ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Šokoladiniai triufeliai su marcipanu
Desertai

Šokoladiniai triufeliai su marcipanu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-14
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Šokoladiniai triufeliai su marcipanu – šie triufeliai su šokoladu ir marcipanu yra saldus ir elegantiškas desertas, pasižymintis intensyviu šokolado ir subtilių prieskonių skonių deriniu.

Šokoladiniai triufeliai su marcipanu
Šokoladiniai triufeliai su marcipanu

Šokoladiniai triufeliai su marcipanu: receptas

Tai idealus desertas, skirtas pasimėgauti su draugais arba šventinėms progoms, kai norisi kažko ypatingo ir išskirtinio.

Ingredientai:


Ganašui:

  • 200ml pieno arba grietinėlės (pilno riebumo)
  • 1 cinamono lazdelė (sutrupinta)
  • pusė muskato riešuto (tarkuoto)
  • 75g muskovado cukraus
  • 300 g tamsaus šokolado (geriausia 62% arba riebesnio)
  • 5 arb. š. brendžio
  • 100 g marcipano

    Šokolado masei:
  • 100 g kakavos miltelių
  • 100 g pudros cukraus
  • 25 g maltos cinamono
  • 10 g maltos muskato riešuto
  • 400 g tamsaus šokolado

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Obuolienė - pagardas prie įvairių patiekalų
Obuolienės receptas, kurį išbandę kitų nebenorėsite
2025-07-01
Sausainiai su baltojo šokolado gabaliukais
Sausainiai su baltojo šokolado gabaliukais
2025-07-09
Avižiniai batonėliai receptas
Avižiniai batonėliai – naudingas užkandis visai šeimai. Išbandykite receptą
2025-06-15
Traškios krevetės karšto oro gruzdintuvėje
Traškios krevetės karšto oro gruzdintuvėje
2025-08-13
Gaminimo eiga:

1. Paruošti ganašą: į puodą supilti pieną arba grietinėlę, berti prieskonius ir cukrų, ir užvirti. Sudėti smulkintą šokoladą į atsparų karščiui indą. Užkaitųsį prieskoninį pieną perkošti per smulkų sietą ir supilti ant šokolado. Maišyti kol masė taps lygi. Tuomet įpilti brendžio ir vėl maišyti. Supilti į plastikinį indą ir atvėsinti šaldytuve apie 1 val arba kol masė sutirštės.
2. Iš marcipano suformuoti mažas rutuliukus, dydžiu panašius į lazdyno riešutą. Apvolioti marcipano rutuliukus sutirštėjusiame ganaše ir išdėlioti ant padėklo ar lėkštės.
3. Paruošti šokolado masę: į dubenį suberti kakavos miltelius, pudros cukrų, cinamoną ir maltą muskato riešutą.
4. Paruošti tamsų šokoladą: jį susmulkinti į mažus gabalėlius ir lėtai tirpinti dubenyje virš karšto, bet ne verdančio vandens puodo. Įdėti maisto termometrą ir kaitinti, kol temperatūra pasieks 43 C. Nukelti nuo kaitros ir leisti atvėsti iki 35 C. Dabar šokoladas paruoštas naudojimui.
5. Panardinti kiekvieną triufelį į ištirpintą, temperuotą šokoladą ir apvolioti kakavos miltelių mišinyje, kol trufelis bus visiškai paslėptas. Išdėlioti lėkštėje.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.com/


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:marcipanasŠokoladasŠokoladiniai triufeliai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Čimičiuri padažas
Naudinga

Čimičiuri padažas

Katastrofizavimas ir praeities patirtys
Gyvenimas

Katastrofizavimas: kaip praeities patirtys formuoja mūsų baimes ir kaip išsivaduoti

Kokio partnerio jums reikia pagal jūsų Zodiako ženklą?
Horoskopai

Kokio partnerio jums reikia pagal jūsų Zodiako ženklą?

Neigiamas mąstymas: 7 klausimai įvertinti mintis kritiškai
Gyvenimas

Kaip įveikti neigiamą mąstymą: 7 klausimai, kurie padės kritiškai įvertinti savo mintis

Pledų, antklodžių ir patalynės skalbimas: naudingi patarimai, kurie palengvins priežiūrą
Gyvenimas

Pledų, antklodžių ir patalynės skalbimas: naudingi patarimai, kurie palengvins priežiūrą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?