ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Ypatingai purūs rikotos blynai
Blynai

Ypatingai purūs rikotos blynai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-15
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Ypatingai purūs rikotos blynai
Ypatingai purūs rikotos blynai

Ypatingai purūs rikotos blynai – lengvi, purūs ir subtiliai kvepiantys citrina. Jie puikiai tinka ypatingiems savaitgalio pusryčiams ar jaukiam desertui. Rikota suteikia švelnią tekstūrą, o standžiai išplakti kiaušinių baltymai blynelius padaro nepaprastai minkštus.

Ypatingai purūs rikotos blynai: receptas

Šiuos blynelius galima patiekti su įvairiais pagardais – medumi, šviežiomis uogomis, jogurtu ar lengva cukraus pudros dulksna. Tai tobulas desertas ar pusryčių patiekalas, kuris nudžiugins tiek mažus, tiek didelius smaližius.

Ingredientai:

  • 65 g kvietinių miltų
  • 1 valg. š. cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 1/2 citrinos žievelė (nutarkuota)
  • 375 g rikotos sūrio
  • 4 kiaušiniai (dideli, atskirti baltymai ir tryniai)
  • Sviestas (kepimui)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, druską, citrinos žievelę, rikotą ir kiaušinių trynius. Maišyti kol masė taps vientisa.
2. Kitame dubenyje iki standžių putų išplakti kiaušinių baltymus.
3. Tuomet atsargiai juos įmaišyti į rikotos tešlą.
4. Keptuvę įkaitinti iki vidutinio stiprumo kaitros ir ją ištepti sviestu.
5. Pilti tešlą į keptuvę, formuojant blynelius, ir kepti apie 2 min iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
6. Patiekti su mėgstamais priedais.

Recepto šaltinis: https://foodnetwork.co.uk/


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:blynaiRikota

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kiaušinių, vištienos ir šoninės salotos
Receptai

Kiaušinių, vištienos ir šoninės salotos

2025-06-26
Falafeliai
Receptai

Falafeliai ir jais įdarytos pitos duonelės

2025-07-14
Makaronai su špinatų ir šoninės padažu
Makaronų patiekalai

Makaronai su špinatų ir šoninės padažu

2025-06-05
Jogurtinis tortas su bananų biskvitais
Desertai

Jogurtinis tortas su bananų biskvitais

2025-06-28

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?