą

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-11
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Spagečiai – tai patiekalas, kurį dauguma mūsų gamina bent kartą per savaitę dėl jo paprastumo. Tačiau dažnai gali nutikti taip, kad pomidorų padažas atrodo per rūgštus ar prėskas. Taip atsitinka, jei nepavyksta tinkamai subalansuoti padažo skonio. Pomidorai yra natūraliai rūgštūs, todėl jų skonis gali užgožti visą patiekalą, jei spagečių padažas nėra tinkamai pagardintas.

Spagečių padažas bus skanesnis, jei pridėsite 1 ingredientą
Spagečių padažas bus skanesnis, jei pridėsite 1 ingredientą

Norėdami išgauti turtingą ir subalansuotą skonį, galite išbandyti paprastą, bet veiksmingą triuką – į padažą įdėti šiek tiek rudojo cukraus. Rudas cukrus padeda sumažinti pomidorų natūralų rūgštingumą ir suteikia padažui harmoningesnį skonį. Rudas cukrus ne tik subalansuoja rūgštumą, bet ir suteikia papildomo sodrumo.

Spagečių padažas su ruduoju cukrumi

Jums reikės:

  • 450 g maltos jautienos arba kiaulienos;
  • 470 ml vandens arba jautienos sultinio;
  • 1 didelio svogūno (smulkinto);
  • 1 žaliosios paprikos (smulkintos);
  • 2 česnako skiltelių (susmulkintų);
  • 3 skardinių smulkintų pomidorų;
  • 1 tūbelės pomidorų pastos;
  • 1,5 arb. š. džiovinto raudonėlio;
  • 1 arb. š. druskos;
  • 0,5 arb. š. džiovinto baziliko;
  • 0,5 arb. š. džiovinto čiobrelio;
  • 1 lauro lapo;
  • 2 arb. š. rudojo cukraus.
Spagečių padažas su ruduoju cukrumi

Taip pat skaitykite

Tobulos naminės bulvytės fri
Tobulos naminės bulvytės fri – tik su šaukšteliu aliejaus
2025-08-12
Trinta brokolių sriuba su feta
Trinta brokolių sriuba su feta
2025-08-05
Marokietiška sriuba su avinžirniais
Marokietiška sriuba su avinžirniais
2025-07-17
Namuose kepta sumuštinių duona – tobulai minkšta
Namuose kepta sumuštinių duona – pirktinės nebenorėsite
2025-07-30

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:
  1. Įkaitinkite keptuvę ir į ją sudėkite mėsą, svogūnus, papriką bei česnaką. Kepkite, kol mėsa taps rusva, o daržovės suminkštės.
  2. Nusunkite riebalus ir į keptuvę įmaišykite smulkintus pomidorus, pomidorų pastą ir rudąjį cukrų.
  3. Pagardinkite raudonėliu, baziliku, čiobreliu, druska ir lauro lapu. Supilkite vandenį arba jautienos sultinį.
  4. Uždenkite ir leiskite padažui troškintis ant mažos ugnies nuo 1,5 iki 2 valandų. Kuo ilgiau troškinsite, tuo sodresnis bus skonis. Jei padažas per tirštas, įpilkite šiek tiek vandens.
  5. Prieš patiekiant iš padažo išimkite lauro lapą.

Šis spagečių padažas taps ne tik skanesnis, bet ir padės subalansuoti pomidorų rūgštumą, todėl galėsite džiaugtis dar gardesniais pietumis ar vakariene.

Šaltinis: https://www.express.co.uk/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Padažaspomidorairudasis cukrus

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Renault investicija į Nissan atnešė 11 mlrd JAV dolerių nuostolį
Ekonomika ir verslas

Renault investicija į Nissan atnešė 11 mlrd JAV dolerių nuostolį. Kas toliau?

Įvykiai Lietuvoje: svarbiausios birželio 12 naujienos
Lietuva ir pasaulis

Įvykiai Lietuvoje: svarbiausios birželio 12 naujienos

Kaip pasigaminti prancūzišką obuolių pyragą?
Desertai

Kaip pasigaminti prancūzišką obuolių pyragą?

Lapų žemė – daržo „juodasis auksas“, kurį galite pasigaminti patys
Sodas ir daržas

Lapų žemė – daržo „juodasis auksas“, kurį galite pasigaminti patys

Pirkite pigų šampūną, bet nenaudokite jo plaukams
Gyvenimas

Pirkite pigų šampūną, bet nenaudokite jo plaukams: štai kodėl verta jį turėti namuose!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?