ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Madlenos – tobulai minkštos ir tirpstančios burnoje
Desertai

Madlenos – tobulai minkštos ir tirpstančios burnoje

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-17
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Madlenos – šios klasikinės prancūziškos madlenos yra lengvos, purios, vos citrusiniu atspalviu dvelkiančios, idealiai tinkančios prie puodelio arbatos ar kavos. Nedidelių kriauklės formos pyragėlių tekstūra ir išvaizda žavi savo subtilumu bei paprastumu.

Madlenos
Madlenos

Madlenos: receptas

Tai puikus pasirinkimas norint pasilepinti namų jaukumu kvepiančiu desertu.

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai
  • 100 g cukraus
  • 100 g miltų
  • 1 citrina – sultys ir žievelė
  • ¾ arb. š. kepimo miltelių
  • 100 g sviesto (tirpinto)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros. Madlenų kepimo formą patepti ištirpintu sviestu, tada pabarstyti trupučiu miltų ir lengvai papurtyti, kad pasidengtų paviršius, o perteklių iškratyti.
2. Kiaušinius ir cukrų išplakti dubenyje, kol masė taps puri. Lengvai įmaišyti miltus, citrinos žievelę ir sultis, kepimo miltelius ir tirpintą sviestą. Palikti pastovėti 20 min, tuomet atsargiai supilti į paruoštą formą.
3. Kepti 8–10 min, kol kepiniai šiek tiek pakils viduryje ir visiškai iškeps. Išimti madlenas ant grotelių ir palikti kelioms min atvėsti.

Taip pat skaitykite

Baltojo šokolado pyragas su avietėmis
Baltojo šokolado pyragas su avietėmis
2025-06-04
Nekeptas sūrio pyragas su mangais
Nekeptas sūrio pyragas su mangais
2025-06-19
Imbiero ir citrinos gėrimas
Aš neperku arbatos visą rudenį ir žiemą: šis produktas padės jums pamiršti, kas yra gripas ir peršalimas!
2025-09-07
Saldžiųjų bulvių ir špinatų fritata su feta: patiekalas pusryčiams
Saldžiųjų bulvių ir špinatų fritata su feta: patiekalas pusryčiams
2025-08-06

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:MadlenosPRancūziški desertaisausainiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

6 natūralūs augalų augimo skatinimo būdai be chemikalų
Sodas ir daržas

6 natūralūs augalų augimo skatinimo būdai be chemikalų

Netikėtai besikeičiantys orai artimiausią savaitę
Gyvenimas

Netikėtai besikeičiantys orai artimiausią savaitę – ar jūsų spinta pasiruošusi?

Karinė pramonė ir gyvybės: šie sprendimai pakeis karo sampratą
Lietuva ir pasaulis

Karinė pramonė ir gyvybės: šie sprendimai pakeis karo sampratą

Kaip sodinti ir auginti šaldytus braškių daigus?
Sodas ir daržas

Kaip sodinti ir auginti šaldytus braškių daigus? Pataria profesionalai

Ar moterys turėtų vartoti kreatiną? Štai ką sako dietologė
Sveikata ir grožis

Ar moterys turėtų vartoti kreatiną? Štai ką sako dietologė

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?