ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Plėšyta kiauliena: receptas, kaip pasigaminti sultingą ir skonio pilną mėsą
Mėsos patiekalai

Plėšyta kiauliena: receptas, kaip pasigaminti sultingą ir skonio pilną mėsą

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-14
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Plėšyta kiauliena: receptas, kaip pasigaminti
Plėšyta kiauliena: receptas, kaip pasigaminti

Plėšyta kiauliena – tai puikus pasirinkimas sočiai vakarienei ar savaitgalio susibūrimui. Minkšta, ilgai troškinta kiaulienos mentė, išmirkyta sodriame ir kvapniame marinate yra skonio bomba kiekviename kąsnyje.

Plėšyta kiauliena: receptas

Patiekiama su puriomis bandelėmis ir kopūstų salotomis suformuojant mėsainį, ši plėšyta mėsa tampa tikru komforto maistu, kuri sužavės visus prie stalo.

Ingredientai:

  • 1 kg kiaulienos mentės be kaulo
  • 1 svogūnas (didelis)
  • 8 česnako skiltelės
  • 1½ arb. š. „Tabasco“ padažo
  • ½ arb. š. kalendrų sėklų
  • 2 valg. š. angliškų garstyčių
  • 2 arb. š. paprikos miltelių
  • 6 valg. š. kečupo
  • 1 valg. š. Vorčesterio padažo
  • 75 g tamsaus rudojo cukraus
  • jūros druskos pagal skonį

Gaminimo eiga:

1. Paruošti marinatui pirmiausia paruošti daržoves – svogūnus smulkiai supjaustyti, česnakus sukapoti. Viską sudėti į maisto smulkintuvą. Prie daržovių sudėti tabasco padažą, kalendras, garstyčias, paprikų miltelius, kečupą, Vorčesterio padažą ir galiausiai suberti cukrų ir druską. Viską sutrinti iki vientisos masės.
2. Kiaulieną dėti į didelį puodą, užpilti marinatu ir mėsą pasukioti taip, kad ji visa pasidengtų marinatu. Uždengti ir dėti į šaldytuvą marinuotis 2 val arba per naktį, jei yra daugiau laiko.
3. Tuomet puodą dėti ant stiprios kaitros, įpilti tiek vandens, kad mėsa būtų vos apsemta (reikės apie 1 l) ir užvirti. Sumažinti kaitrą, uždengti dangčiu ir troškinti ant nedidelės kaitros 1½-2 val, kol mėsa taps minkšta ir lengvai subirės palietus šakute. Kepimo metu mėsą reikės vieną ar du kartus apversti.
4. Kai mėsa išvirs – išimti ją iš puodo. Su dviem šakutėmis suplėšyti mėsą į juosteles, sudėti ant lėkštės, uždengti folija ir atidėti. Marinato likutį grąžinkite ant kaitros ir virti be dangčio, kol šiek tiek nugaruos ir sutirštės. Tai bus padažas mėsai.
5. Iš tokios plėšytos kiaulienos galima gaminti skaniausius patiekalus, tokius kaip mėsainiai, takos ar netgi susukti buritos.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:KialienaKiaulienos patiekalaiPlėšyta kiauliena

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Avinžirnių salotos
Receptai

Salotos su avinžirniais: sveikas ir maistingas pasirinkimas

2025-06-17
Obuolienė - pagardas prie įvairių patiekalų
Desertai

Obuolienės receptas, kurį išbandę kitų nebenorėsite

2025-07-01
Greitai paruošiama vištienos ir makaronų sriuba
Makaronų patiekalai

Greitai paruošiama vištienos ir makaronų sriuba

2025-07-14
Nekeptas Tiramisu tortas su sūrio kremu
Desertai

Nekeptas Tiramisu tortas su sūrio kremu

2025-06-21

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?