ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Azijietiškos Bao bandelės
Naudinga

Azijietiškos Bao bandelės

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-14
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Azijietiškos Bao bandelės – šios garuose ruoštos bandelės yra ne tik minkštos ir purios, bet ir universaliai pritaikomos įvairiems įdarams – nuo sūrių iki saldžių. Šios bandelės gali būti užpildomos įvairiais ingredientais: jas galima pertepti traškia kepta vištiena, daržovėmis, tofu ar net patepti uogiene ar riešutų sviestu saldesniam variantui.

Azijietiškos Bao bandelės
Azijietiškos Bao bandelės

Azijietiškos Bao bandelės: receptas

Puikiai tinka tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis – šios bandelės patenkins tiek gurmanišką skonį, tiek norą išbandyti ką nors naujo.

Ingredientai:

  • 300 g kvietinių miltų
  • 5 g sausų mielių
  • 1/4 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. kepimo miltelių
  • 20 g cukraus
  • 100 ml pieno (kambario temperatūros)
  • 70 ml vandens (kambario temperatūros)
  • 10 ml aliejaus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Dubenyje sumaišyti miltus, mieles, druską, kepimo miltelius ir cukrų.
2. Supilti pieną, vandenį ir aliejų.
3. Tešlą minkyti iki vientisos masės, tuomet užlankstyti tešlą iš kraštų į vidurį ir suformuoti rutuliuką, jį perkelti į aliejumi pateptą indą, uždengti maistine plėvele ir leisti pakilti 1val.
4. Praėjus valandai nuspausti pakilusią tešlą, iškočioti ilgą “dešrą” ir padalinti ją į lygias 8 dalis.
5. Kiekvieną dalį truputį pakočioti ir vėl užlankstyti kraštus į vidurį, suformuoti rutuliukus. Uždengti rankšluostuku, kildinti dar 10min.
6. Garų puode įkloti kepimo popierių ir jį subadyti peiliu. Teptuku patepti šiek tiek aliejaus ant kepimo popieriaus.
7. Pakilusį rutuliuką iškočioti į ovalo formą. Patepti aliejumi ir užlenkti (nuo vieno kraštelio iki kito), nespausti.
8. Suformuotas bandeles dėti į garų puodą, uždengti dangčiu ir kildinti 45 min. Paprastai į puodelį telpa 3-4 bandelės, kitas galima kildinti sudėjus į skardą.
9. Puode, ant kurio telpa įstatyti garų puodą, užvirinti vandenį. Garų puodo dangtį aprišti švariu rankšluostuku, uždengti. Visą krepšelį dėti ant verdančio puodo ir “kepti” bandeles garuose 8 min.
10. Paruoštas bandeles įdaryti mėgstamais priedais.

Taip pat skaitykite

Persikų padažas
Persikų padažas: saldžiarūgštis skonių šokis tinkantis viskam
2025-08-19
Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones)
Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones)
2025-06-04
Tiršta pomidorų sriuba
Tiršta pomidorų sriuba su aštriu keptu sūrio sumuštiniu
2025-07-11
Išbandykite riebalus deginančią sriubą
Efektyviai degina riebalus: fantastiškos sriubos receptas, norintiems sulieknėti sveikai!
2025-09-18


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 


AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip įveikti po darbo dienos jaučiamą nuovargį
Gyvenimas

Kaip įveikti po darbo dienos jaučiamą nuovargį: 7 mokslu pagrįsti patarimai

Keksiukai su sūriu
Naudinga

Keksiukai su sūriu, kepti puodelyje

Kalakutienos blyneliai su sūriu
Blynai

Kalakutienos blyneliai su sūriu – patiks visiems

Geriausios kelionių kryptys Europoje sudaužytai širdžiai gydyti
Įdomu

Geriausios kelionių kryptys Europoje sudaužytai širdžiai gydyti

Avokadai – kasdienis vaisius, gerinantis miegą ir širdies sveikatą
Sveikata ir grožis

Avokadai – vaisius, gerinantis miegą ir širdies sveikatą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?