ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Spagečių padažas bus skanesnis ir aromatingesnis, jei pridėsite 1 papildomą ingredientą
Naudinga

Spagečių padažas bus skanesnis ir aromatingesnis, jei pridėsite 1 papildomą ingredientą

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-11
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Spagečių padažas bus skanesnis, jei pridėsite 1 ingredientą
Spagečių padažas bus skanesnis, jei pridėsite 1 ingredientą

Spagečiai – tai patiekalas, kurį dauguma mūsų gamina bent kartą per savaitę dėl jo paprastumo. Tačiau dažnai gali nutikti taip, kad pomidorų padažas atrodo per rūgštus ar prėskas. Taip atsitinka, jei nepavyksta tinkamai subalansuoti padažo skonio. Pomidorai yra natūraliai rūgštūs, todėl jų skonis gali užgožti visą patiekalą, jei spagečių padažas nėra tinkamai pagardintas.

Norėdami išgauti turtingą ir subalansuotą skonį, galite išbandyti paprastą, bet veiksmingą triuką – į padažą įdėti šiek tiek rudojo cukraus. Rudas cukrus padeda sumažinti pomidorų natūralų rūgštingumą ir suteikia padažui harmoningesnį skonį. Rudas cukrus ne tik subalansuoja rūgštumą, bet ir suteikia papildomo sodrumo.

Spagečių padažas su ruduoju cukrumi

Jums reikės:

  • 450 g maltos jautienos arba kiaulienos;
  • 470 ml vandens arba jautienos sultinio;
  • 1 didelio svogūno (smulkinto);
  • 1 žaliosios paprikos (smulkintos);
  • 2 česnako skiltelių (susmulkintų);
  • 3 skardinių smulkintų pomidorų;
  • 1 tūbelės pomidorų pastos;
  • 1,5 arb. š. džiovinto raudonėlio;
  • 1 arb. š. druskos;
  • 0,5 arb. š. džiovinto baziliko;
  • 0,5 arb. š. džiovinto čiobrelio;
  • 1 lauro lapo;
  • 2 arb. š. rudojo cukraus.
Spagečių padažas su ruduoju cukrumi

Taip pat skaitykite

Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais
Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais
2025-06-04
Sviestinės tešlos sausainiai su naminiu marcipanų įdaru
Sviestinės tešlos sausainiai su naminiu marcipanų įdaru
2025-06-23
Vištienos, grybų ir ryžių troškinys: sotus patiekalas
Vištienos, grybų ir ryžių troškinys: sotus ir aromatingas patiekalas
2025-07-11
Šokoladinis riešutų sviestas
Šokoladinis riešutų sviestas
2025-10-21

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:
  1. Įkaitinkite keptuvę ir į ją sudėkite mėsą, svogūnus, papriką bei česnaką. Kepkite, kol mėsa taps rusva, o daržovės suminkštės.
  2. Nusunkite riebalus ir į keptuvę įmaišykite smulkintus pomidorus, pomidorų pastą ir rudąjį cukrų.
  3. Pagardinkite raudonėliu, baziliku, čiobreliu, druska ir lauro lapu. Supilkite vandenį arba jautienos sultinį.
  4. Uždenkite ir leiskite padažui troškintis ant mažos ugnies nuo 1,5 iki 2 valandų. Kuo ilgiau troškinsite, tuo sodresnis bus skonis. Jei padažas per tirštas, įpilkite šiek tiek vandens.
  5. Prieš patiekiant iš padažo išimkite lauro lapą.

Šis spagečių padažas taps ne tik skanesnis, bet ir padės subalansuoti pomidorų rūgštumą, todėl galėsite džiaugtis dar gardesniais pietumis ar vakariene.

Šaltinis: https://www.express.co.uk/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Padažaspomidorairudasis cukrus

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

7 vaisiai, kurių nereikėtų laikyti šaldytuve: kaip išsaugoti skonį ir kokybę
Gyvenimas

7 vaisiai, kurių nereikėtų laikyti šaldytuve: kaip išsaugoti skonį ir kokybę

Keturios frazės, kurios gali kenkti santykiams
Gyvenimas

Keturios frazės, kurios gali kenkti santykiams

Jei turite 4 ar daugiau šių bruožų, jūsų asmenybė - rečiausio tipo
Įdomu

Jei turite 4 ar daugiau šių bruožų, jūsų asmenybė – rečiausio tipo

Lidl parduotuvės triukai kad daugiau nupirktume
Įdomu

„Lidl“ psichologiniai triukai dėl kurių išleidžiame daugiau pinigų

Kas nutiks organizmui, jei kasdien valgysite juodąjį šokoladą
Sveikata ir grožis

Kas nutiks organizmui, jei kasdien valgysite juodąjį šokoladą: gydytojai padarė netikėtas išvadas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?