ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Šokoladainio pyragas su kreminio sūrio sluoksniu
Desertai

Šokoladainio pyragas su kreminio sūrio sluoksniu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-16
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Šokoladainio pyragas su kreminio sūrio sluoksniu
Šokoladainio pyragas su kreminio sūrio sluoksniu

Šokoladainio pyragas su kreminio sūrio sluoksniu – tai tikras šokolado ir kreminio švelnumo derinys, kuris sujungia sodrią, intensyvaus skonio kakavinę tešlą su lengvu ir šilkiniu kreminio sūrio sluoksniu. Tai desertas, kuriam sunku atsispirti – burnoje tirpstantis malonumas, kuris tikrai sužavės kiekvieną smaližių.

Šokoladainio pyragas su kreminio sūrio sluoksniu: receptas

Šis pyragas puikiai tinka tiek ypatingoms progoms, tiek jaukiems pasimėgavimams su puodeliu kavos ar arbatos.

Ingredientai:

  • 160 g kvietinių miltų
  • 4 kiaušiniai (dideli, kambario temperatūros)
  • 200 g balto cukraus
  • 100 g rudo cukraus
  • 115 ml rapsų aliejaus
  • 115 g sviesto
  • 170 g juodo šokolado
  • 25 g kakavos
  • 0,5 arb. š. druskos
  • 0,5 arb. š. kepimo miltelių
  • 2 arb. š. vanilės pastos

    Kreminio sūrio sluoksniui:
  • 450 g kreminio sūrio
  • 100 g graikiško jogurto
  • 1 arb. š. vanilės pastos
  • 2 kiaušiniai
  • 50 g cukraus
  • Žiupsnis druskos
  • 100 g gervuogių tyrės, nesaldintos

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Šluotele išplakti kiaušinius, aliejų, cukrų, vanilę ir druską.
2. Garų vonelėje (ar mikrobangų krosnelėje) ištirpinti šokoladą su sviestu.
3. Sudėti kakavą ir gerai išmaišyti iki vientisos masės.
4. Šokolado masę supilti į kiaušinių ir cukraus masę. Viską gerai sumaišyti.
5. Miltus su kepimo milteliais suberti į šokolado ir kiaušinių masę ir mentele maišyti tik tol, kol taps vientisa tešla. Nepermaišyti.
6. Kreminį sūrį, jogurtą, kiaušinius, vanilę, cukrų ir druską sudėti į dubenį ir viską išplakti iki kreminės konsistencijos.
7. Į kepimo indą išklotą kepimo popieriumi supilti paruoštą tešlą. Tuomet atsargiai paskirstyti kreminio sūrio masę. Stengtis tepti tik ant viršaus ir neįmaišyti į tešlą.
8. Ant viršaus pilti gervuogių tyrę.
9. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir pyragą kepti apie 40-45 min (tikslus kepimo laikas priklauso nuo orkaitės ir naudojamo kepimo indo dydžio). Pagaliukas tikrinant turi būti šiek tiek aplipęs trupiniais, o viršus praradęs blizgesį.
10. Iškepusiam šokoladainiui leisti pilnai atvėsti ir tuomet supjaustyti gabaliukais.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje

ŽYMOS:Kreminis sūrisŠokoladinis pyragasUogienė

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šiems patiekalams šaltą vandenį naudoti – klaida! Sužinokite kodėl
Naudinga

Šiems patiekalams jokiu būdu nenaudokite šalto vandens!

2025-06-05
Spagečiai su krevetėmis – kai vakarienės norisi greitai
Makaronų patiekalai

Spagečiai su krevetėmis – kai vakarienės norisi greitai

2025-07-11
Chačapuri: sakartvelietiška sūrio duona, kuri nustebins savo skoniu
Apkepai

Chačapuri: sakartvelietiška sūrio duona, kuri nustebins savo skoniu

2025-07-09
Itin paprastas vištienos karis
Mėsos patiekalai

Itin paprastas vištienos karis

2025-06-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?