ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Blynai » Lietiniai blynai su apelsininiu padažu
Blynai

Lietiniai blynai su apelsininiu padažu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-31
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Lietiniai blynai su apelsininiu padažu
Lietiniai blynai su apelsininiu padažu

Lietiniai blynai su apelsininiu padažu – tai klasikinis prancūziškas desertas, žinomas kaip Crêpes Suzette. Lengvi, ploni blyneliai, gardinami sviestiniu apelsinų ir citrinų padažu su trupučiu brendžio.

Lietiniai blynai su apelsininiu padažu: receptas

Puikiai tinka ypatingoms progoms ar išskirtiniam savaitgalio desertui.

Ingredientai:

Blynams:

  • 110 g miltų
  • Žiupsnelis druskos
  • 2 kiaušiniai
  • 200 ml pieno, sumaišyto su 75 ml vandens
  • 50 g sviesto
  • 1 apelsinas (žievelė)
  • 1 valg. š. cukraus

    Padažui:
  • 150 ml apelsinų sulčių (iš 3-4 apelsinų)
  • 1 apelsinas (žievelė)
  • 1 citrina (žievelė ir sultys)
  • 1 valg. š.cukraus
  • 3 valg. š. brendžio

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Kaip virti grybus, kad jie išliktų skanūs ir sveiki: ne visi tai žino
Kaip virti grybus, kad jie išliktų skanūs ir sveiki: ne visi tai žino
2025-08-27
Jei namuose turite cukinijų, išbandykite šią idėją – skanu ir tikrai visiems patiks! Nuotrauka - youtube.com
Jei namuose turite cukinijų, išbandykite šią idėją – skanu ir tikrai visiems patiks!
2025-09-10
Tailandietiška sriuba su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosų pienu
Spalvinga ir jauki tailandietiška sriuba su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosų pienu
2025-08-25
Šaldyta mėsa. Šis triukas padės atšildyti maltą mėsą per 20 minučių
Kaip atšildyti maltą mėsą per 20 minučių? Patarimais dalijasi virtuvės šefas
2025-08-22
Gaminimo eiga:

1. Persijoti miltus ir druską į didelį dubenį. Viduryje padaryti duobutę ir įmušti kiaušinius. Pradėti juos plakti – galima naudoti bet kokį plaktuvą ar net šakutę – po truputį įmaišyti miltus nuo dubens kraštų.
2. Tada po truputį pilti pieno ir vandens mišinį, vis plakant. Kai bus supiltas visas skystis, mentele nubraukti miltų likučius nuo dubens kraštų ir dar kartą gerai išplakti, kol tešla taps vientisa. Ištirpinti 50 g sviesto keptuvėje. Du šaukštus sviesto supilti į tešlą ir išmaišyti, o likusį supilti į atskirą indą – juo patepti keptuvę prieš kepant kiekvieną blyną. Įmaišyti apelsino žievelę ir cukrų.
3. Keptuvę gerai įkaitinti, tada sumažinti kaitrą iki vidutinės ir iškepti bandomąjį blyną – taip patikrinti ar naudojamas tinkamas tešlos kiekis. Šie ploni blyneliai turi būti plonesni nei įprasti blynai, todėl 18 cm skersmens keptuvei naudoti maždaug pusę šaukšto tešlos. Patogiausia pilti tešlą šaukštu ar samteliu, kad iškart pasklistų po keptuvę.
4. Vos tik tešla paliečia karštą paviršių, pakreipti keptuvę į šonus, kad tešla tolygiai pasiskirstytų. Kepti reikės apie pusę minutės – kai kraštai įgauna auksinį atspalvį, metas apversti. Antrai pusei užteks kelių sekundžių. Iškepus perkelti į lėkštę. Net jei blynas atrodo šiek tiek nelygus, nesvarbu – vėliau jis bus sulankstytas. Turėtų išeiti 15-16 blynelių.
Kepamus lietinius laikyti šiltai.
5. Padažui sumaišyti visus ingredientus, išskyrus sviestą. Tuo pat metu pašildyti lėkštes, ant kurių bus patiekiami blyneliai. Keptuvėje ištirpinti sviestą, supilti padažą ir labai švelniai pašildyti.
6. Įdėti pirmą blyną į keptuvę, leisti jam įkaisti, tada sulankstyti per pusę ir dar kartą perlenkti, kad susidarytų trikampis. Pastumti į keptuvės kraštą, kad padažas subėgtų į vidurį, ir įdėti kitą blyną. Kartoti kol visi blyneliai bus pašildyti, sulankstyti ir prisigėrę padažo.
7. Patiekti ant šiltų lėkščių.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Apelsinų padažas blynamsblynaiLietiniai blynaiLietiniai blynai su apelsininiu padažuLietiniai blynai su padažu

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Oksitocinas gali sustiprinti moralę ir atsakingą elgesį
Gyvenimas

Oksitocinas: kaip „meilės hormonas“ gali sustiprinti moralę ir atsakingą elgesį

Blogas ženklas: ką daryti, jei sustojo laikrodis?
Horoskopai

Blogas ženklas: ką daryti, jei sustojo laikrodis?

Svorių kilnojimas svarbesnis nei manėte. Komentuoja specialistai
Sveikata ir grožis

Svorių kilnojimas svarbesnis nei manėte. Specialistai komentuoja, kodėl

Ląstelės, sukurtos naikinti vėžį: nematomos žudikės mūsų naudai
Įdomu

Ląstelės, sukurtos naikinti vėžį: nematomos žudikės mūsų naudai

Spanguolių arbata – natūralus stebuklas širdžiai, odai ir ramiam miegui
Sveikata ir grožis

Spanguolių arbata – natūralus stebuklas širdžiai, odai ir ramiam miegui

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?